Пропонуємо цікавий рецепт італійської пасти, в якій виконує соло роль виконують не макаронні вироби, а добавка з овочів, сиру, естрагону, лимона і часнику. Виходить смачно, виглядає естетично.
Як і багато страв кухні сонячної Італії, паста з цукіні, в’яленими помідорами, естрагоном і білим вином має витончений вишуканим смаком. У ній чудово поєднуються ніжні цукіні, пікантні в’ялені помідори, ароматний часник і естрагон, що володіє чудовим ароматом. Сік свіжого лимона і біле вино наповнюють блюдо свіжістю і додатковими смаковими нотками. Запашне масло, в якому знаходилися помідори, в поєднанні з оливковою відмінно вписується в загальну композицію, одночасно будучи сполучною ланкою. А пармезан завершує цю чудову гармонію.
Складові:
- паста піні – 250 г
- цукіні великий – 1 шт.
- помідори в’ялені – 10 шт.
- лимон маленький – 1 шт.
- часник – 3 зубчики
- естрагон – 2-3 гілочки
- сир пармезан тертий – 50 г
- вино біле сухе – 50 мл
- оливкова олія – 2 ст. л.
- масло з-під в’ялених помідорів – 2 ст. л.
- перець чорний мелений – за смаком
- сіль за смаком.
Спосіб приготування:
Цукіні вимити, обсушити і наріжте брусочками довжиною приблизно 4 см, а в перетині – 0,5 см.
Половинки в’ялених помідорів вийміть з банки і наріжте соломкою.
Зубчики часнику очистіть від лушпиння, промийте і дрібно наріжте.
Гілочки естрагону вимийте, обтрусіть від води і обірвіть листочки. Лимон вимийте гарячою водою і розріжте цитрус навпіл. Розігрійте в сковороді по 1 ст. л. оливкового і «помідорового» масла.
Викладіть подрібнений часник.
Обсмажте його на середньому вогні, помішуючи, протягом 2-х хвилин. Простежте, щоб часник придбав золотистий відтінок і ні в якому разі не пригоріла.
Додайте цукіні.
Перемішайте. Продовжуйте готувати під кришкою ще 10 хвилин.
Влийте вино і вичавіть з лимона в сковороду 2 ст. л. соку.
Додайте в’ялені помідори.
Посоліть, додайте листочки естрагону і добре перемішайте.
Накрийте кришкою і тушкуйте 2 хвилини. У каструлі закип’ятити воду, посоліть, всипте пасту і відваріть її до стану «all dente». Це італійський кулінарний термін, що означає, що макаронні вироби зварені до злегка пружного стану. Відкиньте пасту на друшляк, промити не треба.
Викладіть піні в сковороду, додайте залишився рослинне масло, поперчіть, по необхідності посоліть.
Перемішайте і прогрійте під кришкою на маленькому вогні 2 хвилини.
- Паста з цукіні, в’яленими помідорами, естрагоном і колишнім вином готова. Викладіть її на порційні тарілки, посипте тертим пармезаном і подавайте до столу.
Господині на замітку:
- Для приготування цієї страви не обов’язково використовувати пасту піні. Цілком підійдуть будь-які короткі і порожнисті макаронні вироби.