Сьогодні пропонуємо приготувати неймовірно смачний торт. Вершкова ніжність крему, легка кислинка вишні і шоколадний бісквіт з коньячної просоченням – все це торт Чорний ліс. Рецепт його не так вже складний, як може здатися недосвідченому кулінару, тим більше він доповнено покрокових фото приготування. Якщо дотримуватися рецептуру, то випічка цього найсмачніше торта не доставить жодних проблем!
Інгредієнти для приготування торта Чорний ліс:
Для бісквіта:
- цукор – 240 г
- яйця курячі (великі) – 6 шт.
- крохмаль – 45 г
- какао-порошок – 45 г
- розпушувач – 10 г
- масло вершкове – 65 г
- борошно пшеничне – 140 г
Для крему:
- вершки жирні – 700 мл
- цукрова пудра – 90 г
Для прошарку:
- вишня (свіжа або заморожена) – 450-500 г
- цукор – 200 г
- крохмаль – 60 г
Для просочення:
- вода – 180 г
- коньяк – 80 мл
- цукор – 100 г
- шоколад гіркий – 100 г
Рецепт приготування торта Чорний ліс з покроковим фото:
Починаєте приготування торта з випічки ніжного шоколадного бісквіта. Спочатку змішуєте в окремому посуді борошно, крохмаль, пекарський порошок і какао. Добре перемішуєте і двічі пропускаєте цю сипку масу через сито.
Потім у жаростійку і досить вмісткий чашу висипаєте цукор і розбиваєте яйця.
Починаєте збивати. Перші 3-4 хвилини збиваєте, встановивши чашу на парову баню. Потім знімаєте і продовжуєте збивання ще хвилин 5. Маса повинна вийти щільним і повітряної.
Подсыпаете частинами борошняну суміш, дбайливо перемішуючи масу дерев’яною лопаткою. Руху акуратні, щоб не пошкодити легкість тесту, але ретельні, щоб не залишилося борошняних грудок.
Завершуєте приготування бісквітного тіста введенням розтопленого масла. Масло слід розтопити заздалегідь, щоб до цього часу воно охололо.
Затискаєте кільцем рознімної форми (діаметром 26 см) шматок пергаменту, викладаєте шоколадне тісто і випікаєте бісквіт для торта Чорний ліс 40 хвилин при 170 градусах. Обов’язкова умова при випічці бісквіта – не заглядати в духовку. Даєте бісквіту повністю охолонути, а вже потім дбайливо витягаєте його з форми. Прикриваєте серветкою і залишаєте бісквіт в спокої на кілька годин.
З вишні витягаєте кісточки і засипати цукровим піском. Коли вишня виділить сік, переставляєте чашку на тихий вогонь і доведіть до кипіння.
Даєте вишні тихо покипіти пару хвилин, додати розведений у воді крохмаль. Варіть, помішуючи, до густини. Знімаєте і охлаждаете.
Тепер просочення. Доведіть воду до кипіння, всыпаете цукор, варіть кілька хвилин і знімаєте з вогню. Коли солодка вода повністю охолоне, вливаєте коньяк.
Щоб приготувати крем для торта Чорний ліс просто збиваєте холодні жирні вершки з цукровою пудрою. Вершковий крем виходить повітряний і досить щільний по структурі.
Відлежаний бісквіт разрезаете на три пласта і починаєте складання торта Чорний ліс. На плоске блюдо кладете перший пласт бісквіта. Добре пропитываете його цукрово-коньячної водою.
Потім перекладаєте збиті вершки в кондитерський мішок і наносите крем на корж колами, як показано на фото, починаючи від краю і залишаючи між кільцями невелику відстань.
Заповнюєте порожнечу вишневою начинкою і накриваєте другим пластом бісквіта.
Повторюєте все заново: просочення, крем кільцями і вишнева начинка між кремом. Завершуєте останнім коржем, який теж пропитываете, але тільки з внутрішньої сторони.
Обмазываете торт Чорний ліс з усіх боків кремом. Трохи збитих вершків залишаєте для прикраси.
Трете гіркий шоколад і обсыпаете боки і центр верху, а по краю викладаєте узорной хвилею збиті вершки. Торт Чорний ліс можна прикрасити і цілої вишнею, але тільки свіжої або коктейльної. Заморожену вишню використовувати для прикраси не рекомендується, так як вона може зіпсувати весь зовнішній вигляд торта.
Торт Чорний ліс готовий! Дайте йому добре просочитися і можете насолоджуватися ніжним шоколадно-вишневим смаком!
Смачного!