Що може бути смачніше шматочка домашнього торта на десерт з м’якими бісквітними коржами, сметанно-желейної прошарком і свіжими фруктами. Від такого ласощів не відмовиться жоден член Вашої родини. Бісквітний торт зі сметанним кремом виходить легкий, ніжний, а свіжі фрукти надають йому особливу пікантність.
Інгредієнти на торт діаметром 25 см
для бісквіта:
- борошно – 1 склянка
- яйце куряче – 3 шт.
- цукор – 1 склянка
- розпушувач тесту – 1 ст. ложка
для сметанного крему:
- сметана – 1000 мл
- цукор – ½ склянки
- желатин – 2 пачки (по 25 г)
для начинки:
- апельсин – 2 шт.
- банан – 2 шт.
для просочення:
- сироп (малиновий, вишневий або ін.)
для глазурі:
- какао-порошок – 2 ст. ложки
- цукор – 2 ст. ложки
- масло вершкове – 50 г.
Рецепт приготування торта
Приготуйте бісквіт. Для цього в ємність вбийте яйця. А ось кілька секретів успішного приготування бісквіта: посуд обов’язково повинна бути суха, інакше яйця можуть погано збиті; яйця для збивання потрібно брати тільки охолоджені.
Збивайте яйця міксером не менше 10 хвилин до збільшення їх в обсязі. Потім, не вимикаючи міксер, всипте поступово весь цукор і збивайте до повного його розчинення.
Всипте борошно, змішане з розпушувачем.
Акуратно перемішайте тісто. Тут детальна стаття про бісквітне тісто.
Дно форми для випічки застеліть пергаментним папером і викладіть в неї тісто.
Духовку розігрійте до 180⁰С і поставте в неї форму з тестом. Перші 20 хвилин духовку ні в якому разі не відкривайте, інакше бісквіт «впаде». Випікайте бісквіт близько 35-40 хвилин. Готовність перевірте дерев’яною паличкою. Після того, як бісквіт буде готовий, вимкніть духовку, відкрийте дверцята і залиште так його охолоджуватися. Через 30-40 хвилин його можна дістати з духовки. Вийміть бісквіт з форми, накрийте рушником і залиште його на кілька годин.
Приготуйте сметанний крем. З’єднайте сметану з цукром.
Збийте все міксером до повного розчинення цукру. Желатин залийте невеликою кількістю гарячої води і повністю розчиніть його. Введіть желатин в сметанний крем. Врахуйте, крем повинен бути теплим (кімнатної температури), інакше у Вас утворюються грудки желе в кремі.
Потім наріжте фрукти. Банан і …
… апельсин.
Тепер починайте збирати торт. Розріжте бісквіт уздовж навпіл. Нижню частину бісквіта покладіть в роз’ємну форму, і просочіть його сиропом.
Потім викладіть шар бананів.
І апельсин.
Залийте половиною сметанного крему (друга частина нам стане в нагоді трохи пізніше).
Надішліть торт в холодильник на 30-60 хвилин для того, щоб крем застиг до стану желе.
Просочіть сиропом другу половину бісквіта і покладіть його на застигле желе.
Залийте торт другою половиною крему. Якщо у Вас не вистачило висоти форми, її можна збільшити алюмінієвою фольгою. Надішліть торт в холодильник для повного застигання.
Коли желе добре застигне, дістаньте торт з холодильника і акуратно зніміть форму.
На цьому етапі можна зупинитися, або за бажанням можна прикрасити торт глазур’ю. Для приготування глазурі з’єднайте в каструлі какао, цукор і масло.
Поставте на невеликий вогонь і, помішуючи, варіть до повного розчинення інгредієнтів.
- Заповніть глазур’ю кондитерський мішок, шприц або пакет зі зрізаним куточком і намалюйте на торті «сіточку» або ж інший довільний малюнок. Також пензликом, змоченою в глазурі, обмажте боки торта. Смачного!
Приготувала ANET83.