Внесіть різноманітність у меню святкового столу або романтичної вечері і приготуйте салат з раковими шийками, перцем, цибулею і яйцем. Всі інгредієнти викладаються шарами на ароматні листя руколи.
М’ясо річкового рака можна сміливо віднести до традиційних російським продуктам, адже для приготування страв воно стало використовуватися набагато раніше, ніж були завезені в країну іноземні морепродукти. Ракові шийки настільки смачні, що їх із задоволенням їдять в самостійному вигляді, варять на їх основі поживні супи, готують з додаванням ніжного м’яса делікатесні холодні закуски і салати. Раніше ми готували салат з раковими шийками і рисом. Тепер новий варіант.
Пікантний овочевий салат з раковими шийками стане відмінним блюдом для легкого перекусу, адже в ньому мінімум калорій, але максимум користі і вітамінів. Якщо у вас є можливість придбати живих раків для його приготування, то скористайтеся нею, а якщо немає, то тоді придбайте баночку цього смачного морепродукту в магазині, або замініть її на «М’ясо криля», яке більш поширене на полицях супермаркетів.
Крім цих продуктів завершувати блюдо можна крабовими паличками, відвареної морською рибою, маринованими мідіями і т.д. Головне, щоб всі інгредієнти припали вам до смаку!
Складові:
- 8-10 ракових шийок або 0,5 банки «М’яса криля»
- червона цибуля – 1 шт.
- відварене куряче яйце – 2 шт
- рукола – 0,5 Пуч.
- жовтий болгарський перець – 1 шт.
- майонез – 1 ч.л.
- сіль – 1 щіпка
- чорний кунжут – 2-3 щіпки.
Спосіб приготування
Перш за все, відваріть раків в підсоленій воді, якщо вони у вас ще не готові. Це займе близько 20 хвилин. Помістіть членистоногих в холодну воду для охолодження, поки ви будете промивати половину пучка руколи і викладати її на тарілку.
Очистіть червону цибулину від лушпиння і промийте у воді, а потім – наріжте півкільцями, викладаючи поверх руколи на тарілку.
Очистіть курячі яйця від шкаралупи і розкришити їх на тарілку.
Болгарський перець жовтого кольору вимийте і звільніть від насіння, нарізавши після цього його невеликими квадратиками.
Посоліть салат і викладіть чайною ложкою на нього краплі майонезу в хаотичному порядку. Поверх майонезу помістіть ракові шийки, попередньо очищені від хітинового покриву.
Посипте салат чорними зернами кунжуту.
- Подавайте готову страву відразу ж до столу, прикрасивши його зеленню. Приємного вам апетиту!
Господині на замітку:
- М’ясо раку в салаті можна замінити м’ясом королівських креветок.
- Салат з раковими шийками можна посипати тертим твердим сиром, прикрасити кільцями маслин.