Рум’яні золотисті боки, приємний хрускіт і ніжна, дивно соковита овочева начинка – саме такими виходять чебуреки, приготовані за цим рецептом.
Напевно вам доводилося куштувати національне татарське блюдо – чебуреки. І швидше за все, начинка цих апетитних пиріжків складалася з м’ясного фаршу або сиру. Однак мало хто знає, що з овочевою начинкою чебуреки виходять не менш смачними.
Пропоную приготувати домашні чебуреки з капустою. Хрустку скоринку, з дрібними бульбашками, оцінять всі ваші домочадці. А капуста, морква, цибуля і солодкий перець надають сухуватий тесту додаткову ніжність і соковитість. Чебуреки краще вживати відразу після приготування. Смачно зі свіжими помідорами, першими стравами або просто так. Це ситний перекус на роботі, природі, в дорозі. Отже, якщо ви хочете почастувати своїх рідних апетитними чебуреками, тоді рецепт вам сподобається. До речі, рекомендую готувати відразу 2 види: ці та чебуреки з м’ясом.
Складові:
Для тесту:
- вода – 150 мл
- сіль – 1 ч.л.
- олія соняшникова – 50 г
- борошно пшеничне – 330 г
начинка:
- капуста білокачанна – 500 г
- морква – 150 г
- цибуля ріпчаста – 150 г
- перець солодкий – 100 г
- олія соняшникова – 4 ст.л.
- сіль за смаком
- перець чорний мелений
- лавровий лист мелений
- насіння кропу мелені
- петрушка
- олія соняшникова – для смаження.
приготування
Починаємо з приготування тіста. Закип’ятіть воду в чайнику. Налийте потрібну кількість води в глибокий посуд. Додайте сіль, олія соняшникова. Перемішайте.
Насипте частинами пшеничне борошно. Замісити тісто, спочатку ложкою. Потім, підсипаючи поступово борошно, продовжите заміс руками.
Замісити м’яке, гладкий клубочок, який не липне до рук. Укрийте рушником, щоб тісто не обвітрилося.
Для приготування начинки візьміть капусту білокачанну, моркву, цибулю, спеції, олія соняшникова.
У сковорідці розігрійте олію. Додайте натерту, на крупній тертці, моркву і дрібно нарізану цибулю. Смажте на невеликому вогні до м’якого стану.
Додайте, нашатковану соломкою, білокачанну капусту і болгарський перець. Перемішайте. Смажте на середньому вогні 25-35 хвилин, до м’якості овочів.
Промийте та висушіть петрушку, дрібно наріжте, додайте до капусти. Можна використовувати кріп, кінзу, селера. Приправте за смаком вищесказаного спеціями. Обсмажте близько п’яти хвилин і вимикайте. Остудіть до кімнатної температури.
Тісто ще раз добре обомніте. Сформуйте ковбаску, наріжте порційними шматочками.
Розкачайте шматочок тесту в тонкий пласт. На одну половинку покладіть капустяну начинку.
Укрийте другою половинкою тесту. Трошки притисніть рукою, щоб видалити зайве повітря і добре защипніть краю. За бажанням, обріжте фігурним ножем.
У великій сковороді розігрійте олію. Покладіть заготовки. Обсмажте на невеликому вогні до золотистої скоринки, по обидва боки.
- Капустяні чебуреки готові. Смачного!
Господині на замітку:
- Нерідко в тісто для чебуреків господині додають пару столових ложок звичайнісінької горілки. Завдяки такому незвичайному інгредієнту тісто набуває додаткову м’якість, легкість, хрустку структуру.
- Чебуреки можуть бути приготовані з найнесподіванішими начинками: з грибами, рисом і яйцем, з бринзою, змішаною з зеленню.