Під час виснажливої літньої спеки у багатьох знижується апетит і хочеться лише вгамовувати спрагу. Саме страви зі свіжих овочів прекрасно справляються з цим завданням, адже вони більш ніж на 80% складаються з води, втім, як і ми. Зрозуміло, що тільки на прохолодних напоях, фруктах і овочах далеко не заїдеш, адже спрагу і голод вони вгамовують зовсім ненадовго і ближче до вечора, втомлений і виснажений організм вимагатиме харчування. Для того щоб навіть овочевий салат з помідорів і перців приносив вам користь і ситість, пропоную доповнити його шматочками бринзи, яка містить багато вітамінів і мікроелементів при досить низькій калорійності. Ароматна зелень базиліка додасть вашому погляду більше блиску, а м’ята приємно освіжить, букет сушених італійських трав в поєднанні з оливковою олією додадуть салату середземноморський колорит прямо на вашій кухні.
Час приготування: 10 хвилин.
Інгредієнти на 4 порції:
- помідори – 1 великий (300г) або два невеликих (рекомендую сорти «Чорний принц» або «Волове серце»)
- болгарський перець будь-якого кольору і розміру – 1 шт.
- бринза – 200г
- базилік – 2 гілочки
- м’ята – 2 гілочки
- італійські сухі трави – ½ ч.л. (Орегано, часник, базилік, чабер, цибулю)
- оливкова олія – 3 ст.л.
приготування
Болгарський перець миємо, розрізаємо навпіл і вичищаємо насіння, нарізаємо його великими квадратними шматочками (приблизно 1,5 см).
Бринзу нарізаємо кубиками того ж розміру, що і перець (1,5 см).
Присипаємо сир сухими подрібненими італійськими травами і злегка перемішуємо, для того щоб вони розподілилися по шматочках більш рівномірно. Завдяки тому, що бринза досить вологий сир, італійські трави, добре тримаються на кубиках сиру. Погодьтеся, так бринза стала набагато нарядно. Для прикраси і додання аромату сиру ви можете вибрати будь-яку іншу приправу на свій смак.
Помідори розрізаємо уздовж, вирізаємо з’єднання з плодоніжкою і за допомогою гострого ножа ріжемо їх на кубики того ж розміру, що і сир з перцем.
Промиваємо зелень під проточною водою (базилік і м’яту), залишаємо їх промокати на рушник, а потім відриваємо листочки з гілок. Складаємо листя стопкою і нарізаємо тонкими смужками поперек.
З’єднуємо в салатник нарізані томати, бринзу, перець і зелень і до подачі на стіл не перемішуємо і не заправляємо маслом, так як і без того соковиті помідори, постоявши, втратять пружність і виділять сік.
Безпосередньо перед подачею заправте салат оливковою олією і при бажанні посоліть (пам’ятаєте про те, що бринза містить в собі багато солі).
- Цей салат з помідорами і бринзою можна подавати на стіл як в загальному салатник, так і порційно. Просто розкладіть перемішані інгредієнти на тарілки, прикрасивши листочками м’яти і базиліка, і полийте оливковою олією перед подачею.
Автор: Sleepy.