Хочеться чогось яскравого, смачного і незвичайного ?! Приготуйте міні-Тарту з сиром і помідорами-чері! Це божественно!
Пісочна хрустка основа в макову «цятку», ніжна жовта начинка з ароматом спецій, увінчана яскравими, соковитими черрі – все це тарт з сиром і помідорами. Неземну насолоду смакових і зорових рецепторів, прикраса обіду або вечері в колі сім’ї або святкового столу!
Складові:
для тесту:
- борошно пшеничне вищого сорту – 210 грам
- масло вершкове – 100 грам
- сметана – 2 столові ложки
- розпушувач для тіста – ½ чайної ложки
- мак кондитерський – 1,5 столової ложки
для начинки:
- сир – 300 грам
- яйце куряче – 1 штука
- сметана – 3 столові ложки
- зелень кропу – ¼ пучка
- суміш ароматних трав – щіпка
- чорний мелений перець – за смаком
- сіль за смаком
для прикрас:
- помідори-чері – 15 штук
- рослинне масло – 20 мілілітрів
- морська сіль – за смаком
а також:
- формочки для випічки діаметром близько 8 сантиметрів.
приготування
- Приготувати пісочне тісто. Для цього в чисту суху чашку просіяти необхідну кількість борошна, додати розпушувач для тіста і кондитерський мак, перемішати ложкою до однорідності суміші.
- Вершкове масло, яке повинно бути твердим, але не замороженим, нарізати на невеликі кубики і додати в борошняну суміш. Чистими руками перетерти борошняну суміш з вершковим маслом до утворення «мокрою крихти».
- У чашку з олійно-борошняної «крихтою» додати сметану і замісити чистими руками еластичне тісто середньої крутизни, що не липнуче до рук.
- Приготовленого тесту надати форму кулі, загорнути в харчову плівку і покласти в холодильник на мінімум 30 хвилин. Також у нас є докладна стаття про приготування пісочного тіста.
- Поки тісто охолоджується, приготувати начинку. У чисту чашку викласти сир, додати сіль, чорний мелений перець за смаком, суміш ароматних трав, до складу якої входять сушена зелень орегано, розмарину, чебрецю, базиліка, чабру і м’яти, сметану і за допомогою блендера подрібнити.
- Зелень кропу помити, обсушити і дрібно нарубати.
- В подрібнений сир додати дрібно рубану зелень кропу, вбити яйце і розмішати ложкою до однорідності маси.
- Охолоджене тісто розділити на 5 рівних частин, близько 75 грам кожна. Кожну частину розкачати в круглий пласт діаметром близько 12 сантиметрів.
- Круглі пласти тіста укласти в форми для випічки, попередньо змащені олією, допомагаючи пальцями і формуючи бортики.
- В заготовку з тіста викласти сирну начинку (близько 85 грам), розрівняти.
- Помідори-чері, не видаляючи хвостики, помити, обсушити, опустити в чашку з рослинним маслом, щоб воно добре покрило помідори, і встановити поверх начинки, злегка вдавлюючи в неї. Посипати помідори-чері морською сіллю.
- Випікати міні-Тарту з сиром і помідорами-чері в розігрітій до 180 градусів духовці близько 30 хвилин до зарум’янювання тесту.
- Готові міні-Тарту вийняти з духовки, дати трошки охолонути і вийняти обережно з форми для випічки.
- Міні-Тарту з сиром і черрі краще вживати в теплому або холодному вигляді. Смачного!
Господині на замітку:
- замішувати пісочне тісто краще руками, довго не вимішуючи, так як вершкове масло почне танути і це позначитися на якості випічки;
- сир і яйце краще використовувати домашні;
- сир можна замінити вершковим сирним сиром або козячим сиром;
- можна приготувати один великий тарт, використовуючи форму для випічки великого діаметру, по аналогії з солодким Тарту з рікоттою і ягодами.