Як відомо, яловичина – ситне білкове блюдо, а значить його можна сміливо вживати, якщо ви дотримуєтеся дієти. Приготувати її можна різними способами – посмажити, згасити (рецепт тушкованою курки в мультиварці), відварити на пару з овочами, запекти, попередньо замаринувавши. Тушкована яловичина виходить дуже смачна і ніжна, якщо правильно її приготувати, а для цього досить додати в блюдо корисних овочів. Будь-яке м’ясо добре поєднується з овочами (крім тих, що містять крохмалисті вуглеводи).
Я хочу поділитися простим рецептом яловичини, приготованої з соковитими овочами у власному соку. Весь приготування процес займе 45 хвилин. За цей час м’ясо добре згасити і вбере в себе всі аромати овочів і спецій. Таке чудове блюдо добре подавати на обід або вечерю, як самостійне друге блюдо або з будь-яким гарніром.
Складові:
- яловичина – 1 кг
- морква – 2 шт
- помідори – 5-6 г
- ріпчаста цибуля – 2 шт
- чорний перець горошком – 5 шт
- лавровий лист – 2 шт
- рослинне масло – 1 ст.л.
- кріп – 1 пучок
- приправа для м’яса – за смаком
- сіль за смаком
Рецепт тушкованого м’яса з овочами по кроках
Для цієї страви краще всього використовувати казан, каструлю або сотейник з товстим дном.
- Яловичину моєму в холодній воді і злегка обсушуємо паперовим рушником. Після цього нарізаємо м’ясо досить великими шматочками.
- Потім наливаємо в казан рослинна олія, ставимо його на плиту і розігріваємо.
- У гаряче масло додаємо м’ясо і обсмажуємо 5 хвилин, перевертаючи шматочки.
- Далі покладемо лавровий лист, перець горошком, приправу і сіль. Приправу для м’яса беремо будь-яку і насипаємо трохи менше половини пакетика. Закриваємо кришкою і тушкуємо на повільному вогні 20 хвилин. М’ясо пустить трохи соку і буде в ньому ж гаситися.
- Прийшла пора підготувати овочі для гасіння. Чистимо, нарізаємо моркву кільцями і, не розмішуючи, додаємо до м’яса. Чи не заважаючи тому, що овочі швидко розваряться і перетворяться в кашку. А для того, щоб вони зберегли колишній вигляд, просто укладаємо зверху на м’ясо. Тушкуємо з близько 10 хвилин.
- Миємо й нарізаємо томати, викладаємо до моркви.
- Цибулину чистимо і кришимо дрібними кубиками. Додаємо в казан і тушкуємо ще 10 хвилин.
- В самому кінці ріжемо кріп і за 2 хвилини до закінчення процесу гасіння додаємо його.
- Коли все готово можна насолодитися чудовим м’ясом, яке дало багато соку. Можна ще до м’яса відварити спагетті і подавати їх разом, тоді у вас вийде нове блюдо під назвою лагман. Запропонуйте пригоститися смачною, соковитою і ситної яловичиною вашим рідним і друзям
Тушкована яловичина з овочами готова. Смачного!
За рецепт тушкованого м’яса з овочами дякуємо Ольгу Костюк.
[ key] [/ key]