Напередодні свого весілля приготуйте смачний Невесткін пиріг і покличте майбутню свекруха в гості.
Ось і осінь прийшла, принісши з собою сезон весіль. Природа з теплою погодою, достатком овочів і фруктів так і шепоче: «Женись!». Скільки дівчат стане невістками, отримавши в комплекті з чоловіком і свекруха, яку вже не добирають на власний розсуд, але з якою треба знайти спільну мову. Справа складна, але здійсненне. Наприклад, приготувати рум’яний, ніжний «Невесткін пиріг» з дуже смачною начинкою і запросити другу маму в гості. Такий пиріг, впевнена, сподобається свекрухи, та й інші родичі обов’язково скажуть вам: «Спасибі!» За нього. Смачних посиденьок!
Складові:
для тесту:
- борошно пшеничне вищого сорту – 160 г
- сметана (15-20% жирності) – 250 г
- розпушувач для тіста – ½ чайної ложки
- яйце куряче – 3 штуки
- сіль – 1/6 чайної ложки
для начинки:
- куряче філе відварне – 200 г
- картопляне пюре – 350 г
- яйця курячі варені – 4 штуки
- сіль за смаком
- чорний мелений перець – за смаком
- ріпчаста цибуля середнього розміру – 1 штука (близько 60 г)
- рослинне масло (для смаження) – 2 столові ложки
а також:
- форма для випічки діаметром близько 20 см
- пергамент для випічки.
приготування
- Приготувати тісто. Для цього спочатку в глибоку ємність викласти необхідну кількість сметани, вбити яйця і ретельно перемішати віночком.
- В окрему ємність просіяти борошно, в яку потім додати сіль, розпушувач для тіста і добре перемішати.
- З’єднати яєчно-сметанним масу з борошняної сумішшю, добре збити віночком, намагаючись, щоб не було грудочок. Тісто виходить за консистенцією як на оладки.
- Ріпчасту цибулю очистити, сполоснути проточною холодною водою і нарізати невеликими шматочками на обробній дошці.
- На сковороді розігріти олію, на якому потім обсмажити нарізаний невеликими шматочками цибулю до золотистого кольору.
- Варені яйця очистити від шкаралупи і нарізати невеликими шматочками.
- Відварене куряче філе нарізати шматочками того ж розміру, що і яйця.
- У чашці з’єднати нарізані невеликими шматочками яйця і куряче філе, обсмажений ріпчасту цибулю і картопляне пюре, посолити і приправити чорним меленим перцем за смаком, добре перемішати, до однорідності маси.
- У форму для випічки, вистелену пергаментним папером, вилити ½ частину приготованого тесту, рівномірно розподіливши його по дну форми. Потім поверх тіста викласти приготовану з яєць, курячого філе, ріпчастої цибулі і картопляного пюре начинку, яку залити тестом, так само його розрівнявши.
- Випікати Невесткін пиріг в розігрітій до 180 градусів духовці близько 40 хвилин до появи золотисто-рум’яної скоринки.
- Готовий пиріг вийняти з духовки і остудити до теплого. Смачного!
Господині на замітку:
- Пиріг гарний як в теплом, так і в холодному вигляді.
- Сметану можна замінити кефіром або натуральним йогуртом.