Чи не правда, чудово вогким зимовим вечором відкрити баночку ароматного варення і неспішно насолодитися його неперевершеним смаком з гарячим чаєм? Але, щоб це сталося, влітку потрібно витратити певну кількість часу. Саме це і лякає деяких господинь, які вважають за краще купувати вже готові джеми і компоти. І дарма. Адже зробити варення з персиків можна всього за п’ять хвилин. Хочете переконатися, що це цілком реально? Тоді розглянемо детальний рецепт перетертого персикового варення п’ятихвилинки.
Складові:
- 1 кг свіжих персиків
- 1 кг білого цукру
- 1 ч.л. лимонної кислоти
Як приготувати перетерте варення з персиків п’ятихвилинка
Отже, щільні без вм’ятин персики промиваємо під фільтрованої водою за допомогою щіточки або жорсткої боку губки. щоб змити пушок. Потім гострим і бажано широким ножем робимо кругової (по шву) надріз, який повинен доходити до самої кісточки. Після цього пальцями акуратно провертає в протилежних напрямках половинки і з легкістю ділимо персик. Тут же видаляємо кісточку.
Тепер нарізаємо плоди середніми часточками, при необхідності видаляючи в процесі «проблемні» місця.
На наступному етапі перемещаем персик в чашу блендера (відразу весь або партіями, якщо все не вміщається) і протягом 10-15 секунд подрібнюємо часточки.
Переливаємо вийшла ароматну масу в глибоку каструлю і засипаємо її дрібним білим цукром.
На максимальному вогні доводимо перетерте персикове варення до кипіння і варимо на середньому вогні приблизно 5 хвилин. Весь цей час постійно перемішуємо масу, щоб вона не пригоріла.
Крім того, не забуваємо видаляти утворюється пінку.
Після закінчення часу знімаємо каструлю і висипаємо всередину чайну ложечку (без верху) лимонної кислоти, яка зіграє роль консерванту і дозволить зберегти наше швидке персикове варення п’ятихвилинку надовго. Також вона додасть кислі ноти, які трохи погасять солодкість персиків і цукру.
На останньому етапі розливаємо киплячу масу в чисті стерилізовані скляні банки і негайно закручуємо кришками. Перетерте варення з персиків п’ятихвилинка готово!
А ще ми вам рекомендуємо:
- Мариновані сливи з гвоздикою
- Сирний пиріг з фруктами
- Запечена молода картопля з королівськими печерицями
- Салат «Козел в городі»
- маринований редис
Смачного!
Рецепт варення з персиків п’ятихвилинка підготувала Юлія.
[key ] [/ key]