Спробуйте традиційне млинцеве тісто додати дрібно порубаний соковитий, не занадто різкий і трохи солодкуватий ріпчаста цибуля — ніжні цибульні млинці здивують новим смаком, стануть вдалою основою для начинки з відвареного або запеченого м’яса, птиці, грибів, овочевої суміші, зелені і круп. Щоб домогтися колірного контрасту, рекомендуємо вибирати цибулини лілового сорту або цибулю-шалот.
Інгредієнти для приготування цибулевих млинців:
- молоко – 300 мл
- яйця курячі – 2 шт.
- рослинна олія – 2 ст. л.
- борошно пшеничне – 180 г
- сіль – 3 г
- ліловий цибуля – 1-2 шт.
- перець, цукор – за бажанням
Рецепт приготування млинців з цибулею:
Інтенсивно збиваємо яйця з молоком будь-якої жирності.
Вливаємо рафінована олія (кукурудзяна або соняшникова), додаємо дрібку солі, для підсилення смаку можна додати трохи цукрового піску, трохи меленого чорного перцю, інших натуральних ароматизаторів.
Очистивши від лушпиння, подрібнюємо червону цибулину — тут годяться як комбайн з насадкою «ніж», так і терка або звичайні ніж, сокиру. Шмагаємо цибулю до дрібних фрагментів. Для зазначеної дозування тіста достатньо однієї великої цибулини. Опускаємо цибульну нарізку в рідину, знову розмішуємо.
Останній підсипаємо борошно пшеничне і діємо поступально. Вводимо борошно частинами і кожен раз збиваємо до однорідності. Видаляємо всі грудки, наполягаємо млинцеве тісто півгодини.
Прогріваємо сковороду, змастити тонким шаром рослинного масла або шматочком сала, виливаємо ополоник цибульного тесту на розпечену поверхню, проворачиваем і рівномірно розподіляємо млинець по всьому периметру. Смажимо на помірному вогні приблизно півхвилини.
Перевертаємо підсушений млинець на іншу сторону і тримаємо наступні 15-20 секунд.
Подаємо цибульні млинці гарячими, теплими або зовсім остуженными.
Такі млинці з цибулею можна пропонувати самостійно або загортати в них начинку.
Смачного!