А чи знаєте ви, що курячі сердечка можна приготувати незвичайним способом? Серед сучасних господинь набув поширення досить новий рецепт – відбивні з курячих сердечок. Такі маленькі, ніжні, соковиті, з хрусткою золотистою скоринкою відбивні подобаються і дітям, і дорослим; здатні завоювати своїм неповторним смаком навіть серце переконаного вегетаріанця. Запропонуйте гостям спочатку спробувати цю м’ясну закуску, а потім вгадати, з чого вона приготовлена. Швидше за все, не здогадаються, але однозначно оцінять чудові смакові якості мініатюрних відбивних, які буквально тануть у роті.
Важливо й те, що блюдо економічне, доступне, забирає у господині мінімум часу. Чудово підходить як для повсякденного меню, так і для урочистого випадку. Недорого, швидко, але точно зі смаком. Подавати відбивні з курячих сердечок краще гарячими, поєднуються вони з будь-яким гарніром: з овочевим салатом, картопляним пюре, домашньою локшиною, круп’яними кашами, з різними соусами.
Складові:
- серця курячі – 500 г
- сіль, перець – за смаком
- спеції до м’яса – 1.5 ч.л.
- яйце – 2 шт.
- панірувальні сухарі – 6 ст.л.
- олія соняшникова -150 мл.
Спосіб приготування:
- Ретельно промиваємо курячі сердечка в холодній воді, обов’язково знімаємо непотрібні плівки, жили і прибираємо зайвий жирок. Накриваємо сухим паперовим рушником і даємо їм просохнути. Кожне сердечко акуратно надрезаем уздовж з одного боку трохи не до кінця і розкриваємо книжечкою.
- Перед тим, як відбивати сердечка, накриваємо їх харчовою плівкою, щоб м’ясний сік не розбризкувався. Добре відбиваємо сердечка спеціальним молотком так, щоб вони залишилися цілими, але були якомога тонше. Як тільки все сердечка відбиті, посипаємо їх сіллю, перцем за смаком і спеціями до м’яса (спеції можна замінити на ваші улюблені приправи). Якщо ви нікуди не поспішаєте, то бажано дати курячим сердечка промаринуватися хвилин 10 -15.
- В окрему, невелику миску вибиваємо два курячих яйця і гарненько збовтуємо спеціальним віночком.
- Спочатку занурюємо кожну серцеву пластинку в яєчну суміш.
- Потім обвалюють їх в панірувальних сухарях
- Поставте сковорідку на вогонь, додавши невелику кількість оливкової або соняшникової олії. Викладаємо курячі сердечка тільки тоді, коли масло добре розігріється (в іншому випадку відбивні будуть прилипати, погано зніматися або перевертатися).
- Обсмажуємо відбивні з курячих сердечок з двох сторін на середньому або маленькому вогні, поки вони не покриються золотистою, хрусткою скоринкою.
- Коли перша партія відбивних пожежі, кладемо на сковороду наступну порцію, при цьому додавши трохи оливкової або соняшникової олії.
- Відбивні з курячих сердечок можна подавати з будь-яким віддається перевага гарніром, а також використовувати для приготування гамбругеров або гарячих бутербродів. Приємного вам апетиту!
Господині на замітку:
- За аналогічним рецептом можна готувати відбивні з сердець індички.
- Перед смаженням сердечка можна занурювати не в яєчну суміш і панірувальні сухарі, а в льезон, приготований з молока, яєць, борошна, тертого сиру.