Крабові палички – унікальний продукт, який не потребує ніякої додаткової обробки, а також прекрасно поєднується з багатьма інгредієнтами в закусках. Нижче ви знайдете кілька відмінних варіантів рецептів салату з кукурудзи і крабових паличок з додаванням риби.
Варіантів приготування крабового салату просто не злічити. На нашому сайті ви можете знайти і інші цікаві варіанти приготування: традиційний крабовий, салат з крабовим м’ясом і яйцями, а також крабові палички з горошком.
Салат з тунцем і крабовими паличками
Ніжний смак цієї страви сподобається широкому колу людей. Цей салат можна сміливо готувати на святковий стіл для гостей.
Що додають в крабовий салат:
- 200 гр. крабових паличок;
- 100 гр. вареного рису;
- 200 гр. тунця (консервованого у власному соку);
- 3 курячих яйця;
- 3 пера зеленої цибулі;
- 1,5 ст. ложки соку лимона;
- 100 гр. майонезу (67%).
Покрокова інструкція приготування:
- Помити і відварити рис. Відкинути на друшляк готовий продукт і промити під проточною водою.
- Яйця відварити, охолодити, почистити і нарізати кубиками.
- Витягнути крабові палички з упаковки, подрібнити.
- Розкрити банку з тунцем, акуратно злити рідину, а рибу подрібнити при необхідності.
- Лук обполоснути і дрібно нарізати.
- Об’єднати в мисці всі компоненти.
- З половинки лимона вичавити сік, для салату знадобиться всього півтори столових ложки, полити нарізані продукти.
- Додати класичного майонезу, посолити на власний смак.
- Вміст салатника добре перемішати і подавати гостям.
Салат із крабових паличок з кукурудзою
Салат крабові палички з рисом стане чудовою прикрасою і цікавим частуванням для будь-якого святкового застілля. Соковитий тунець відмінно доповнюється іншими компонентами, в результаті виходить дуже ароматне і смачне блюдо.
Склад крабового салату з рисом:
- 2 банки консервованого тунця;
- 100 гр. вареного рису;
- 200 г краб. паличок;
- 200 г солодкої консервованої кукурудзи;
- 2 середні цибулини;
- 4 курячих яйця;
- 200 грам сиру;
- 1 невелика упаковка жирного майонезу;
- 2 гілочки зелені.
Рецепт салату з крабовими паличками і кукурудзою:
- Відкрити консерви з тунцем, злити рідину, викласти в неглибоке блюдо, в якому будете робити салат. Розім’яти і розподілити шар риби по всій поверхні страви.
- Рибу покрити «майонезній сіточкою».
- Викласти рис.
- Ріпчасту цибулю звільнити від лушпиння, нарізати дрібними кубиками і викласти наступним шаром на рис, рівномірно розподіливши.
- Крабові палички розпакувати, нарізати кубиками, викласти на цибулю.
- Змастити знову майонезом.
- Яйця повинні бути зварені круто, очищені від шкаралупи і дрібно нарізані або натерті на крупній тертці. Розкласти масу наступним шаром.
- Покрити знову майонезом.
- Шматок твердого сиру крупно потерти. Сирний шар буде завершальним в салаті.
- Покрити ще раз «майонезній сіточкою».
- Прикрасити салат зверху зернами солодкої консервованої кукурудзи і зеленню.
- Дати настоятися салату в холодильнику мінімум півгодини, після чого можна ставити на стіл і їсти.
Салат з червоною рибою і крабовими паличками
Соковитий і ніжний крабовий салат зі слабосоленої рибою просто тане в роті. Компоненти настільки підходять один одному, що це післясмак ви довго ще не забудете.
Список інгредієнтів:
- 150 гр. сьомги (філе) слабосоленої;
- 150 гр. паличок крабових;
- 4 яйця;
- 1 свіжий огірок;
- 1 цибулина;
- 100 гр. твердого сиру;
- 100 гр. майонезу.
Салат з сьомги і крабових паличок:
- Яйця відварити, остудити і почистити. Потім нарізати дрібними кубиками і викласти на дно блюда, утрамбувати.
- Намалювати на першому шарі салату майонезну сіточку.
- Огірок добре вимити, очистити від шкірки якщо гірчить, натерти на тертці. Отриману масу віджати руками від зайвого соку і викласти на яйця.
- Цибулю почистити, помити, нашаткувати, додати в салат.
- Шматок філе сьомги порубати невеликими шматочками довільної форми. Риба необов’язково повинна бути слабосоленої, можна використовувати і сильносолених, за бажанням. Нарізану сьомгу викласти на цибулю, залишивши кілька шматочків для прикраси.
- Змастити шар майонезом.
- З крабових паличок зняти упаковку, дрібно нарізати і викласти наступним шаром, намалювати сіточку з соусу.
- Для салату можна брати будь-який солоний твердий сир, продукт потерти крупно на тертці.
- Посипати рясно наш салат тертим сиром і прикрасити шматочками сьомги.
- Страву можна подавати відразу.
Порадуйте домочадців і іншими варіантами приготування смачного салату, наприклад, зробіть крабовий з капустою або крабовий з морквою.
Як приготувати крабовий салат – рецепт
Перевага даного салату в швидкості приготування, причому швидкість не впливає на якість смаку. Відмінне ситне блюдо для нежданих гостей.
Інгредієнти рецепта:
- рибна консерва – 1 штука;
- палички крабові – 150 грам;
- зелений консервований горошок – 100 грам;
- плавлений сирок «Дружба» – 1 штука (90 г);
- яйця курячі – 4 штуки;
- класичний майонез – 150 грам;
- цибуля ріпчаста – 1 штука.
Рецепт салату крабові палички:
- Консерви дістати з банки, видалити кістки і при необхідності подрібнити ножем.
- Курячі яйця відварити, залити холодною водою. Після звільнити від шкаралупи і нарізати кубиками.
- Цибулину почистити, помити, порізати дрібно ножем.
- Розкрити банку з консервованим горошком, висипати вміст в друшляк і дочекатися поки стече зайвий маринад.
- Крабові палички звільнити від упаковки і нарізати кубиками.
- Всі компоненти об’єднати в салатник.
- Плавлений сирок повинен бути трохи підморожені, так продукт легше подрібнити на тертці. Сирну стружку терти відразу в салатник.
- Заправити блюдо майонезом, посолити і додати спеції на свій смак і поставити в холодильник на 30 хвилин.
Салат із сьомгою і крабовими паличками шарами
Відмінний і дуже смачний салат, рецепт якого представлений нижче, обов’язково сподобається любителям морської кухні.
Скільки потрібно продуктів:
- слабосоленої філе сьомги – 200 гр .;
- крабові палички – 150 грам;
- креветки – 200 грам;
- курячі варені яйця – 4 шт .;
- помідор середній – 1 шт .;
- твердий сир – 150 гр .;
- майонез – 1 невелика упаковка.
Кроки рецепта:
- Шматок риби акуратно нарізати гострим ножем на тонкі пластини.
- Зварити яйця, остудити, почистити. Подрібнити на дрібні шматочки або натерти на тертці.
- Креветки всипати в киплячу воду, варити дві хвилини. Для смаку можна додати сік половинки лимона і гілочку зеленого кропу. Охолодити, почистити від хітину, подрібнити.
- Помідор помити, прибрати плодоніжки, нарізати дрібними кубиками.
- Крабові палички звільнити від упаковки і дрібно нарубати.
- Сир традиційно натерти на крупній тертці.
- На круглу тарілку викласти шари в наступному порядку: крабові палички, яйця, подрібнені креветки, помідор, натертий сир. Всі верстви промазиваются майонезом.
- Покрити салат пластинами слабосоленої сьомги.
- Перед подачею страва повинна просочитися і настоятися, для цього його потрібно помістити в холодильник на годину.
Оригінальні та прості рецепти представлених крабових салатів з рибою, безсумнівно, поповнять вашу кулінарну скарбничку. Головне, що в підсумку ви отримаєте смачний і ароматний салат з краб паличками і кукурудзою при невеликій витраті вашого дорогоцінного часу. Якщо ви готуєте салат з крабовими паличками і кукурудзою, калорійність його можна знизити, якщо додасте замість звичного майонезу, наприклад, нежирну сметану або натуральний йогурт.