Коли в розпал Масляної спечено і випробувано кілька видів різноманітних млинців, пора пекти млинці з яблучним пюре.
Правильні млинці – круглі, а не комом!
Золотий, круглий, гарячий … Що це? Правильно, головне пригощання Масляної, стародавнього слов’янського свята, дійшов через століття до наших днів, блін. Ще в роздумах, які млинці спекти і побалувати своїх рідних? Рекомендую яблучні! На перший вид звичайні млинці на молоці, але яблука, розчинившись в млинцевому тесті, віддавши йому свій чудовий аромат і смак, подарують вам дивовижні смакові відчуття. Легке яблучне післясмак прекрасно! І пам’ятайте, що млинці їдять тільки руками. Ця традиція йде з давніх-давен, коли вважалося, проколоти млинець, що поранити Сонце, тим самим накликати себе біду і хвороби. Є навіть таке прислів’я – «млинець не сніп, на вила НЕ наколеш». Блін-н, блін-н, блін-н і ще парочку! Святкуйте Масляну! Для цього рецепта яблучних млинців я приготую пюре з яблук і додам його в тісто. Але знайте, що замість яблука можна використовувати готове яблучне пюре для дитячого харчування.
Складові:
- борошно пшеничне вищого сорту – 240 г
- молоко – 550 мл
- яйце куряче – 2 штуки
- цукор – пісок – 2 столові ложки
- сіль – ½ чайної ложки
- масло рослинне – 3 столові ложки
- яблуко велике – 1 штука (близько 250 г)
- вода – 3 столові ложки
- масло рослинне (для смаження) – 30 мл.
приготування:
- У глибоку невелику чашку розбити необхідну кількість яєць (яйця повинні бути обов’язково свіжими), додати цукор – пісок, сіль і за допомогою віночка добре збити.
- У ячную масу просіяти борошно. Так, можливо не охота возитися з ситом, але повірте, просівати борошно для млинців необхідно, тільки в цьому випадку вони будуть смачними і пишними. Віночком розмішати борошно з яєчному масою.
- В борошняну масу влити рослинне масло і молоко, яке обов’язково потрібно підігріти до теплого стану (якщо молоко буде холодним, це позначиться на консистенції тесту. З теплим молоком борошно краще розходитися, так як краще розкривається клейковина борошна, млинцеве тісто виходить без грудочок). Ретельно перемішати віночком молоко з борошняної масою до однорідного стану.
- Чашку з приготованим млинцевим тестом накрити кришкою і залишити на мінімум 30 хвилин.
- Яблуко помити, очистити від шкірки і насінної коробочки. Очищене яблуко натерти на дрібній тертці. Натерте яблуко помістити в невеликий сотейник, влити необхідну кількість води і на повільному вогні, помішуючи дерев’яною ложкою, варити близько 5-10 хвилин (час варіння залежить від сорту яблук) до м’якості. За допомогою погружного блендера вміст сотейника подрібнити в яблучне пюре, остудити до теплого стану.
- Приготоване яблучне пюре додати в приготоване млинцеве тісто і добре перемішати віночком.
- Випікати яблучні млинці звичайним способом, виливаючи і розподіляючи порцію млинцевого тесту по всій поверхні сковороди, не забувши перед цим її розжарити і змастити олією. Коли тісто схопитися і нижня сторона млинця підрум’яниться, перевернути його і обсмажити іншу. Випечений млинець відкинути на тарілку.
- Таким же чином спекти інші млинці, складаючи їх в стопку. Смачного!
Господині на замітку:
- Яблучні млинці можна скласти «мішечком», прикрасивши яблучними чіпсами, приготованими в мікрохвильовці за цим рецептом http://na-vilke.ru/yablochnye-chipsy-v-mikrovolnovke.html.
- При бажанні яблучні млинці можна начинити який-небудь солодкої або солоною начинкою.
-
Якщо вірити народним прикметам, то якщо людина любить млинці з солоною начинкою, то він злегка упертий і з гонором. Людина ніжний і ласкавий воліє солодкі.
- При бажанні в млинцеве тісто можна додати за смаком мелену корицю. Яблуко і кориця – відмінний дует.