Тарталетки в мікрохвильовки – це прекрасна гаряча закуска на всякий випадок. І готувати їх можна не тільки з грибами, але, наприклад, з шинкою або куркою. Головне – підготувати начинку. Раджу навіть побільше її зробити, потім ще стане в нагоді.
Щоб приготувати тарталетки в мікрохвильовці можете приготувати заздалегідь тарталетки самостійно, а простіше – купити готові, їх зараз дуже широкий вибір є – від вафельних до пісочних. При необхідності тарталетки можна приготувати і в мікрохвильовій печі. Наприклад, ці тарталетки зроблені з своєрідного пісочного тіста, де замість борошна використані панірувальні сухарі. Читайте ще: Тарталетки з фаршем: покроковий рецепт з фото.
Тарталетки в мікрохвильовці
Складові:
-
- Печериці – 0,5 Кілограма
- Лук – 2 Штуки
- Олія – 100 мілілітрів
- Сир – 100 Грам
- Спеції – За смаком
- Тарталетки – 10-15 Штук
Спосіб приготування:
-
- Гриби почистіть і поріжте не сильно дрібно, шматочками середнього розміру.
- Цибулю дрібно поріжте і обсмажте в олії до золотистого кольору.
- Обсмажте також гриби і перемішайте з цибулею.
- Начинці дайте охолонути. До речі, смажені гриби можна сміливо пару днів зберігати в холодильнику.
- Ви можете приготувати начинку про запас.
- Сир натріть на тертці.
- Можете гриби з сиром перемішати або посипати тертим сиром вже самі тарталетки.
- Заповніть тарталетки начинкою.
- Посипте ще сиром тертим.
- Надішліть в мікрохвильовку при середній потужності всього на 5 хвилин.
- Готові тарталетки в мікрохвильовці можете посипати зеленню.
Тарталетки з панірувальних сухарів (в мікрохвильовці)
Складові:
-
- Сухарі панірувальні – 5 ст. ложок (з гіркою)
- Масло вершкове – 40 г
- Яйця – 1 шт.
- Сіль – 1 щіпка
Спосіб приготування:
-
- Як приготувати тарталетки в мікрохвильовці:
- З’єднати м’яке масло, яйце, сухарі і сіль.
- З даної кількості продуктів вийде 4 невеликі тарталетки.
- Ретельно перемішати. Повинна вийти маса, схожа на пісочне тісто.
- Якщо необхідно, додати трохи сухарів
- Розділити тісто і викласти силіконові формочки зсередини шаром приблизно 0,5 см.
- Готувати тарталетки в мікрохвильовці при потужності 800 Ватт 1,5-2 хвилини. остудити.
- Тарталетки в мікрохвильовці готові.
- Вони відмінно підходять як для солоної, так і для солодкої начинки.
Жульєн в тарталетках в мікрохвильовці
Тепер ви знаєте, як приготувати жульєн в тарталетках в мікрохвильовці. Важливо відзначити, що тарталетки у мене покупні, але якщо є бажання, можете приготувати їх самостійно з листкового тіста. Твердий сир підійде будь-яких сортів, наприклад голландський. хай щастить!
Складові:
-
- Печериці – 300 Грам
- Цибуля ріпчаста – 1 Штука
- Сир твердий – 100 Грам
- Сметана – 200 мілілітрів
- Сіль і перець – За смаком
- Тарталетки – 10-12 Штук
Спосіб приготування:
-
- Спершу приготуємо жульен. Гриби і цибулю промиваємо, нарізаємо невеликими шматочками.
- Обсмажуємо на олії цибулю до м’якості, додаємо гриби і обсмажуємо все разом, 8-10 хвилин
- Тепер додайте сметану і посоліть за смаком. Гасіть 7-8 хвилин, помішуючи.
- Розкладіть начинку по тарталетки, зверху присипте тертим сиром.
- Помістіть тарталетки в мікрохвильовку і запікайте на максимальній потужності, поки не розплавиться сир.
Тарталетки татен запечені
Складові:
-
- готове листкове тісто – 250 г
- китайський салат – 3 шт. (Причому потрібні тільки качани; можна заощадити і обійтися двома; можна замінити фенхелем)
- коричневий цукор – 30 г (можна замінити білим, але коричневий дає гарний колір і смак)
- вершкове масло – 20 г
- бальзамик – 2 ст.л.
Спосіб приготування:
-
- Готую інгредієнти. Начинка для тарталеток (рецепт з фото далі) в оригіналі – це цикорій.
- Я не була впевнена, що буде краще замінити цикорій, так що взяла і китайську капусту, і фенхель.
- З капусти треба вирізати качан. На одну тарталетки йде одна качан довжиною приблизно 3 см.
- Так що якщо ваша качан довжиною 5-6 см, можна її просто розрізати навпіл.
- Ось мої пенёчкі.
- Тісто розкочують і вирізаю з нього три кружечка. Забираю відстоюватися в холодильник. Розігріваю духовку до 200 градусів
- Приготую карамель. Беру кухлик з товстим дном, насипаю цукор, ставлю на швидкий вогонь і палив
- Коли цукор починає ось так плавитися, далеко більше не йду.
- У розплавлений цукор додаю масло по кубику (всього 4 кубика). І втручаюся один за іншим. Якщо додати відразу все масло, цукор може згорнутися від холоду масла, і карамель не вийде. Карамель треба робити ось так поступово.
- Вливаю оцет і даю йому випарувати гострий неприємний запах – буквально хвилину. карамель готова.
- Розливаю її за формами для тарталеток.
- Беру качан, солю і перчу в пазухах листків.
- І встромляють її в карамель «попкою» вгору. Зверху накриваю кружком тесту і формую тарталеточку.
- Я розумію, що вона буде випікатися догори ногами. Як тарт татен.
- Випікаю в духовці при 200 градусах до золотистої скоринки. Хвилин 20, напевно.
- І відразу перевертаю на тарілку, поки карамель ще рідка, поки не застигла і не прилипла.
- Знімаю форми – і вуаля.
- Я не знаю, як оцінить учитель мій твір, але я в захваті.
Домашні тарталетки з лаваша
Складові:
-
- Упаковка лаваша (як правило, в одній упаковці міститься два тонких листа).
- Яйце – 1 шт. (Тільки для змазування кошичків)
- Сир твердий – 100 г. (можна використовувати будь-який сир)
- Ножиці кулінарні
- Форми для запікання маффинов
Спосіб приготування:
-
- Кожен лист лаваша слід розрізати на пропорційно рівні квадратики. Їх розміри слід передбачити самостійно, в залежності від форми, в якій ви їх будете запікати. Кінці відрізаного квадратика не повинні звисати, вони повинні стирчати вгору після укладання в форму.
- Найоптимальнішим розміром квадратиків можна вважати 10 на 10 см, але ці позначення досить умовні.
- Підготуйте форму. Покладіть перший квадратик на дно формочки.
- Збийте яйце і промажте весь покладений шматочок лаваша.
- Посипте шматочок лаваша невеликою кількістю сиру. Сир під час запікання розплавиться і стане об’єднавчим компонентом, допоможе корзиночці тримати форму.
- Після цього перший шматочок лаваша накривається другим квадратиком так, щоб їх куточки зрушили і вийшла своєрідна корона.
- Щільно притисніть листочки лаваша один до одного пальцями.
- Якщо формочки у вас силіконові, відправте їх в мікрохвильовку на одну хвилину. Після цього дістаньте і не виймайте кошик поки вона повністю не охолоне.
- Якщо формочки у вас металеві, їх слід відправити в духовку на високу температуру і потримати в ній до п’яти хвилин.
- Кошики, які охололи мають красиву і дуже оригінальну форму. Їх слід начинити.
Тарталетки з картоплі з курячим філе
Нещодавно мені одна знайома сказала: «Льон, навіщо ти собі все ускладнюєш? З’їла б курочку з картоплею окремо і все! »Ну так от, не можу я так просто …« посмажити »курку. Вчора будемо робити закуску з картоплі і курки. Цей рецепт для тих, хто, як я, не любить, просто картоплю. Отже, давайте почнемо!
Складові:
-
- куряче філе,
- картопля,
- яйце,
- сіль,
- лимон,
- сир.
Спосіб приготування:
-
- Курку порізати дрібно. Посмажимо на сковорідці.
- Підливаємо водичку, посолити і тушкуємо хвилин 20.
- Картоплю почистити, і поллємо лимонним соком, щоб вона не потемніла.
- Далі додамо яйце і посoлім. Картопля дасть сік. Отожмём її від соку.
- Підготуємо формочки, силіконові краще. викладаємо картопля.
- Якщо товсто зробите, то будуть м’які тарталетки. Якщо викладіть тонший, то будуть хрусткі.
- Зверху кладемо курку. Ставимо в духовку на 25 хвилин при 200 ° С.
- Сир натремо і додамо зелень будь-яку, можна цибуля зелена.
- І через 25 хвилин виклaдиваем зверху сир і запікаємо ще хвилин 10.
- Дістаємо і дадём охолонути в формочках.
Тарталетки з м’ясом в мікрохвильовці
Складові:
-
- 2 ст. борошна
- 4 ст. ложки холодної води (або сметани)
- 2 яєчних жовтки
- 200 г вершкового масла або маргарину
- чверть чайної ложки перцю чилі (для тих, хто любить гостріше
- 1 чайну ложку солі
- 1-2 середні цибулини
- 300-400 г фаршу
- 1 маленька морква
- майонез,
- кетчуп щіпка солі
- сир
- зелень
приготування:
-
- Найзручніше таке тісто замішувати в комбайні: покласти масло, всипати борошно, перець і сіль в комбайн, перемолоти в крихту, потім додати жовток і воду (сметану), запустити ще на пару секунд поки не “зліплений” тісто.
- Якщо комбайна немає, то порубати вручну масло з борошном і спеціями, додайте жовток і воду і замісити тісто. Поставте готове тісто на 30 хвилин у холодильник Потім розкачати тісто, виріжте круглі коржики, заповніть ними формочки для кексів, проколіть в декількох місцях виделкою. Можете поверх тесту покласти пекарські папір і на неї сухі боби / горох / квасоля (щоб тісто не піднялося в середині)
- Випікати хвилин 25-30 в духовці приблизно при 200 градусах. В цей час обсмажте на сковороді порізану кільцями цибулю (+ щіпка солі), фарш і натерту моркву. Д
- обавьте томатний соус або кетчуп, трохи тушкуйте. Вийміть тарталетки з формочок, наповніть їх начинкою, посипте зверху тертим сиром. Потримайте ще в мікрохвильовці кілька хвилин, щоб сир розплавився. Прикрасьте зеленню. Подавати можна з горошком, консервованими або свіжими помідорами чи огірками.
Жульєн з грибами в тарталетках в мікрохвильовці
Складові:
-
- Гриби (печериці, глива) – 500 г;
- Готові тарталетки 13 шт .;
- Цибулина – 1 шт .;
- Сметана – 1 ст .;
- Сир (будь-яких твердих сортів) – 150 г;
- Олія соняшникова;
- Спеції (сіль, перець, грибна приправа) – за смаком.
Спосіб приготування:
-
- Цибулю і гриби необхідно нарізати кубиками приблизно по 1 см.
- У розпеченій з маслом сковороді обсмажити цибулю до м’якої консистенції.
- Надіслати гриби до цибулі і обсмажити масу близько 10 хв, приправити спеціями за смаком.
- Влити склянку сметани в грибну суміш і протушкувати ще близько 7 хв, потім прибрати з плити.
- Рівномірно розкласти гарячу масу по тарталетки, зверху натерти сир і відправити в мікрохвильову піч запікатися на 5 -7 хв на максимальній потужності.
- Жульєн в тарталетках в мікрохвильовці обов’язково викличе захоплення у ваших гостей і рідних.
Швидкий рецепт тарталеток в мікрохвильовці
Складові:
-
- Тарталетки (15 шт, d = 5-6 см)
- 300 г печериць
- 200 г відвареного курячого м’яса
- 200 мл 20% вершків
- 1 цибулина
- 100 г сиру
- 1 ст. л. борошна
- 1-2 ст. л. вершкового масла
- сіль перець
Спосіб приготування:
-
- Тарталетки можна випекти самостійно, в рецепті. А можна взяти готові, що значно прискорить процес приготування. Начинки, вийшла з даної кількості продуктів мені вистачило на 15 тарталеток.
- Зазвичай, блюдо я готую за годину-дві до подачі. За бажанням, можна підігріти готовий жульєн пару хвилин в мікрохвильовій печі або духовці. Але, в охолодженому вигляді – це теж смачно! Цього разу я використовувала курячу грудку, але добре виходить і з стегенцем.
- У сковороду з розтопленим вершковим маслом викласти дрібно нарізану цибулю. Обсмажити кілька хвилин до золотистого кольору
- Потім додати різані печериці. Перемішати, обсмажувати до випаровування зайвої рідини.
- Додати мелкопорезанние відварене куряче м’ясо. Посипати борошном. перемішати.
- Влити вершки. Загасити пару хвилин – маса загусне. Додати сіль, перець. Жульєн готовий!
- Сир натерти на дрібній тертці.
- Наповнити тарталетки гарячою начинкою і відразу присипати сиром, тоді сир трохи розплавиться і перетворитися в м’яку скоринку.
- Викласти жульен в тарталетках на блюдо. Можна прикрасити свіжою зеленню. Зазвичай, до кінця застілля, це блюдо завжди залишається порожнє. Сподіваюся, і вашим гостям сподобається!
Тарталетки з курки і грибів
Якщо ви готуєтеся до святкового застілля, пропоную хороший варіант гарячої закуски. Це буде смачний жульєн з курки і печериць. Зазвичай для подачі такого жульєну використовуються кокотніци або маленькі керамічні формочки. Хочу показати сьогодні, як приготувати жульєн в тарталетках шляхом запікання. Тарталетки можете використовувати покупні з магазину, бажано з пісочного тіста. А якщо у вас є бажання, тоді заздалегідь зробіть ці тарталетки своїми руками. Виходить ніжний і теплий соус з курки з грибами в вершках всередині тарталеток. Зверху кожну тарталетки буде покривати сирна скоринка.
Складові:
-
- Варені курячі стегна 2 шт .;
- Гриби печериці 80 г;
- Ріпчасту цибулю за смаком;
- Вершки 80 мл;
- Борошно 1 ч. Л .;
- Сіль щіпка;
- Суміш мелених перців щіпка;
- Твердий сир 60 г;
- Готові тарталетки;
- Масло рослинне 2 ст. л .;
- Топлене масло за бажанням;
- Кріп за смаком.
Спосіб приготування:
-
- Курячі стегна необхідно відварити попередньо до готовності. Кісточки виймайте, а м’ясо наріжте для жульєну дрібно. Читайте ще: Тарталетки з маскарпоне: покроковий рецепт з фото.
- Сполосніть свіжі шампіньйони, а потім подрібніть кубиками. Якщо гриби у вас лежали в холодильнику кілька днів і капелюшки злегка підсохли, рекомендую очистити від шкірки
- Добре прогрійте рослинне масло з додаванням топленого масла. Пересипьте гриби в сотейник і обсмажуйте до золотистого відтінку, рідина повинна вся випаруватися. При бажанні, з грибами можна обсмажувати ріпчаста або цибуля порей. Потім відправте курку до грибів і перемішайте.
- Через 3 хвилини всипте ложку без гірки борошна і ще раз добре перемішайте. Потім влийте вершки і тушкуйте кілька хвилин курку з грибами. Сіль і мелений перець використовуйте за смаком.
- Як тільки маса закипіла, проваріть її кілька хвилин до загустіння. Консистенція жульєну виходить схожа на крем суп.
- Прогрійте до цього часу духовку до 180 градусів. На деко з фольгою поставте пісочний тарталетки і наповнюйте їх курячим жульєном.
- Дрібно нарізаним твердим сиром посипайте зверху кожну тарталетки. Доведіть жульен в духовці до готовності. Досить буде 5-7 хвилин, щоб утворилася сирна скоринка.
- Гарячі тарталетки з жульєном відразу перекладіть на тарілку для подачі до столу.
- Для приготування жульєну в тарталетках використовуються будь-які свіжі гриби: гливи, білі або лисички.
- Щоб блюдо більше нагадувало французький оригінал, всі інгредієнти нарізаються соломкою. Такий спосіб нарізки допомагає зберегти соковитість продуктів.
- За бажанням вершки замінюються сметаною або соусом Бешамель. Соус готується так: 100 г вершкового масла розтоплюється на сковороді, в яку потім викладається 2 ст. л. борошна і обсмажують до золотистого кольору. Після цього в суміш вводиться 400 мл молока і сіль за смаком. Маса доводиться до кипіння і готується до загустіння.
- Замість пісочного тарталеток можна використовувати кошики з листкового тіста.