На основі звичайного ванільного бісквіта можна приготувати безліч різноманітних тортів, десертів і тістечок, а крім цього, його можна з легкістю подати в якості самостійного десерту до домашнього чаювання, у разі, коли возитися з приготуванням складного торта зовсім не хочеться. Готується бісквіт неймовірно просто і складається він з доступних інгредієнтів, які завжди є в будинку. Тому сьогодні ми ділимося з вами базовим рецептом приготування ванільного бісквіта.
Випікати ми пропонуємо його в мультиварці, так як вона просто ідеально справляється з цим завданням. Завдяки рівномірному нагріванню бісквіт в мультиварці чудово піднімається і виходить з рівною поверхнею. Отже, приступимо!
Щоб приготувати ванільний бісквіт в мультиварці буде потрібно:
- яйця – 6 шт. (середнього розміру і кімнатної температури)
- цукор – 200 г
- борошно – 160 г
- ванільний цукор – 10 г (близько 2 ч. л.)
- масло – 20 г
- сіль – ¼ ч. л.
Примітка: в даному рецепті була використана мультиварка-скороварка BinatoneMUC-2180, потужністю 1300 Вт, діаметр чаші 22 див.
Бісквіт в мультиварці – покроковий рецепт з фото:
Приготування ванільного бісквіта почнемо з того, що у велику і чисту миску розбиваємо всі курячі яйця. Розділяти їх на білки і жовтки не потрібно. До яйцям додаємо дрібку солі і ванільний цукор.
Збиваємо яйця протягом 1 хвилини, за цей час вони повинні просто перетворитися в єдину суміш. Далі не припиняючи збивати, підсипаємо порціями весь цукровий пісок. І продовжуємо збивати яйця мінімум 10 хвилин. Завдяки настільки тривалого взбиванню, яєчна маса стане не тільки дуже пишною, але і неймовірно щільною і наш бісквіт вийде легким і повітряним! Тому радимо на цьому етапі не лінуватися! Адже, якщо яєчну суміш погано збити, то замість високого і красивого бісквіта, можна одержати плоску корж!
Далі в пишну яєчну піну за два або три прийоми вмішуємо просіяне борошно.
Вмішуємо її за допомогою лопатки або віночка, а, за бажанням, можна навіть перемішувати просто рукою (кондитери часто так роблять). Працюємо акуратно, але намагаємося не робити зайвих рухів, щоб маса не втратила свого обсягу.
Вершкове масло розтоплюємо в мікрохвильовці і в теплому вигляді додаємо його в тісто для бісквіта, вливаючи його вздовж краю миски.
І знову ретельно, але швидко розмішуємо тісто до гладкості і однорідності. На цьому тісто для бісквіта готово.
Дно чаші мультиварки вистилаємо гуртком пергаменту, бортики залишаємо чистими і заповнюємо її готовим тестом.
Випікаємо наш ванільний бісквіт в мультиварці на режимі «Випічка», час встановлюємо – 50 хвилин (якщо чаша у вас меншого діаметру або мультиварка менш потужна, то, можливо, випікати доведеться довше). Після того, як процес випічки підійде до кінця, залишаємо наш ванільний бісквіт на режимі «Підігрів» ще 10 хвилин при закритій кришці. Після цього бісквіт можна дістати з мультиварки, але перш обов’язково перевіряємо його готовність! Робимо це дерев’яною паличкою (протикаємо нею центр нашого бісквіта і, якщо вона виходить сухою і чистою, значить бісквіт повністю готовий) або звичайним натискаємо на поверхню (в готовому вигляді бісквіт добре пружинить, тому, якщо на його поверхню надавити, то вм’ятина швидко випрямляється).
Чашу з бісквітом переміщаємо на решітку і залишаємо в такому вигляді хвилин на 15-20. Потрібно дочекатися поки чаша охолоне.
А після вже з допомогою підставки для варіння на пару або який-небудь підходящої по діаметру тарілки витягаємо бісквіт з чаші.
Ось і все! Ванільний бісквіт в мультиварці готовий!
Вагою він виходить близько 600 м, а його висота – 5,5 див.
За бажанням, такий бісквіт можна подати в якості самостійного десерту. Він виходить ніжним, легким і дуже смачним!
Бісквіт в мультиварці, приготований на нашу покрокового рецептом з фото ідеально підходить для приготування повноцінного торта по своєму смаку!
Смачного!