Починається моя улюблена пора – сезон вітамінних трав і овочів. Намагаюся не пропускати цей період і заготовити на зиму все, що стане в нагоді. Один з моїх улюблених рецептів – заморожена зелень для борщу.
Ну який же ароматний борщ без бурякової гички ?! Якщо ви ніколи не пробували приготувати це перша страва з її участю, то ви багато втратили! Саме в листі, а не коренеплодах, концентрація корисних речовин дуже висока. Недарма ж на Русі в весняно-літній сезон перші страви готувалися виключно з бадилля: борщ, борщі, окрошки і холодник.
Щоб цілий рік можна було насолоджуватися ніжним смаком зелені в приготованих стравах, підготуйте її навесні, заморозивши в пакетах або ємностях, коли вона в самому соку. Така борщова заправка додасть вашому першої страви неймовірний аромат, так що готуйте її, не роздумуючи!
У заготівлі різноманітних заморозок на зиму мені допомагає великий холодильник Liebherr з досить місткою морозильною камерою. Без нього я б не впоралася. І не змогла б вас радувати такою кількістю рецептів різних заморожених овочів, фруктів і зелені.
Складові:
- бурячиння – 1 пучок
- морква – 1 шт.
- зелена цибуля – 1 пучок
- кріп – 1 пучок
- зелень петрушки – 1 пучок.
Спосіб приготування:
- Бурякове бадилля промийте в проточній воді, обшпарте окропом і наріжте стрічками, стебла – шматочками. Все перекладіть в глибоку ємність.
- Вимиті стебла зеленої цибулі наріжте кружальцями і додайте в ту ж ємність. За бажанням можна додати і кілька зелених стрілок часнику. У продажу їх не буває, як і бурякової гички. Але у нас є город.
- Морква очистіть від шкірки і наріжте середніми за розміром кубиками. Надішліть до решти нарізці. За бажанням для прискорення процесу цей овоч можна натерти на тертці з великими вічками.
- Промийте зелень кропу і петрушки і подрібніть їх. Всипте в ємність.
- Перемішайте все вміст ємності, але не соліть – сіль спровокує сокоотделение борщовий суміші.
- Викладіть нарізку в підготовлені пакети або ємності, упакуйте їх і помістіть в морозильну камеру вашого улюбленого холодильника.
- Діставайте заготовку в зимовий період для приготування смачного борщу.
Господині на замітку:
- Перелік інгредієнтів цієї замороженої борщовий заправки можна сміливо міняти на свій розсуд, додаючи будь-яку іншу зелень або компоненти. Наприклад, болгарський перець кубиками або спаржеву квасолю. А можна заморозити ці овочі окремо, але не забути додати їх в першу страву при приготуванні.