На полицях моєї морозилки завжди є окреме місце для листя буряка. Заготовлюється бурячиння на зиму так само просто, як і будь-яка інша зелень.
Бурячиння багата корисними вітамінами і мінералами, її заготовляють на зиму для всіляких перших страв, наприклад: свекольника, борщу, ботвіньі т.д. Ось рецепт простого супу з бурякової бадиллям. З такою соковитою добавкою навіть готують овочеві салати і подають її, як гарнір.
Щоб весь рік не відчувати нестачу в такому продукті – заморозьте його на зиму, адже для цього вам знадобиться лише пара вільних хвилин при наявності вже відібраної бадилля. Пам’ятайте, що перед обробкою її необхідно обшпарити окропом – бадилля втратить жорсткість і її листя стануть менш щільними.
Складові:
- бурячиння – 300-350 г.
Спосіб приготування:
Щоб бадилля була соковитою і свіжої, слід знати, коли її потрібно заготовлювати. Дуже добре підходить похмура погода. Обов’язково промийте у воді, видаляючи всі забруднення. Потім ножем розділіть на листя і стебла. Від низу стебел відріжте приблизно 5 см – в них накопичуються нітрати, якщо такими підгодовували овочі.
Наріжте промиті бурякові листя стрічками і викладіть в ємність.
Стебла наріжте невеликими кубиками і додайте в ємність до нарізаним листям. Залийте все окропом на 1 хвилину, а після злийте його. Довше не тримайте нарізку в окропі, так як вона може зів’янути.
- Підготуйте целофанові пакети або ємності для заморозки. Розподіліть в них бурякову нарізку. Зауважте пакети або укупорьте ємності. Помістіть в морозильну камеру мінімум на 1 годину. Заготівля бурякової гички на зиму готова – діставайте її в міру приготування різних страв і насолоджуйтеся літнім смаком свіжої зелені.
Чи знаєте ви, що:
- Бурячиння чудово піднімає гемоглобін, в ній дуже багато такого мінералу, як залізо, тому супи і салати з неї просто необхідні вагітним жінкам і тим, хто страждає серцево-судинними захворюваннями.
Господині на замітку:
- До речі, бадилля можна морозити і з іншою зеленню – кропом, петрушкою, селерою і т.д. Тоді ви отримаєте готовий ароматний букет для смачних страв.
- Ось інші варіанти заморозки на зиму http://na-vilke.ru/chto-mozhno-zamorozit-na-zimu.html. Робіть вітамінні заготівки.