Коли я вперше прочитала, з яких інгредієнтів готується даний салат, то моєму здивуванню не було меж. Як можна приготувати зі звичайної пшеничної крупи, яку ми звикли їсти в якості каші, доповнюючи її м’ясними та рибними виробами, салат? У мене був невеликий шок, але я не довго думаючи, вирішила його все-таки приготувати, аж надто смачна картинка додавалася до рецептом. До того ж в пшеничного крупі міститься дуже велика кількість корисних вітамінів і мікроелементів, подумала я, фахівці з харчування рекомендує її включати в меню якомога частіше. І уявляєте, мій ризик був виправданий. Салат дійсно вийшов дуже смачним, навіть моя маленька привереда донечка з’їли півпорції і попросила добавки, хоча просту кашу її є не змусиш ні в якому разі. Тому, знаючи, що цей салат дійсно не тільки корисний, але ще і дуже смачний, я зі спокійною душею можу поділитися з вами його рецептом приготування. До того ж, це ще прекрасна альтернатива, не надто корисних і таких знайомих нам всім салатів з майонезом до святкового столу. Повірте, ваші гості будуть приємно здивовані таким підходом до оформлення пшеничної крупи.
Інгредієнти на 2 порції
- пшенична крупа 100 г
- помідори черрі 200 г
- зелена цибуля 1 пучок
- цибуля ріпчаста 1 шт.
- оливки без кісточок 50 г
- оливкова олія 20 г
- сіль за смаком.
приготування салату
Відварюємо пшеничну крупу в підсоленій воді протягом 15 хвилин. Потім ставимо її, в розігріту до 200 ° С духовку, ще на 20 хвилин, щоб крупа стала розсипчастою. Викладаємо готову крупу в піалу, наливаємо оливкову олію і охолоджуємо.
Помідори черрі промиваємо кип’яченою водою і розрізаємо навпіл. У цьому салаті помідори черрі грають більше естетично красиву роль, на свій смак вони практично не відрізняються від звичайних помідорів. Тому, якщо у вас під рукою немає черрі, ви їх можете замінити звичайними помідорами, попередньо обдавши окропом і очистивши від шкірки. Потім дрібно їх порубати і можна додавати в салат.
Зелену цибулю дрібно рубаємо.
Ріпчасту цибулю очищуємо від лушпиння і ріжемо півкільцями. Після чого трохи солимо і розминаємо його злегка руками. Даємо йому полежати в такому положення 10 хвилин. Так вчинити з цибулею потрібно для того, щоб прибрати в ньому гіркоту. Якщо ви не дуже любите цибулю в салатах, замініть його цибулею пореєм, він володіє менш вираженим смаком.
Тепер приступимо до складання салату. Беремо тарілку і викладаємо на неї помідори.
Далі кладемо цибулю.
Зверху викладаємо зелені оливки.
Додаємо в салат пшеничну крупу. Злегка перемішуємо.
Посипаємо зверху готовий салат зеленою цибулею.
- Готовий салат можна подавати до столу, як в теплом, так і в холодному вигляді.