500 рецептів
Випічка

Шоколадний шифоновий бісквіт в мультиварці – Покроковий рецепт з фото

by admin 29 Червня, 2017 No Comments

Шифонові бісквіти відрізняються своєю особливою легкістю, а ще, всередині такі бісквіти виходять вологими, завдяки чому їх не треба нічим просочувати. Шоколадний шифоновий бісквіт виходить з дуже ніжним м’якушем і з насиченим шоколадним смаком. Такий бісквіт з легкістю можна подати в якості самостійного десерту. Буде досить присипати його цукровою пудрою або полити ягідним соусом і можна подавати до столу.

Приготувати такий бісквіт пропонуємо в мультиварці. В ній бісквіт добре піднімається і рівномірно пропікається. У даному рецепті була використана мультиварка-скороварка BinatoneMUC-2180, потужністю 1300 Вт. Діаметр чаші мультиварки 23 див. Також такий бісквіт можна спекти в духовці. Випікайте в розігрітій до 180 С духовці до готовності. Отже, приступимо.

Інгредієнти для приготування шифонової бісквіта в мультиварці (на форму 24-26 см):

  • яєчні жовтки – 5 шт.
  • яєчні білки – 8 шт.
  • цукор – 230 г
  • какао-порошок – 60 г
  • кава розчинна – 1 ст. л.
  • вода тепла – 175 мл
  • рослинна олія (без запаху) – 125 мл
  • борошно пшеничне – 200 г
  • розпушувач – 2 ч. л. без гірки
  • сода – 0,5 ч. л. без гірки

шоколадний шифоновий бісквіт - інгредієнти

Рецепт приготування шоколадного бісквіта в мультиварці:

В окремій ємності змішайте какао-порошок і кави. Влийте теплу воду і розмішайте до однорідності.

какао і кава

Яйця розділити на білки і жовтки. Розділяйте акуратно. Стежте, щоб білки не потрапив жовток. Білків для приготування бісквіта потрібно більше, ніж жовтків. Зайві жовтки можете відкласти і приготувати з ними заварний крем, морозиво, домашній майонез і т. д. Білки відкладіть в сторону, а в жовтки додайте 190 г цукру.

цукор і жовтки

Збийте жовтки з цукром на максимальній швидкості міксера протягом 5 хвилин. За цей час маса повинна посвітліти, і збільшитися в об’ємі.

збиті жовтки

Переведіть міксер на мінімальну швидкість і введіть рослинне масло. Для приготування бісквіта вибирайте масло нейтральний на смак і запах.

жовткова маса

Додайте в жовткову масу суміш кави і какао і ретельно перемішайте.

кава

Борошно просіяти з содою і розпушувачем. Додайте її в тісто.

борошно

розмішайте Віночком шоколадне бісквітне тісто до гладкості.

шоколадне тісто

8 білків, збийте з цукром (40 г) до стійкої піни. Збивати білки починайте на невисокій швидкості міксера. По мірі того, як білки почнуть рости в обсязі, збільшуйте швидкість міксера. Коли білки взобьются в густу піну невеликими порціями додайте цукор і збивайте до його повного розчинення.

збиті білки

В кілька прийомів введіть білки в шоколадне тісто.

білки в тісто

Вмешивайте білки акуратно, тісто для бісквіта повинно вийти легким, пишним і однорідним.

шоколадне тісто бісквітне

Готове тісто викладіть в чашу мультиварки або у форму для випічки. Змащувати чашу нічим не потрібно.

тісто для бісквіта в мультиварці

Наповнену чашу поверніть в мультиварку. Готуйте шоколадний шифоновий бісквіт на режимі «Випічка» протягом 1 години і 10 хвилин. Час може відрізнятися залежно від діаметра чаші і від потужності мультиварки. Для початку можете поставити таймер на 45 хвилин, а після того як пройде цикл, перевірити бісквіт і допекти до готовності.

бісквіт в мультиварці

В середньому бісквіт випікають від 1 години до 1 години 20 хвилин, готовність перевіряйте дерев’яною шпажкою. Проткніть бісквіт в центрі, вона повинна виходити без слідів рідкого тіста.

шоколадний бісквіт в мультиварці

Готовий бісквіт потрібно остудити. Так як шифоновий бісквіт виходить дуже легким і повітряним, його прийнято остуджувати в формі перевернутої догори ногами. Тому форму нічим не змащують, щоб бісквіт в такому вигляді не випав з неї. Якщо ж ваш шифоновий бісквіт відійшов від стінок чаші і не тримається, дайте йому охолонути на решітці або на підставці для варіння на пару. Готовий бісквіт по цьому рецепту виходить близько 7-8 см заввишки, діаметром 23 див.

шоколадний шифоновий бісквіт

Шоколадний шифоновий бісквіт можна подати в якості повноцінного десерту, просто присипавши цукровою пудрою.

шоколадний шифоновий бісквіт в мультиварці

Також його можна розрізати на коржі і приготувати торт.

шифоновий бісквіт в мультиварці

Смачного!

Інші рецепти:

Кекс «Столичний» з родзинками - Покроковий рецепт з фото

Гужери з сиром - Покроковий рецепт з фото

Шоколадний брауні в мультиварці - Покроковий рецепт з фото

Сирні ватрушки - Покроковий рецепт з фото

Простий бісквітний торт - Покроковий рецепт з фото

Як створюють креми для випічки та чому готові суміші варто мати під рукою

  • Previous Джем з червоної аличі без кісточок – Покроковий рецепт з фото8 років ago
  • Next Цибульні пироги – Покроковий рецепт з фото8 років ago

Категорії

  • Випічка
  • Десерти
  • Другі страви
  • Заготовки на зиму
  • Закуски
  • Здоров'я
  • Консервація
  • Кухонне приладдя
  • М'ясні рецепти
  • М’ясні рецепти
  • Напої
  • Облаштування кухні
  • Перші страви
  • Популярні рецепти салатів
  • Рецепти з морепродуктів
  • Рецепти з овочів
  • Рецепти здоров'я
  • Рецепти читачів
  • Різне
  • Салати
  • Складні рецепти
  • Соуси
  • Страви з курки
  • Суші та роли