Салат «Обжорка» з яловичини володіє одним головним перевагою, яке і виділяє його серед всіх інших салатів – він неймовірно ситний. Особливо це стосується його варіацій, в який використовується саме яловиче м’ясо, яке володіє і рядом корисних властивостей, і відмінними смаковими якостями.
Салат обжорка з корейською морквою
Це настільки незвичайне і нестандартне блюдо, що його навіть готувати захоплююче. Приємна гіркоту, яку додасть страві редис, створює новий смаковий ефект, який не зовсім звичний для любителів порадувати себе «обжорка», але саме це і вигідно відрізняє цю рецептуру від інших. Тим більше, що багатьом цієї гостроти в салатик неабияк і не вистачає.
Будуть потрібні:
- 250 гр. яловичини;
- 2 цибулини;
- 2 яйця;
- 100 гр. корейської моркви;
- 150 гр. білого редису;
- 50 гр. майонезу;
- 50 гр. масла;
- 1/2 ч. Л. солі;
- 1/4 ч. Л. цукру;
- 20 гр. сметани;
- 1/4 ч. Л. перцю.
Обжорка салат з корейською морквою:
- Корейську моркву трохи подрібнюють і віджимають від зайвої рідини.
- Редис чистять і натирають на тертці з великими отворами, після чого теж обов’язково віджимають.
- М’ясо кладуть у вже киплячу і трохи підсолену воду і в ній проварюють. Після цього його безпосередньо в бульйоні студії, за рахунок чого воно виходить м’яким і соковитим і розбирають на окремі тонкі волокна.
- Лук очищають і шаткують тонкими половинками кілець, після цього його прожарюють на сковорідці з маслом до тих пір, поки він не набуде золотистого відтінку.
- Приготований і остиглий цибулю висипається в миску до яловичини.
- Яйця потрібно збити разом з невеликою кількістю цукру, сметани і солі. Після цього посмажити на сковорідці, щоб вийшли млинці.
- Приготовлені млинці з яєць нарізають тонкими смужками і викладають в салат.
- Туди ж поміщають і морквину з редискою.
- Тепер продукти заливають майонезом і перемішують.
- Салат обжорка з морквою по корейськи готовий!
Важливо! Якщо редис попався надмірно гіркий, то гіркоту обов’язково потрібно прибрати. Для цього потрібно його просто протягом п’ятнадцяти хвилин маринувати. Робиться це в такий спосіб. У невеликій кількості води розлучається трохи цукру і солі. Цією рідиною заливається редис і настоюється. Після мариновки його обов’язково віджимають.
Обжорка салат з яловичиною
В даному випадку представлена практично класика обжоркі. У цій страві присутній і квасоля, і гриби, і сухарики. Природно, що воно виходить дуже ситним. Ну і як годиться «обжорка» – смачним. Дивовижне поєднання з корейською морквою, яка і додає особливу пікантність і є головною відмінною рисою цієї рецептури від класичної.
Будуть потрібні:
- 400 гр. яловичини;
- 150 гр. корейської моркви;
- 300 гр. консервованої білої квасолі;
- 300 гр. печериць;
- 1 цибулина;
- 100 гр. майонезу;
- 150 гр. білого хліба;
- 1/2 ч. Л. солі і стільки ж перцю.
Рецепт салату обжорка з яловичиною:
- М’ясо в звичайній. Але трохи підсоленій воді проварюють. Після чого замість виймання з бульйону студії і нарізають звичайними кубиками.
- Морква і квасоля звільняють від рідини.
- Гриби чистять і промивають, тільки після цього їх вже відправляють на сковороду з маслом і прожарюють.
- Цим часом чистять цибулю, шаткують подрібніше і висипають в сковороду для спільної смаження з грибочками.
- Хліб нарізають маленькими кубиками і в сковорідці з маслом прожарюються до рум’яності.
- Всі продукти крім лише сухариків висипають в салатник і змішують з майонезом.
- Сухарі приєднують перед самою подачейі ще раз перемішують всі продукти.
Порада: якщо смажену цибулю не є одним з улюблених продуктів, то його можна і замінити. Наприклад, в процесі приготування використовувати гарбуз або селера. Вийде не менш смачно і до того ж ще й оригінально.
Салат обжорка з яловичиною
Це далеко не єдина інтерпретація «обжорка» в якій використовується чорнослив. Але саме цієї він поєднується з яловичиною та грибами. Таке неймовірне поєднання різних за смаком продуктів і робить саме цю варіацію страви більш привабливою і дивовижно ароматної.
Будуть потрібні:
- 300 гр. яловичини;
- 300 гр. грибів;
- 1 біла цибулина;
- 20 гр. масла;
- 2 огірка;
- 2 морквини;
- 100 гр. чорносливу;
- 50 гр. сметани.
Салат обжорка з яловичиною рецепт:
- Яловичину проварюють у воді з мінімальною кількістю солі, після чого в ній і студії. Остигнула вже розривають на окремі волокна і викладають в салатник у вигляді першого з шарів, промазують сметаною.
- Лучок очищають і шаткують по можливості дрібно. Нашінкованним його поміщають на сковорідку з олією і в ній до м’якого стану прожарюють.
- В цей час миють і нарізають дрібно гриби, після чого приєднують до цибульки, обов’язково перемішують і накривають кришкою.
- Десятихвилинний період гриби не турбують зовсім, після чого перемішують ще раз і викладають зверху на м’ясо і просочують сметаною.
- Морквину і огірки нарізають тонкими смужками і перемішують, після цього викладають їх на гриби, змащують сметаною.
- Чорнослив заливають водою, в ній хвилин двадцять наполягають і потім віджимають.
- Віджатим чорнослив нарізається, змішується зі сметаною і викладається зверху.
Порада: щоб салатик вийшов ніжніше, морквину можна для початку проварити і тільки потім нарізати. Тоді консистенція страви буде більш м’якою, а відварна морква буде більш солодкою, що «обжорка» піде тільки на користь.
Обжорка рецепт салату з кукурудзою
Кукурудза додасть цій страві приємну солодкість, а ось кріп досить калорійне блюдо змусить стати трохи свіже і легше. Ось в такому дивовижному поєднанні «Обжорка» з’їдається швидше за все, тим більше що в ньому є чудове відварне яловиче м’ясо.
Будуть потрібні:
- 200 гр. м’якоті яловичини;
- 1 цибулина;
- 1 морквина;
- 1 солоний огірок;
- 50 гр. консервованої кукурудзи;
- 15 гр. кропу;
- 30 гр. масла;
- 50 гр. майонезу;
- 1/2 ч. Л. солі.
Етапи готування:
- Мяско заздалегідь проварюють в трохи присолені воді і потім студії. Після цього його вже подрібнюють ножем на тонкі смуги і висипають в миску.
- Лук просто очищають і потім шаткують у вигляді тонких половинок кілець.
- Морквину спочатку чистять, потім тільки її натирають на терці з максимально великими в діаметрі отворами.
- Лучок і морквина поміщають на сковорідку, вливають туди масло і прожарюють при систематичному помішуванні до набуття ними золотистого кольору.
- Прожарені і остиглі овочі викладають до м’яса.
- Тонкими смужками нарізають солоні огірки і перекладають до інших продуктів в миску.
- Кукурудза перекидається на друшляк і знаходиться в ньому до тих пір, поки не стече вся рідина. Після цього процесу вона вже міститься в миску на всі продукти.
- Кріп промивають, обрушують від зайвої води і рубають ножем дрібніші.
- Зелень і майонез поміщаються в миску з салатом, присолюють і все змішується.
- «Обжорка» красиво викладається в святковий гарний салатник або ж викладається порційно в формочки.
Салат обжорка з яловичиною без надмірностей
У цій рецептурі просто не існує рідкісних і незвичайних компонентів. Все елементарно просто, але при цьому, безумовно, смачно. Огірки, що поєднуються з м’ясом і просмаженими коренеплодами, створюють той необхідний смак, без якого цей салатик просто і поміченим б не був.
Будуть потрібні:
- 400 гр. яловичини;
- 1 цибулина;
- 2 морквини;
- 2 солоні огірки;
- 100 гр. майонезу;
- 40 гр. масла;
- 30 гр. зелені.
Етапи готування:
- Мяско в прісній воді проварюють близько сорока хвилин.
- Цим часом цибулю чистять і дрібненько шаткують.
- Морква просто очищають і нарізають на тонкі смужки.
- Для досягнення потрібного смакового ефекту огірки очищають від шкірки і тільки після цього нарізають тонкою соломкою.
- Лук викладається на сковорідку і до нього вливається мало. Разом з маслом цибулька прожарюють хвилин п’ять, поки не стане зовсім прозорим.
- Також з додаванням масло в сусідній сковорідці прожарюють і нарізану соломкою моркву, тільки трохи довше, близько десяти хвилин. Вона повинна стати м’якою і навіть трохи підрум’янитися.
- Проварене і вже остигле м’ясо дістається з каструлі з бульйоном і його нарізають маленькими кубиками або просто розбирають на волокна.
- Всі підготовлені і обов’язково вже остиглі продукти зсипають в салатник і при необхідності трохи підсолюють, присипають перчиком.
- Тепер туди вливається і майонез, потім тільки все перемішують.
- Зелень промивають, інтенсивно притрушують і рубають ножем дрібніші.
- Готову композицію присипають підготовленої зеленню і годинки на півтора ставлять в холодильник, щоб «Обжорка» настоялась, а апетит як слід розігрався.
Використовувати в приготуванні салату «Обжорка» яловичину прийнято вже дуже давно. Обумовлено це тим, що саме це м’ясо відрізняється вишуканим смаком і неймовірними корисними властивостями. До того ж саме їм можна повноцінно насититися. А для цього блюда ситність і поживність не менш важливі критерії, ніж відмінний смак і аромат. Ось тому яловиче мяско і стає все більш і більш затребуваний не тільки в цьому салатик, але і в гарячих як перше, так і друге стравах. Але в «обжорка» воно виходить найбільш привабливим і дивним. Навіть його аромат стає зовсім іншою, незвичайний і насичений. Таке блюдо і в свято поставити можна сміливо на стіл.