Печінка відноситься до числа найбільш корисних продуктів, вона містить величезну кількість риб’ячого жиру, багатого цінними поліненасиченими жирними кислотами. Калорійність продукту висока, але включати в раціон його необхідно, особливо якщо мова йде про харчування дітей і людей, що зазнають великі навантаження, що відновлюються після тривалої хвороби.
Найчастіше його використовують для приготування салатів, але ще більш виграшно він виглядає як компонент бутербродів. Бутерброди з печінкою подобаються навіть дітям, вони здатні швидко наситити, підходять на сніданок або як перекус. Така закуска може прикрасити святковий стіл, так як печінка, хоч і доступна, вважається делікатесом. Читайте ще: Бутерброди з огірком: покроковий рецепт з фото.
Бутерброди з печінкою
Складові:
-
- 200 г печінки качки або курки
- 1 ст.л. борошна
- 2 ст.л. +2 ст.л. вершкового масла
- 4 шматочки хліба
- сіль і перець
- 2-3 маринованих огірка
- 2 зубчики часнику
- кріп
приготування:
-
- Печінка промити, обсушити паперовим рушником.
- Запанірувати злегка в борошні і обсмажити печінку цілком на вершковому маслі.
- Білий хліб порізати на 8 трикутників. Змастити кожен шматочок тонким шаром вершкового масла з 2-х сторін. Обсмажити шматочки хліба на сковороді.
- Після того, як хліб злегка охолоне, натерти його часником.
- Викласти поверх шматочки печінки. Прикрасити скибочками маринованих огірків і свіжим кропом.
Листкові бутерброди з печінкою тріски
Складові:
-
- кругла буханець житнього хліба – 0,7 кг;
- печінка тріски (консерви) – 0,23 кг;
- яйце куряче – 5 шт .;
- свіжий огірок – 150 г;
- мариновані огірки – 150 г;
- фаршировані анчоусами або лимоном оливки – 50 г;
- твердий сир – 100 г;
- лимон – 1 шт .;
- панірувальні сухарі – 50 г.
Спосіб приготування:
-
- З хліба зріжте кірки. М’якушці надайте форму шестикутника або восьмикутника. Розріжте на три пласта.
- Очистіть свіжі огірки, дрібно поріжте, покладіть в одну тарілку.
- Наріжте дрібними кубиками мариновані огірки, покладіть в іншу тарілку.
- Зварені круто яйця очистіть, дрібно порубати ножем. Розділіть на дві приблизно рівні частини. Одну покладіть до маринованим огіркам, іншу – до свіжих.
- Печінка тріски розділіть на дві рівні частини. Роздавите виделкою і змішайте з вмістом тарілок окремо.
- Сир дрібно натріть, змішайте з панірувальними сухарями.
- Оливки поріжте кільцями.
- Один пласт хліба намажте пастою з печінки тріски і маринованих огірків. Зверху покладіть другий пласт хліба.
- Намажте другий пласт хліба складом з печінки тріски і свіжих огірків. Накрийте залишилися хлібом.
- Придавите тарілкою і на півгодини приберіть в холодильник.
- Розріжте хліб на 6-8 шматків, як торт.
- Краї бутербродів обсипте сумішшю сухарів і сиру.
- Верхній шар збризніть маслом з банки.
- Тонкими полукружьями наріжте лимон, розкладіть по бутербродів.
- Декорують бутерброди оливками.
Зроблені з даного рецептом листкові бутерброди з печінки тріски зовні нагадують торт, вони здатні прикрасити святковий стіл. Таке блюдо сподобається дітям, якщо запропонувати їм його на сніданок або як доповнення до обіду.
Бутерброди з печінкою і яйцем
Складові:
-
- 300 г курячої печінки
- 1 цибулина
- 3 яйця
- 100 г вершкового сиру
- 2 ст.л. вершкового масла
- 4 ст.л. каперсів
- 2 ст.л. борошна
- 8 шматочків хліба
приготування:
-
- Печінка промити, обсушити паперовим рушником.
- Нарізати крупно і обваляти в борошні.
- Зварити яйця круто.
- На вершковому маслі обсмажити дрібно нарізану цибулину.
- Додати до нього печінку і смажити ще кілька хвилин.
- Печінка перекласти на обробну дошку і дрібно-дрібно порубати. Повернути в сковороду.
- Вершковий сир нарізати кубиками і додати до печінки з цибулею.
- Гасити, поки сир повністю не розплавиться.
- Остудити, змішати з каперсами і рубаними яйцями.
- Білий хліб злегка підсушити в духовці, після чого намазати зверху печінкової масою.
Бутерброди з курячою печінкою
Складові:
-
- батон,
- куряча печінка,
- вершкове масло,
- 3-4 маринованих або солоних огірка і невеликий пучок кропу.
приготування:
-
- Печінка помити і обсмажити 20 хвилин в сковороді, додавши 1 ст.л. рослинної олії.
- 3 огірка дрібно порізати, 1 залишити для прикраси.
- Кріп помити, обсушити і дрібно порізати.
- Готову печінку перекласти в тарілку і додати вершкове масло.
- Розім’яти все виделкою до однорідного стану.
- Додати зелень і огірки.
- Ретельно все перемішати.
- Скибочки хліба змастити начинкою і викласти на сухий лист.
- Запікати в розігрітій до 200 ° С духовці 5-6 хвилин.
- 1 огірок порізати кружальцями і прикрасити готові бутерброди. подавати теплими.
Бутерброди з курячою печінкою
Складові:
-
- 10 скибочок бородинского хліба,
- 250 г курячої печінки (відвареної),
- 100 г тертого сиру (будь-якого),
- 1 цибулина,
- 1 столова ложка рослинної олії,
- 1 морквина,
- 50 г вершкового масла,
- пучка петрушки і кропу,
- червоний мелений перець,
- чорний мелений перець, сіль.
Спосіб приготування:
-
- Лук очистити, вимити, дрібно нарубати і обсмажити в рослинній олії. Зелень петрушки і кропу вимити, нарізати (кілька гілочок залишити для прикраси).
- Морква вимити, очистити і відварити в підсоленій воді. Печінка пропустити через м’ясорубку разом з морквою і цибулею, додати вершкове масло, зелень, сіль і перець.
- Скибочки хліба змастити печінковим паштетом, посипати сиром і запікати при потужності 100% протягом 1 хвилини.
- Готові бутерброди прикрасити рештою гілочками зелені і подати до столу.
Бутерброди з печінку дуже смачні
Бутерброди, це дійсно народна їжа, вітчизняний фастфуд. Адже готувати їх просто, виходить дуже ситно, смачно і ціна не кусається. Якщо, звичайно, це не бутерброд з ікрою якийсь дуже рідкісної заморської риби, яку добувають в повний місяць діви, срібним сачком, раз в чотири роки. Але у нас мова піде зараз про більш простому, але не менш смачний блюді під назвою бутерброди з печінкою тріски і сиром. До слова, це ще й дуже корисна їжа. Адже печінка тріски містить багато цінних вітамінів і мікроелементів, необхідних для нашого організму. Вообщем-то, Ви зрозуміли, що бутерброди з печінкою тріски – пов смачно і оч корисно.
Складові:
-
- Пара стограмових баночок печінки тріски;
- Чотири яйця;
- Твердий сир, натертий на дрібній тертці – на свій смак;
- Французький батон;
- майонез;
- Часник – два зубчики;
- Зелену цибулю і кріп.
приготування:
-
- Батон нарізаємо про обсмажуємо. Для цього може знадобитися тостер, або звичайна суха сковорідка. Яйця натираємо, а печінка тріски тиснемо виделкою.
- Все це з’єднуємо з тертим сиром, майонезом і дрібно посічений кропом. Натираємо часником нарізаний батон. Втім, це на ваш смак, якщо ви не фанат такого.
- Зверху кладемо начинку і посипаємо спершу зеленою цибулею, а потім – кропом. Ось наші закусочні бутерброди з печінкою тріски та сиром і готові! З огляду на простоту приготування, їх можна зробити будь-яку кількість, виходячи з того, скільки до вас прийшло гостей і чи є серед них слони.
Бутерброди з печінкою тріски
Побалуйте себе даними бутербродом. Він не тільки смачний, але і корисний, оскільки печінка є джерелом риб’ячого і жиру і маси важливих для нашого організму вітамінів.
Складові:
-
- Печінка тріски (консерви) – 1 банка
- Яйця – 2 шт.
- Лук – 1/2 шт.
- Багет – 10 скибок
приготування:
-
- Цибулю дрібно нарізати і залити окропом.
- Яйця відварити, почистити і дрібно посоватися.
- Додати печінку тріски, розім’яти виделкою.
- Додати пару чайних ложок жиру з банки, в якій була печінку. перемішати.
- Покласти масу на шматочки багета.
- За бажанням хліб можна попередньо підрум’янити на грилі.
Бутерброд з печінкою і яблуками
Складові:
-
- яблуко
- цибуля ріпчаста 2 шт.
- часник 2 зубчики
- соєвий соус 1 ст. л.
- цукор – щіпка
- 100 мл води
- куряча печінка
- борошно 200 г
- оливкова олія
- Зелена цибуля
- кінза
- яйце 1 шт.
- рослинне масло для фритюру
- хліб
- сіль
приготування:
-
- Наріжте курячу печінку шматочками, посоліть і обваляйте в борошні. Обсмажте в оливковій олії, 5 хв.
- Додайте 4 ст. л. вашого соусу, 2 рубаних стебла зеленої цибулі і трохи кінзи, тушкуйте 1 хв. Збийте блендером так, щоб залишилися невеликі шматочки печінки.
- Збийте 1 яйце, 100 мл крижаної води, 100 г темпурной борошна і сіль, щоб залишалися грудочки. Тонко наріжте 1 цибулину, розберіть на колечка. Умочуйте колечка в тісто і смажте у фритюрі до золотавої скоринки.
- Обсмажте шматки вашого улюбленого хліба на сковороді без масла або підсушіть в тостері. Викладіть печінку на підсмажений хліб гіркою. Зверху покладіть кільця смаженої цибулі. подавайте негайно.
Бутерброд зі свинячою печінкою
Складові:
-
- білий хліб
- 200 г сирої свинячої печінки
- 50 г вершкового масла
- смалець
- сіль
- перець чорний мелений
- 1/2 головки ріпчастої цибулі
приготування:
-
- Ріпчасту цибулю дрібно натерти і підсмажити на нутряному салі. Потім змішати цибулю з нарізаною тонкими скибочками сирої свинячої печінкою і швидко обсмажити печінку в жирі.
- Обсмажену печінку три рази пропустити через м’ясорубку.
- Вершкове масло збити в піну, потім додати до нього остиглий фарш з печінки, сіль, перець і все ретельно перемішати.
- Паштет товстим шаром викласти на скибочки хліба. Зверху бутерброди можна прикрасити (за допомогою кондитерського пакету) вершковим маслом.
Бутерброд з курячою печінкою, яблуками і цибулею
Складові:
-
- 2 великі курячі печінки (120 г),
- 120-150 г цибулі,
- 1 кисле яблуко (120 г),
- 4 скибочки хліба,
- 1 / 5-1 / 4 ч ложки цукру,
- сіль перець,
- 1 ст ложка рослинного масла,
- 35 г вершкового масла
приготування:
-
- Цибулю порізати тонкими четвертькольцами.
- У сковороду налити 1 столову ложку рослинної олії і насипати цибулю. посипати цукром.
- Поставити сковороду на мінімальний (!) Вогонь. Постійно стежити за цибулею, щоб він не став присмажуватися. Дуже часто перемішувати.
- Коли цибуля почне міняти колір, від плити не відходити і помішувати постійно. Якщо цибуля почне сохнути в процесі смаження, можна підлити 1 ~ 2 столові ложки води.
- Готовий лук повинен придбати золотисто-червоний колір і залишитися соковитим і м’яким.
- Лук трохи посолити і поперчити (сіль і перець на кінчику ножа). Лук викласти зі сковороди в мисочку.
- Яблуко потрібно взяти обов’язково кисле, з щільною м’якоттю і тонкою шкіркою. Підійде яблуко сорту Антонівка.
- Яблуко вимити, розрізати навпіл і вирізати серединку з насінням. Порізати на 16 часточок.
- У сковороді (після цибулі НЕ мити!) Розтопити шматочок вершкового масла (10г). Викласти яблучні дольки в один шар.
- Вогонь додати до трохи нижче середнього. Обсмажувати яблука з двох сторін до легкого зарум’янювання і подвяливания. Викласти яблука зі сковороди.
- Курячу печінку вимити, зрізати жир і сполучну тканину; розрізати навпіл.
- Печінка злегка посолити і поперчити з усіх боків. У сковороді розтопити ще 10г вершкового масла. Вогонь залишити колишнім – трохи нижче середнього.
- Коли масло розігріється, викласти печінку. Приблизно через 2 хвилини, коли печінку зарум’яниться з нижньої сторони, перевернути її на інший бік.
- При бажанні в сковороду можна влити 1 ~ 2 ст ложки коньяку або бренді. Накрити сковороду кришкою і смажити печінку ще 2 хвилини. Вогонь вимкнути, але печінку зі сковороди не виймати.
- Печінка повинна залишитися трішки вогкуватої в середині. Поки готується печінку, підготувати хлібну основу.
Хліб нарізати тонкими скибочками. - За допомогою тонкостінного келиха вирізати з скибочок кола діаметром приблизно 8 см. Якщо немає відповідного келиха, то кола можна вирізати ножем або кухонними ножицями.
- Також годі й вирізати кола, а зробити квадратні канапе, обрізавши у хліба скориночки 15 г вершкового масла довести до кімнатної температури.
- Скибочки хліба змастити дуже тонким шаром масла. Причому масло потрібно не просто намазувати, а втирати в хліб.
- Покласти хліб на невелике деко олією вниз. По краю скибочок розкласти шматочки яблук. В середину викласти цибулю. Поверх цибулі покласти шматочки печінки. При бажанні зверху можна насипати трохи тертого сиру.
- Деко з канапе поставити в заздалегідь розігріту до t = 220 ° C духовку на 10 ~ 15 хвилин. Печінка повинна дійти до готовності, а хліб злегка зарум’яниться з нижньої сторони.
- Ні в якому разі не можна перетримати печінку, інакше вона стане сухою і крупитчатая!
- Якщо печінка була досмажити до готовності на сковороді, то час прогрівання канапе в духовці потрібно скоротити до 5 хвилин. Подавати канапе відразу ж після виймання з духовки.
- Так як приготування цієї закуски займає досить багато часу, то можна цибуля та яблука посмажити заздалегідь.
- Хліб теж можна нарізати заздалегідь, тільки його потрібно зберігати в пакеті, щоб він не засох. А безпосередньо перед приходом гостей за 5 хвилин посмажити печінку, зібрати канапе і поставити в духовку.
Бутерброди з печінкою тріски
Напередодні будь-якого свята кожна господиня замислюється над тим, щоб такого смачного й оригінального поставити на стіл. Пропоную приготувати ці дуже красиві і смачні бутерброди з печінкою тріски. Дивіться, які вони апетитні, а як ікринки горять в променях світла. Отже, розповідаю рецепт, хоча і так все зрозуміло.
Складові:
-
- 1 білий хліб або багет
- 1 баночка печінки тріски (230г.)
- 1 свіжий огірок
- вершкове масло
- невеликий пучок петрушки
- червона ікра для прикраси
приготування:
-
- Беремо свіжий білий хліб, найкраще підійде тонкий багет. Ріжемо хліб на шматочки товщиною близько сантиметра. Якщо купили звичайний хліб, то його можна порізати трикутниками або невеликими квадратиками, теж вийдуть вельми оригінальні канапе з печінкою тріски.
- Відкриваємо баночку консервованої печінки тріски, зливаємо жир. Печінка тріски викладаємо, а потім акуратно ріжемо на невеликі пластинки. Нічого страшного, якщо шматочки печінки буду трохи різні.
- Беремо невеликий свіжий огірочок, моєму, тоненько ріжемо поперек.
- Свіжу петрушку або кріп промиваємо, просушуємо, а потім відокремлюємо листочки від гілочок. Для бутербродів з печінкою тріски потрібно зовсім небагато зелені, всього кілька гілочок, важливо, щоб зелень була свіжа і красива.
- Ну, а тепер найцікавіше. На кожен шматочок хліба тоненьким шаром намазуємо вершкове масло, до речі, його заздалегідь слід викласти з холодильника, щоб воно нагрілося і краще намазувати.
- Зверху кладемо кружечок огірочка, кілька листочків петрушки, а вже потім шматочок печінки тріски. І наостанок все це пишність прикрашаємо червоною ікрою. Правда, дуже красиво?
- Смачненькі бутерброди з печінкою тріски і червоною ікрою викладаємо на блюдо. Так, ці канапе стануть справжньою окрасою святкового столу!
Звичайно, ікра і печінка тріски досить дорогі, і далеко не кожен зможе дозволити собі їх кожен день, але свята є свята, особливо, якщо це Новий рік, Різдво чи День Народження.
Бутербоди з паштетом з печінки
Приготуйте цей смачний і корисний паштет з курячої печінки. Ділюся швидким і практичним рецептом, за яким печінковий паштет виходить ніжним, смачним і абсолютно нежирним. Бутерброди з цим паштетом – відмінне рішення для живильного і корисного сніданку.
Складові:
-
- 300 гр. курячої печінки
- 1 варена морквина
- 100-150 гр. вершків
- 2 яйця
- рослинна олія
- сіль
- чорний мелений перець
приготування:
-
- Отже, беремо грам триста курячої печінки. Готувати печінковий паштет з цілого кілограма немає сенсу, оскільки свежеприготовленная їжа завжди більш смачна і корисна, ніж заморожена або стояла в холодильнику кілька днів.
- Очищаємо курячу печінку від плівок, потім промиваємо в холодній воді.
- Печінку можна підсмажити на олії, а можна відварити. Смажимо печінку недовго: як тільки піде зі сковорідки рідина, відразу ж прибираємо печінку з вогню. Під час смаження печінку злегка солимо і перчимо.
- Якщо з метою зменшення калорій курячу печінку вирішили відварити, то шматочки кидаємо в киплячу воду, варимо буквально кілька хвилин до готовності. Варити довше не бажано, інакше куряча печінка вийде сухою.
- Окремо від печінки варимо круто яйця, а також одну невелику морквину.
- Перемелюємо печінку, яйця і моркву. Традиційний спосіб – скористатися м’ясорубкою або потерти всі на дрібну тертку. Після перемелювання додаємо вершки.
- Якщо є потужний блендер з хорошими гострими ножами, то набагато простіше все перетерти в блендері. При цьому вершки додаємо відразу, оскільки з рідиною все перетирається набагато легше.
- Кількість вершків залежить від того, наскільки щільним бажаємо отримати паштет. Чим більше вершків, тим м’якше і ніжніше печінковий паштет. Обов’язково пробуємо на сіль і перець.
- Наш смачний паштет з курячої печінки ставимо на годинку в холодильник, щоб той злегка охолов. Готовий паштет намазуємо на бутерброди і подаємо до столу. Бутерброди з печінковим паштетом прикрашаємо оливками або зеленню.
Бутерброди з печінкою минтая
Складові:
-
- житній хліб
- майонез
- мариновані огірки
- Зелена цибуля
- варені яйця
- печінку минтая
приготування:
-
- Хліб ріжемо і намазуємо печінкою минтая.
- Далі ріжемо хліб на зручні для їжі шматочки, це залежить від розміру буханки.
- Ріжемо огірочки і скибочку кладемо на майбутній бутерброд.
- Яйця ріжемо уздовж, я користувалася яйцерезка, одним махом нарізати яйце на скибочки однакової величини.
- Яєчний скибочку кладемо на огірочок.
- Цівками майонезу доповнюємо верх бутерброда з печінкою минтая і посипаємо зеленою цибулею.
- Лук я вирощую на вікні і завжди свіжа зелень доповнює наше меню.
Бутерброди з печінкою і інжиром
Складові:
-
- 8-10 шматочків хліба
- 250 г курячої печінки
- 10 плодів свіжого інжиру
- 1 ст. л. вершкового масла
- 1/2 ч. Л. тимьянового меду
- три гілочки свіжого чебрецю
- трохи крему з бальзамічного оцту з трюфелями
приготування:
-
- Печінка очистити від жилок і плівок, промити і замочити на 30 хвилин у крижаній воді.
- У цей час приготувати інжир – порізати на четвертинки. Підсушити хліб (в тостері або запекти в духовці близько 7 хвилин при температурі 180 градусів С). Читайте ще: Бутерброди з яйцем: покроковий рецепт з фото.
- Через належний час, печінку витерти насухо. Розігріти сковорідку, розпустити вершкове масло. Додати печінку. Обсмажити хвилину-дві на середньому вогні. Перевернути, додати шматочки інжиру і мед.
- Смажити ще пару хвилин (або до бажаного ступеня готовності). Посолити і прибрати сковороду з вогню.
- Розкласти пропорційно печінку з інжиром на хлібі, присипати чебрецем. Перед подачею на стіл полити бальзамічним кремом.
Корисні поради як приготувати бутерброди
-
- Якщо бутерброди подаються як аперитив, то важливо, щоб головні компоненти бутербродів не збігалися з головними інгредієнтами основного блюда. Як то кажуть, хай живе різноманітність!
- Бутерброди слід готувати безпосередньо перед подачею. Щоб прискорити процес готування бутербродів, інгредієнти готуємо заздалегідь. Виймаємо з холодильника масло, щоб воно розтануло і легко намазувати на хліб. Заздалегідь робимо пасти, соуси і т.д.
- Бутерброди роблять або зі звичайного білого батона, або на підсмаженому в духовці хліб, або на грінках. Грінки повинні бути м’якими всередині і хрусткими зовні.
- Білий хліб завжди зберігаємо окремо від чорного. Це пов’язано з тим, що білий хліб швидко вбирає в себе всі запахи.
- Щоб м’які сири різалися легше, час від часу опускаємо сирний ніж в гарячу воду.
- Для бутербродів шкірку з помідорів зазвичай знімають. Щоб шкірка знімалася легко, помідори на кілька секунд опускаємо спочатку в окріп, а потім занурюємо в холодну воду. Шкірку починаємо знімати з центру.
- Для бутербродів рибу зазвичай варять великим шматком. Так вона виходить більш соковитою і ароматною.
- Бутерброди зазвичай прикрашають зеленню, а також майонезом. Щоб надати майонезу новий смак і колір, в нього додають.