500 рецептів
Закуски

Закуска до віскі: покроковий рецепт з фото

by admin 7 Квітня, 2019 No Comments

Віскі, як благородний напій, вимагає особливої ​​культури як вживання, так і закушування. Пляшка хорошого віскі завжди буде кращим подарунком для друзів або шефа, та й вдома в барі вона буде не зайвою, коли захочеться побалувати себе келихом міцного ароматного напою, настояного на хорошій дубовій бочці, з легким ароматом солоду.

Не кожна закуска підійде під такий благородний напій, так як насичений смак віскі слід закушувати так, щоб посилити його і підкреслити нові ледь вловимі нотки, які перевернуть ваше уявлення про віскі і про культуру його вживання.

Закуска рулетики з шинки

Закуска до віскі: покроковий рецепт з фото

Рулетики з шинки – дуже проста, швидка в приготуванні чудова закуска до святкового столу. Приготувати її легко – ви самі в цьому переконаєтеся!

Складові:

  • 500 г шинки,
  • 150 г хрону,
  • 200 г сметани,
  • сіль, цукор і оцет за смаком,
  • 300 г зеленого салату.

Спосіб приготування:

  1. Для приготування рулетиків з шинки потрібно хрін дрібно натерти, перемішати зі сметаною, додати за смаком цукор, сіль, оцет. Читайте ще: Копчені закуски: покроковий рецепт з фото.
  2. Шинку для рулетиків вибирайте еластичну і нарізуйте її якомога тонше, щоб рулетики добре скручувалися.
  3. Скибочки шинки змастити цією масою, згорнути рулетиками, сколоти шпажками для сендвічів і укласти на блюдо, прикрасивши зеленню і лимоном.
  4. Можна обернути кожен рулетик з шинки листям салату і покласти в глибоку салатницю один до іншого. Обгортати салатом треба так, щоб кінчик рулету залишався не вкритих салатом, і цим кінчиком треба класти догори.
  5. Для приготування рулетиків з шинки можна використовувати найрізноманітніші начинки, наприклад сир з часником, натертий сир із зеленню і горіхами та ін.

Канапе з беконом і вершковим сиром

Закуска до віскі: покроковий рецепт з фото

Складові:

  • Бекон варено-копчений – 70 г (3 скибочки)
  • Яйця перепелині – 5 шт.
  • Сир м’який вершковий (альметте і т.п.) – 70 г
  • Хліб білий – 100 г
  • Часник – 1 зубок
  • Кріп свіжий – за смаком
  • Олія соняшникова для смаження

 Спосіб приготування:

  1. Підготуйте всі інгредієнти для канапе з беконом і сиром. Можна взяти м’яку фету або будь-який вершковий сир, з додаванням зелені буде дуже добре. Перепелині яйця відваріть.
  2. Наріжте білий хліб тонкими пластинами будь-якої форми. Я вибрала форму квадрата, можна використовувати для нарізки формочки для печива. Скоринки краще зрізати.
  3. У розігрітій олії обсмажте 1 хвилину подрібнений часник, потім в цьому ж маслі обсмажте хліб з двох сторін, приготувавши апетитні грінки.
  4. Вершковий сир помістіть в невелику глибоку ємність, туди ж додайте промитий, висушений і подрібнений кріп. Можна брати будь-яку свіжу зелень, але саме кріп найкраще, на мій погляд, поєднується з таким сиром. Змішайте сир і кріп ложкою.
  5. Приготуйте всі компоненти для канапе з беконом – наріжте скибочки бекону, очистіть варені яйця від шкаралупи, підготуйте хліб.
  6. Яйця наріжте на половинки і підготуйте шпажки (замість них можна використовувати зубочистки).
  7. Намажте вершковий сир на кожен шматочок хліба товстим шаром по всій поверхні. Шматочок бекону скрутіть і покладіть на канапе. Зверху закріпіть шпажкою з половинкою яйця.
  8. Канапе з беконом, яйцем і вершковим сиром викладіть на красиву тарілку.
  9. Подавайте канапе як закуску до святкового столу.

Закуска з блакитного сиру і бекону

Закуска до віскі: покроковий рецепт з фото

Складові:

  • Сметана – 1/2 склянки
  • Сир блакитний (раскрошенную) – 120 г
  • Вершковий сир – 120 г
  • Цибуля ріпчаста (дрібно різаний) – 2 ст. л.
  • Вустерширський соус – 1/8 ч. Л.
  • Бекон (обсмажений і дрібно розкришений) – 4 смужки
  • Рубана петрушка і блакитний сир для сервірування
  • Крекери (побажанню)

 Спосіб приготування:

  1. В кухонний процесор скласти блакитний сир, сметану, зелена цибуля, вершковий сир і налити вустерширський соус.
  2. Пульсувати до утворення однорідної маси, періодично зіскрібаючи масу зі стінок процесора.
  3. Додати половину смаженого бекону, перемішати і перекласти вершкову масу в миску. Накрити миску харчовою плівкою і поставити в холодильник для охолодження на 2-3 години.
  4. Перед подачею дістати закуску з холодильника і залишити при кімнатній температурі на 10 хвилин.
  5. Подавати сирну закуску в сервірувальних тарілках, посипавши беконом, блакитним сиром і рубаною петрушкою.
  6. До закуски з сиру і бекону добре подати крекери або хлібні палички (за бажанням).

Бажання до віскі

Закуска до віскі: покроковий рецепт з фото

Складові:

  • Свинина – 2 Кілограма
  • Часник – 1 Штука
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений – За смаком
  • Лавровий лист – 2 Штуки

Спосіб приготування:

  1. Перед тим як приготувати м’ясо гарячого копчення, з’єднайте різні приправи і спеції: мелений чорний перець, паприку, чебрець, лавровий лист. Очистіть часник. Дрібно його наріжте. Перемішайте з сумішшю приправ і сіллю.
  2. Візьміть м’ясо цілим шматком. Найбільше підходить Окорокова частина. Ретельно промийте. Промокніть від зайвої вологи. Наріжте шматками товщиною 8-10 см.
  3. Потім кожен шматок м’яса натріть сумішшю приправ з часником і сіллю. Складіть все у пакет з харчової плівки. Залиште на 4 доби в холодильнику. За цей час м’ясо повністю замаринується.
  4. Підготуйте коптильню. Для цього використовуйте звичайний мангал. На дно встановіть електроплитку. Зверху поставте металеву миску з дровами (краще вільха, вишня). Зверху встановіть решітку.
  5. На решітку викладіть шматки промаринуватися м’яса. Процес копчення триває 4 години при температурі 80-90 градусів. М’ясо буде готове, коли придбає апетитний коричнево-золотистий колір. Проткніть шматок м’яса, щоб переконатися в його готовності всередині. Подавайте як гарячим, так і охолодженим.

Копчена закуска до віскі

Закуска до віскі: покроковий рецепт з фото

Складові:

  • Сіль – 1 Чашка
  • Чорний мелений перець – 6 Ст. ложок (3 столові ложки для маринаду, 3 столові ложки для панірування)
  • Коріандр – 4 ст. ложки (3 столові ложки для маринаду, 1 для панірування)
  • Цукор – 1 ст. ложка
  • Лавровий лист – 1 Чайна ложка
  • Гвоздика – 1 Чайна ложка
  • Грудинка – 10-12 Кілограм (м’ясо)
  • Паприка – 1 Ст. ложка
  • Часниковий порошок – 1 ст. ложка
  • Цибулевий порошок – 1 ст. ложка
  • Кріп – 1 Чайна ложка
  • Гірчичний порошок – 1 Чайна ложка
  • Червоний мелений перець – 1 чайна ложка

Спосіб приготування:

  1. Для маринаду: в мисці змішайте сіль, чорний мелений перець, мелений коріандр, гвоздику і лавровий лист, цукровий пісок.
  2.  М’ясо вимийте і викладіть на дошку, з усіх боків натріть отриманою сумішшю, потім перекладіть в пакет або пластиковий контейнер.
  3.  Помістіть м’ясо на 4 дні в холодильник, не забувайте перевертати м’ясо два рази на день.
  4.  Через необхідний час дістаньте м’ясо і дістаньте його з пакета, гарненько промийте під проточною водою, потім помістіть в каструлю і залийте холодною водою. Залиште м’ясо на 2 години, кожні 30 хвилин змінюйте воду, потім дістаньте з води і витріть насухо.
  5.  Для панірування: змішайте чорний мелений перець, коріандр, паприку, часниковий і цибульний порошки, дрібно нарізану кріп, гірчицю, подрібнене насіння селери, червоний перець.
  6.  Рясно натріть отриманою сумішшю грудинку з усіх боків.
  7.  Домашню коптильню розігрійте до 107 градусів, потім викладіть дубову деревину. Після того як дерево згорить і утворюється дим, викладіть грудинку жирової частина до верху.
  8.  Коптити м’ясо близько 6 годин, спеціальним градусником перевірте температуру грудинки: коли вона досягне 165 градусів, тоді її і діставайте.
  9.  Перекладіть м’ясо в спеціальну жаровню з решіткою і піддоном. Поставте жаровню на вогонь і влийте воду (на 2,5 сантиметрів). Після закипання накрийте м’ясо фольгою і готуйте 1,5-2 години (до внутрішньої температури 180 градусів), при необхідності доливайте воду.
  10. Перекладіть грудинку на обробну дошку і наріжте тонкими шматочками.

куряча бастурма

Закуска до віскі: покроковий рецепт з фото

Складові:

  • 2 штуки свіжої, що не мороженої грудки на кістках – 1,5 кг
  • велика або морська сіль
  • мелений часник
  • мелений червоний і чорний перець
  • солодка мелена паприка
  • сушена зелень петрушки
  • суміш перців
  • Чаман (пажитник)

приготування:

  1. Зніміть з кісток філе грудки, якщо є жирок – його теж зріжте, для приготування бастурми він не знадобиться.
  2. В процесі засолювання м’ясо буде приймати форму, тому в якому вигляді ви його закладіть, в такому воно і залишиться.
  3. Приготуйте контейнер для бастурми – можна взяти пластиковий. На дно насипте солі, не шкодуючи.
  4. У процесі дегідратації сіль вам доведеться досипати ще.
  5. Щільно скрутіть філе в биток, покладіть його в контейнер і щедро засипте сіллю. Заготовки повинні бути повністю покриті їй, це все ви побачите на відео нижче.
  6. В процесі буде з’являтися рідина, власний сік курки, який почне солити філе, і воно може вийти пересоленим. Тому розсіл кожні 3-4 години потрібно буде зливати і додавати нової, сухої солі.
  7. Приблизний час засолювання – 1-2 діб. Залежить від температури холодильника і мінерального складу солі.
  8. М’ясо повинно стати набагато жорсткішим, ніж було спочатку, і стати красивого червоного кольору.
  9. Зайву сіль на поверхні філе курки швидко змийте, щоб вода не потрапила назад в клітини м’яса.
  10. Обсушити вафельним рушником і залиште на ньому на 2-3 години сохнути.
  11. Загорніть в рушник і відправте в холодильник на 3-4 години.
  12. Приготуйте обмазку. Змішайте спеції з кип’яченою водою до консистенції рідкої сметани і поставте на годину в холодильник.
  13. Так вони «розкриються», і всі ефірні масла стануть активними, смачними.
  14. Нанесіть спеції в тонких 3-4 шари, даючи кожному підсохнути, щоб в процесі різання прянощів не відвалювалися.
  15. Візьміть марлю і загорніть в неї шматки м’яса. Обвяжіте нитками, залишаючи кінці на підвіс.
  16. Надішліть в холодильник на 14 днів або на балкон, якщо на вулиці зима. Повинно бути 5-10 градусів тепла.
  17. На мінусовій температурі тримати на вулиці не потрібно, інакше процес в’ялення сповільниться.
  18. Потім приблизно на тиждень бастурму потрібно підвісити просто в прохолодне приміщення, наприклад, в комору.
  19. Періодично курячу бастурму потрібно пробувати на смак.

Закусочні профитроли з ікрою

Закуска до віскі: покроковий рецепт з фото

Для тіста:

  • Борошно пшеничне – 100 г
  • Вода – 100 мл
  • Масло вершкове – 50 г
  • Яйця – 2-3 шт.
  • Сіль – щіпка

Для начинки:

  • Сир вершковий – 300 г
  • Черевця лосося – 300 г
  • Петрушка – 1 гілочка (для прикраси)
  • Лосось копчений – 50 г (для прикраси)
  • Ікра червона – 1 ч.л.
  • Сметана 20% – 3 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Профітролі – це проста, оригінальна, смачна і швидка в приготуванні закуска. Начинку можна змінювати на свій смак. Це може бути м’ясо або гриби. Рецепт тіста, перевірений роками. Усередині ці профитроли – повністю порожні. Найголовніше – правильно вгадати консистенцію тесту.
  2. Воно повинно бути густіше, ніж на оладки. Яйця потрібно забивати по одному, і поки попереднє повністю не з’єднається з тестом, нове не забивати! У нас пішло 2 великих яйця і жовток від третього.
  3. Для приготування тіста нам знадобляться продукти, зазначені в списку. Наливаємо в кухлик воду, додаємо вершкове масло і щіпку солі. Доводимо до закипання.
  4. Не знімаючи з плити, робимо невеликий вогонь, всипаємо відразу всю муку і дуже швидко перемішуємо дерев’яною або силіконової лопаткою. Маса стає однорідною і гладкою.
  5. Тісто готове тоді, коли на дні залишається як би плівка. Тісто потрібно охолодити до трохи теплого стану. Добре – виставити на балкон.
  6. Потім масу перекладаємо в блендер, додаємо одне яйце і пробиваємо до повного з’єднання його з тестом. Потім додаємо по черзі яйця, що залишилися. Консистенція – густіше, ніж на оладки. Якщо тісто вийде рідким, виправити його буде неможливо, борошно додавати не можна. Наше тісто готове!
  7. Перекладаємо його в кондитерський мішок з круглою або зірчастої насадкою або в шприц і відкидають на деко, застелене папером для випічки, невеликі вироби. Можна це робити за допомогою ложки
  8. Відправляємо в заздалегідь розігріту до 200 градусів духовку. Випікаємо 15 хвилин. Духовку не відкривати – тісто може осісти. Вироби за цей час повинні злегка зарум’яниться і добре підрости. Потім температуру знижуємо до 160 градусів і залишаємо в духовці ще на 15 хвилин. Газ вимикаємо, дверцята відкриваємо і ще хвилин 5 Не виймаємо.
  9. Приступаємо до приготування начинки. Для неї нам знадобляться продукти, зазначені в списку
  10. Рибні продукти відправляємо в блендер і пробиваємо їх
  11. Додаємо сир, сметану і збиваємо в однорідну масу. начинка готова
  12. У профитролей зрізаємо верхівки
  13. Через шприц наповнюємо їх начинкою. Вставляємо шматочок лосося
  14. Додаємо кілька ікринок і листочок петрушки.
  15. Закусочні профитроли з лососем готові.

Закуска курячі рулетики

Закуска до віскі: покроковий рецепт з фото

«Корчі» – це запечені курячі рулети з грибним омлетом в як прошарку. Незрівнянний смак і незвичайна подачасделают цю закуску справжньою окрасою вашого празднічногостола. Звичайно, на її приготування доведеться витратити немноговремені, але результат, повірте, того коштує.

Складові:

  • 3 великих філе курки;
  • 5-6 яєць;
  • 100 г печериць;
  • 50 г сиру;
  • невелика цибулина;
  • свіжа зелень;
  • борошно;
  • панірувальні сухарі;
  • сіль перець.

приготування:

  1. Дрібним кубиком нарізаємо печериці та цибулю, а затемобжаріваем їх до рум’яності на рафінованій олії.
  2. У самомконце трохи подсаливаем.
  3. На дрібній тертці натираємо сир.
  4. Зелень промиваємо, удаляемтолстие стебла і дрібно рубаємо ножем.
  5. Із зелені підійде какукроп, так і петрушка.
  6. У чашці збовтуємо виделкою до однорідності 3-4 яйця (зависитот розміру).
  7. Потім в яєчну масу додаємо рубану зелень, тертий сир і обсмажені гриби.
  8. Перемішуємо, пріправляясолью і перцем за смаком.
  9. Розпалює млинцеву сковороду і викладаємо на неепріблізітельно 1/3 частина яєчно-грибної маси.
  10. Розрівнюємо, щоб омлетний млинець вийшов рівномірним по товщині.
  11. Всього випікаємо три грибних омлету, коториезатем стануть начинкою для курячих рулетів.
  12. Беремо куряче філе і гострим ножем робимо горізонтальнийразрез, але не до кінця.
  13. І розгортаємо філе як кніжку.Получаем м’ясної пласт більшого розміру.
  14. Получаемотбівную з курячого філе досить великого розміру.
  15. Знімаємо верхню плівку, залишаючи відбивну лежати на ніжнейпленке.
  16. Присолюємо, трохи перчимо куряче філе і кладемо нанего зверху грибний омлет.
  17. Якщо потрібно, підрізаємо омлет поразмеру відбивною.
  18. Тепер це необхідно щільно загорнути рулетом.
  19. Аналогічно робимо і з двома другіміфіле, отримуючи в результаті три курячих рулету.
  20. З підморожене рулетів знімаємо плівку.
  21. Вони стали болеетвердимі за формою, тому панірувати їх буде легше.
  22. Спочатку паніруємо рулети вмуке, потім занурюємо в збиті яйця і закріплюємо паніровкуслоем сухарі
  23. Обсмажуємо до рум’яної скоринки на сковороді в достаточномколічестве масла.
  24. Щоб скоринка вийшла рівномірної, періодично прокручуємо рулети з одного боку на інший.
  25. Рулети в процесі смаження покриваються рум’яною хрустящейкорочкой, але повної готовності вони все ж не досягають.
  26. Поетомупомещаем їх у жароміцних форму і залишаємо на 20-30 хвилин вдуховке на 180 градусів.
  27. За цей час рулети дійдуть доготовности.
  28. Виходить дуже красиво і оригінально, так івкус у курячої закуски з грибами і сиром НЕ уступаетоформленію.

Закуска з млинців з сьомгою

Закуска до віскі: покроковий рецепт з фото

Складові:

  • борошно пшеничне в / с (1,5 ст.)
  • молоко (1 ст.)
  • яйця курячі (1 шт.)
  • сьомга слабосолона (300-400 г), можна взяти будь-яку червону рибу
  • огірок свіжий (1 шт.)
  • сир нарізка (8 скибочок)
  • майонез (50 г) – для змащення млинців
  • зелень (за смаком)
  • масло рослинне
  • сіль

приготування:

  1. Борошно висипаємо в миску і додаємо яйце. Зовсім трохи посоліть, додайте столову ложку рослинної олії і влийте молоко 1/2 ст. (Молоко бажано кімнатної температури або трохи тепліше, можна його злегка підігріти).
  2. Почніть розмішувати і дивіться по консистенції тесту, якщо занадто густе, додайте потроху молоко (може знадобитися більше, ніж склянку, якщо молока більше немає, замініть водою), тісто має набути консистенцію негустий сметани.
  3. Розмішайте гарненько і нехай постоїть близько півгодини-години, щоб краще розійшлися грудочки. Але якщо у Вас мало часу, можна смажити млинці відразу, коли млинці пожежі, грудок НЕ буде.
  4. Поки тісто настоюється, підготуємо начинку. Почнемо з риби. Перевірте її на наявність кісток і якщо такі є, витягніть їх пінцетом.
  5. Далі відділяємо філе від шкіри. Робиться це дуже легко. Зробіть невеликий надріз між шкірою і м’якоттю риби, візьміться за край шкіри і ножем зрізайте м’якоть, упор ножа робіть на шкіру, щоб вона знялася чисто, без частинок м’якоті риби:
  6. Ріжемо сьомгу на тонкі скибочки (рибу непогано трохи заморозити, щоб було легше різати і змащувати кожен раз ніж рослинним маслом, щоб не прилипала)
  7. Почнемо випікати млинці. Ставимо сковороду (краще чавунну), наливаємо трохи рослинного масла, зовсім трохи, щоб тільки змастити дно і розігріваємо її як слід (якщо Сковорода не буде розпечена, млинці пристане).
  8. Коли сковорідка розжарилася, трохи зменшуємо вогонь, беремо ополоником тісто (візьміть ополоник середнього розміру, набирайте тесту трохи менше, ніж обсяг ополоника, щоб млинці були тонше), виливаємо на середину сковороди і повертаючи сковороду з боку в бік, вирівнюємо тісто по всій поверхні сковорідки , смажимо
  9. Не треба підсмажувати занадто сильно, так як потрібно, щоб млинець був еластичним, стежте за краєчками млинця, як побачите, що вони стали злегка коричневими, а тісто повністю пропеклося, переверніть млинець на іншу сторону (проведіть лопаткою по всьому краю млинця, щоб відокремити його від країв сковороди, потім пропустіть лопаточку під млинець, обережно підніміть і переверніть).
  10. 6. Коли всі млинці смажили, беремо один, кладемо на окрему тарілку, злегка змащуємо майонезом (зовсім трохи).
  11. Тим хто любить гостре можна порадити додати в майонез подрібнений зубчик часнику і розтерти, цим змащувати млинець. Також можна злегка поперчити млинець, змащений майонезом і сьомгу. Поріжте зелень і трохи посипте на млинець.
  12. Викладаємо на змащене млинець дві пластинки сиру. На сир – рибу, на верхню частину млинця, не кладіть нічого, щоб коли звернемо рулет, начинка не стирчала і не випадали. Як бачите на перший млинець я поклала начинку до самого верху, але такі, врахувавши помилки, робила правильно
  13. Ріжемо на довгі смужки огірок і кладемо на кожен млинець з сьомгою по одній смужці (якщо хочете, можна і дві покласти.
  14. Звертаємо рулетик. Завертайте щільно, але без зайвих зусиль, щоб млинець не порвався. У мене вийшло чотири рулету. Кожен рулет щільно загорніть в харчову плівку або простий пакетик і відправте в холодильник на пару годин, щоб вони спрессовались і не розвалювалися при нарізці.
  15. Через дві години дістаньте, зніміть плівку і наріжте (у мене не було часу тримати їх в холодильнику, тому різала відразу).

Брускети до віскі

Закуска до віскі: покроковий рецепт з фото

Складові:

  • хліб білий – 5 шт.
  • печінка тріски в маслі – 1 банка
  • яйця курячі – 2 шт.
  • цибуля ріпчаста – 1/4 шт.
  • огірки свіжі – 1 шт.
  • часник – 2 зуб.
  • петрушка свіжа – Пуч.

Спосіб приготування:

  1. Ізвлечём з банки печінка тріски і ретельно обомнём її виделкою.
  2. Підсушимо скибочки білого хліба на решітці, в тостері або на сухій сковорідці.
  3. Хліб для бутербродів повинен бути досить рум’яний, з хрусткою скоринкою зовні і пружним м’якушем всередині. Читайте ще: Закуски з овочів: покроковий рецепт з фото.
  4. Зваримо яйця круто, остудити їх у холодній воді і очистимо від шкаралупи. До речі, хочу нагадати, що варити яйця рекомендується не менше 10 хвилин на помірному вогні. Воду при цьому потрібно підсолити. За допомогою ножа подрібнити білок разом з жовтком і додамо до печінки тріски.
  5. Очистимо свіжий огірок від шкірки, нарізаємо дрібними кубиками. Як варіант, можна натерти на тертці з отворами середнього розміру. Відправимо до печінки і яєць.
  6. Видалимо з цибулини лушпиння. Для цієї страви нам досить буде четвертинки подрібненої цибулини. З’єднаємо цибулю з іншими інгредієнтами.
  7. Скибочки підсмаженого хліба з двох сторін щедро натріть часточкою часнику. Він додатково додасть пікантність і характерний аромат бутербродів.
  8. Всі компоненти перемішуємо в однорідну масу і намазуємо нею підготовлений хліб. Готові бутерброди з печінкою тріски прикрашаємо зеленню петрушки і подаємо до столу.

Інші рецепти:

Бутерброди з печінкою: покроковий рецепт з фото

Морква по-корейськи в домашніх умовах - Покроковий рецепт з фото

Огірки мариновані швидкого приготування - Покроковий рецепт з фото

Кабачки, мариновані з медом - Покроковий рецепт з фото

  • Previous Бутерброди з печінкою: покроковий рецепт з фото6 років ago
  • Next Гарячі бутерброди в духовці – рецепт з фото6 років ago

Категорії

  • Випічка
  • Десерти
  • Закуски
  • Консервація
  • Кухонне приладдя
  • М'ясні рецепти
  • Напої
  • Перші страви
  • Популярні рецепти салатів
  • Рецепти з морепродуктів
  • Рецепти з овочів
  • Рецепти здоров'я
  • Рецепти читачів
  • Різне
  • Салати
  • Складні рецепти
  • Страви з курки