Як відомо, основою для найвишуканіших і смачних тортів в більшості рецептів є бісквітне тісто. Ну а домашній бісквітний медовик зі згущеним молоком – це справжні ласощі. Це один з найулюбленіших тортів в моїй родині. Але піч його за традиційним рецептом досить трудомістким. Ось подивіться рецепт медовика з заварним кремом, щоб зрозуміти що я маю на увазі. Трохи забігаючи вперед, скажу, що бісквіт досить примхливий в приготуванні. Заглянув в духову шафу, стукнув дверцятами, і вся виконана робота буде нанівець. Тісто западе моментально. З мультиваркою Поларіс 0517 AD, потужністю 850 Вт ця проблема відпадає. За часом Поларіс випікає бісквіт 1,2 години. Якщо модель мультиварки інша, більш потужна, час випічки варто зменшити до 50 хвилин, після чого перевірити виріб на готовність.
Закликаю всіх ласунів звернути увагу на рецепт медового торта в мультиварці. Готується він дуже просто, а кінцевий результат задовольнить навіть найвибагливіших маленьких гурманів.
Складові:
для бісквіта:
- цукор – 1 мультістакан
- мед – 5 ст.л.
- розпушувач – 1,5 ст.л.
- яйця – 5 шт.
- борошно пшеничне – 2 мультістакана
для крему:
- вершкове масло – 200 г
- шоколад чорний – 200 г
- згущене молоко – 200 г
- лимон – 1 шт.
- вершки – 4 ст.л.
- какао порошок (за бажанням) – 3 ст.л.
- волоські горіхи – 150 г.
приготування
- Беремо нержавіючий кухлик або каструлю, кладемо мед і розпушувач.
- Ставимо на повільний вогонь і безперервно заважаємо силіконової лопаткою, щоб мед не підгорів. Тримаємо суміш на вогні до тих пір, поки мед не розчиниться. При цьому суміш повинна збільшитися в кілька разів. Знімаємо ємність з вогню і відставляємо в сторону.
- Всі яйця вбиваємо в більшу миску і кладемо цукровий пісок.
- За допомогою міксера або віночка збиваємо яєчну масу в пишну піну до повного розчинення цукру.
- Вливаємо в яйця остигнула до 40 градусів медову масу і перемішуємо лопаткою.
- Тепер починаємо поступово, по столовій ложці додавати борошно, просіваючи її через сито. За допомогою лопатки акуратно перемішуємо всі інгредієнти. При змішуванні яєчно-медової суміші з борошном починають утворюватися бульбашки повітря, які при перемішуванні інгредієнтів лопаються. Це говорить про те, що все було зроблено правильно і бісквіт при випіканні в мультиварці підніметься.
- Чашу мультиварки змащуємо шматочком вершкового масла і обсипаємо борошном.
- Переливаємо тісто в чашу. Печеться медовик 1 годину 20 хвилин в режимі «випічка», кришку в процесі не відкриваємо. Готовність вироби перевіряємо дерев’яною лучиною.
- Почувши звуковий сигнал, відкриваємо кришку, дістаємо чашу з готовим бісквітом з мультиварки і повністю охолоджуємо. Добре пропекшійся медовий бісквіт в процесі охолодження самостійно відділяється від стінок мульти-каструлі.
- Перекладаємо основу для медового торта на решітку-пароварку.
- Тепер акуратно розрізаємо бісквіт уздовж на три частини.
- Плитку шоколаду ламаємо шматочками, складаємо в каструлю. Розтоплюємо на водяній бані і змішуємо з вершками.
- Тепер настав час зробити крем для нашого апетитного медовика. Беремо м’яке вершкове масло (дістаємо заздалегідь з холодильника і даємо трохи підтанути при кімнатній температурі); збиваємо міксером. Потім вливаємо згущене молоко, трьом цедру лимона і вичавлюємо сік. Продовжуємо збивати міксером все разом протягом 10-15 хвилин, поки не зникне масляний присмак.
- Змащуємо коржі готовим кремом. Додатковою просочення з сиропів я не пропоную, так як з кремом зі згущеного молока медовик сам по собі стане вологим.
- Складаємо бісквітні коржі один на одного. Боки торта обмазуємо шоколадним кремом. Верх посипаємо подрібненими волоськими горіхами. Готовий медовий торт в мультиварці залишаємо постояти на кілька годин в прохолодному місці. А найкраще поставити його на ніч в холодильник, щоб коржі добре просочилися.
- Бісквітний медовик виходить дуже ситним, апетитним, з легким ароматом і смаком лимона. Десерт просто тане в роті. З чашкою гарячого чаю або кави це те, що потрібно!
Господині на замітку:
- Торт медовик буде ще смачніше, якщо між його коржами покласти подрібнені горіхи, шматочки кураги, чорносливу, вишні без кісточок.
- Для більш яскравого смаку додайте в крем 50 г коньяку.