Грузинська кухня мене завжди приваблює своєю самобутністю. Пікантні і ароматні страви не тільки неймовірно смачні, але і дуже корисні. Тому я так люблю ходити в гості до моїх друзів, родичі яких родом з Грузії. Саме там я спробувала вперше морква по-грузинськи.
Багато хто пробував закуски і салати по-корейськи. Звично їх бачити на столі. Але чи знаєте ви, як готувати салат Морква по-грузинськи? Цей рецепт так просто не знайдеш, він не такий відомий, як рецепти корейської кухні.
Готувати цей салат досить просто. Тут немає звичних спецій для корейських страв, та й коріандр відсутня. Зазвичай всі інгредієнти у нас є на кухні і тому в будь-який момент перед приходом гостей можна приготувати це найпростіше блюдо.
Зізнаюся, рецепт я трохи підкоригувала під свій смак. Поклала менше норми часнику і додала цукор, так як особисто мені без нього занадто гостро і кисло. В іншому все за рецептом.
Складові:
- морква – 500 г
- оцет 9% – 2-2,5 ст.л.
- часник – 3-4 зубчики
- волоські горіхи – 5-7 шт.
- сіль – ½ ч.л.
- чорний, червоний перець – на кінчику ножа
- рослинне масло – 50 г
- цукор – за смаком.
Спосіб приготування
Моркву натираємо на спеціальній тертці для корейської моркви. Викладаємо в глибоку ємність, щоб було зручно перемішувати.
Додаємо спеції, перець і сіль.
Ядра волоських горіхів підсмажуємо на сухій сковороді. Потім відокремлюємо від лушпиння. Дробу за допомогою качалки і пакета. Кладемо в пакет горішки і прокатує качалкою. Виходить не надто дрібна, але і не велика крихта. Додаємо в ємність з морквою.
А тепер зробимо заправку. З’єднуємо в піалі подрібнений часник, оцет і рослинне масло.
Виливаємо заправку в салат. Ретельно перемішуємо. Знімаємо пробу. На даному етапі можна додати за смаком цукровий пісок. Я всипала ½ ч.л. Але якщо вам сподобається смак, можна цукор і не додавати. Ми залишаємо на кілька годин настоюватися. Через дві години салат можна подавати на стіл. Але якщо почекати ще трохи, то він буде ще смачніше, соковитіше і ароматні.
- При подачі на стіл посипте морква рубаною зеленню.
На замітку
- Зберігати морква по-грузинськи необхідно в холодильнику в щільно закритій ємності, так як аромат від цієї страви дуже сильний.
- Перед важливою зустріччю вживати салат не рекомендую, оскільки він має яскравий часниковий смак. Краще залишити дегустацію на вечір.
- Морква по грузинському рецептом можна використовувати для інших страв, наприклад, додавати в салати з капусти, шаурму, різні закуски, де потрібна морква. Крім того, можна готувати закусочні рулети з лаваша або млинців.