Це м’ясне асорті зі свинини і яловичини можна подавати як основну страву з будь-яким гарніром або як закуску. Підходить як для ранкового бутерброда, так і для святкового столу.
Такий варіант рулету у мене вийшов експромтом, якщо можна так сказати. Збиралася запекти свинячу корейку для ранкових бутербродів для всієї родини на тиждень вперед. А на вечерю готувала яловичу вирізку. Утворилися надлишки яловичини у вигляді обрізків (всього 300 г). Ось і вирішила помістити їх усередину м’ясного рулету.
складові
- корейка свинини – 1,3 кг;
- вирізка яловича (тонка частина) – 300 г;
- оливкова олія – 2 столові ложки;
- сіль, паприка, перець чорний мелений за смаком.
М’ясо вимити, обсушити паперовими серветками. З того боку свинячої корейки, де тонкий шар жирку, зробити легкі надрізи ножем у вигляді сіточки. Потім корейку розрізати на шари як книжку.
М’ясо злегка відбити молоточком. Навіть скоріше не відбити, а ніжно розпластати. Вирізку розрізати вздовж навпіл і також розпластати.
Підготовлене м’ясо натерти спеціями і оливковою олією. На середину корейки викласти вирізку, щільно згорнути рулетом, перев’язати харчової ниткою, загорнути в пергамент. Прибрати в холодильник і маринувати дві доби.
За 2-3 години до запікання дістати рулет з холодильника, щоб він прогрівся до кімнатної температури.
Рулет дістати з пергаменту і перекласти в рукав для запікання. Спочатку запікати в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці 30 хвилин, таким чином прогрівається м’ясо. Далі зменшити температуру в духовці до 100 градусів. Рукав розкрити, увіткнути в середину рулету термометр і, орієнтуючись на його показання, запікати м’ясо до температури всередині шматка 70 градусів (це приблизно ще 100 хвилин).
Готове м’ясо загорнути в шматок фольги, покласти під гніт (покласти на дерев’яну дошку, зверху притиснути іншою дошкою, на яку поставити вантаж) і прибрати в прохолодне місце. Через кілька годин остиглий рулет прибрати в холодильник.
Таке м’ясо треба з’їсти протягом 3-5 днів. Якщо ж свинину запікати аж до 77 градусів всередині шматка (на 20-30 хвилин довше), то з одного боку м’ясо буде сухуватим і щільним, але з іншого – буде довше зберігатися, до 10 днів в холодильнику.