Зараз все більше набирають популярність салати з екзотичної зеленню. Досить міцну позицію займає рукола. Це непоказне на перший погляд рослина відомо з незапам’ятних часів. Рукола в нашому раціоні допомагає бути у відмінній формі нігтям, волоссю і шкірі. Вона також незамінний помічник, для тих, хто на дієті. Так як допомагає стабілізувати обмін речовин в організмі. Покажу вам рецепт простого теплого салату з обсмажених в сковороді овочів з сиром і руколою.
Складові:
- рукола – одна упаковка (близько 100 г)
- лимон – 1/2 штуки
- сир адигейський – 100 г
- помідори – черрі – 15 штук
- перець болгарський – 1 великий
- оливкова олія – 5 столових ложок
- сіль і перець за смаком.
Рецепт приготування
Приготуємо овочі. Очистимо від серцевини перець і наріжемо на шматочки розміром приблизно 2х3 сантиметри. Помідори просто поріжемо навпіл. Візьмемо глибоку сковороду і гарненько її розігріємо. Потім в неї наллємо невелику кількість оливкової олії.
І на сильному вогні обсмажити овочі протягом пари хвилин. Спочатку перець, як більш щільний овоч він не дає соку. Обсмажений болгарський перець можна викласти на паперову серветку, для того щоб вона ввібрала зайве масло. Хоча цей крок я вважаю зайвим. Вгадайте – чому?
Потім помідори черрі, акуратно перевертайте і обсмажуйте з обох сторін.
Тепер поріжемо сир на маленькі кубики розміром близько сантиметра. У нашому салаті використовували адигейський сир, ном можна брати будь-який схожий сир (наприклад, фету).
Тепер ретельно вимиємо рукколу. Для цього замочіть її у великій мисці з холодною водою на деякий час. Потім злийте її і промийте ще кілька разів під струменем проточної води. Дамо їй трохи підсохнути на рушник. До речі, часто продають рукколу вже митої, про що свіделельствует напис на упаковці. У цьому випадку її можна не мити і відразу додавати в салат.
Перемішаємо сир і зелень. Якщо вам здасться, що листя руколи занадто великі, порвіть їх руками. Ножем їх різати не рекомендується.
Зверху викладемо овочі-гриль. І нарешті видавив сік половинки лимона. Можете це робити за допомогою спеціального пристосування, як показано на фото. Але якщо його немає спробуйте просто руками. Звичайно останній варіант не найкращий, але що поробиш.
Полийте зверху салат соком лимона і залишками оливкового масла, посоліть і поперчіть за смаком. Тепер салат з овочами-гриль і руколою з адигейським сиром готов.Етот салат краще їсти свіжим, так вся користь руколи збережеться. Якщо готуєте салат в літній сезон можете додати ще кілька сезонних овочів. Це можуть бути баклажани, кабачки або цукіні. Всім смачного.
- З руколою можна готувати різноманітні салати. Хочу запропонувати ще кілька рецептів: Салат з руколою і креветками; Салат з беконом і руколою; Салат з в’яленої яловичиною і руколою; Теплий салат з печінкою і руколою.
Готувала AleksaFrol.