Я печу домашній хліб в духовці, а тісто замішую за допомогою кухонного комбайна. Поки мене такий стан справ цілком влаштовує. Однак існує така кухонна техніка, як хлібопічка. Цей пристрій дозволяє замішувати тісто і випікати хліб по заданнной програмі. Пропонуємо вашій увазі огляд своєї хлібопічки від нашої читачки.
Хлебопечка LG HB-152CE була придбана мною кілька років тому і до теперішнього часу будь-яких нарікань не викликала. Серед недоліків можна виділити лише один: в багато рецепти, наведені в інструкції, доводиться вносити зміни, дегустуючи вже отриманий продукт. Ця хлібопічка робить варення, зате дозволяє отримати смачний хліб, кекси або тісто для піци без особливих фізичних витрат. При покупці вибір був зупинений саме на цій моделі через доступність ціни. Хлібопекарні з режимом приготування джемів коштували набагато дорожче.
Зовнішній вигляд і комплектація хлібопічки
Хлебопечка LG HB-152CE досить компактна і з легкістю поміщається в будь-який кухонну шафу. Усередині хлібопічки знаходиться форма з антипригарним покриттям, виймаються з неї за металеву ручку. Це невеликий мінус, так як після закінчення приготування забуваєш про те, що метал може обпалити і братися за ручку потрібно тільки прихватками. Процес дозування продуктів полегшують мірна чаша і пластикова ложка, за допомогою якої можна покласти необхідну кількість дріжджів, солі або цукру. Всі наведені в інструкції рецепти розраховані на використання даних мірних тар. Завантаження чаші передбачає випічку в межах 680 грамів.
Пропоновані режими роботи хлібопічки
Основна програма випічки хліба розрахована на 3 години 45 хвилин.
Спеціальна програма відрізняється від основної тим, що дозволяє приготувати випічку з підвищеним вмістом жирів, а також дає можливість додавати в тісто додаткові компоненти. Це можуть бути родзинки, горіхи, цукати, які кладуться в форму після спеціального звукового сигналу.
Чотири з гаком години випікається пшеничний хліб, що обумовлено попереднім підігрівом хлібопічки для кращого підйому тесту.
Один з найсмачніших рецептів – це французький хліб. Для його приготування потрібно мінімальна кількість інгредієнтів, а смак у нього виходить просто чудовим.
Якщо часу не вистачає, а домашнього хлібця хочеться, допоможе швидкий режим, на який потрібно всього дві години.
Два останніх режиму пов’язані з приготуванням тесту і солодощів. При всій простоті процесу вимішування тесту на пельмені або піцу, з придбанням хлібопічки робити це вручну не хочеться категорично. Ось коли прислів’я про те, що все пізнається в порівнянні, дійсно працює! Поклавши в чашу необхідні інгредієнти, можна спокійно займатися своїми справами або подивитися і освіжити в пам’яті інструкцію Як ліпити пельмені, а про закінчення процесу хлібопічка повідомить сама.
Режим кексів передбачає випічку солодощів, також можна готувати і паски. Інструкція по приготуванню пропонує масу варіантів, але багато хто з них вимагають коректування. Наприклад, після випічки пасок виявилося, що кількість цукру, вказане в рецепті, необхідно збільшувати в кілька разів, інакше смак виходить просто нейтральним.
Робочий процес
Тісто хлібопічка LG HB-152CE змішує тихо, тому можна сміливо вибирати режими з відстрочкою часу приготування для того, щоб хліб був готовий до сніданку. Найгучніша в роботі – це звукові сигнали. У тому випадку, коли контейнер з хлібом не виймуть з хлібопічки, а вона не відключена від мережі, працює автоматичний підігрів. Випічка дістається з форми легко. Сама чаша миється без особливих проблем, так само як і лопатка для змішування тіста. Важливо не забути витягнути її перед розрізанням хліба, інакше можна пошкодити пластик гострим ножем.
Особливості приготування, виявлені на практиці
Інструкція до хлібопічці не забороняє використовувати живі дріжджі, однак при спробі приготувати хліб на основі цих дріжджів зіткнулися з тим, що хліб вийшов Клеклі. Можу припустити, що дріжджі просто не встигли піднятися за встановлений програмою часовий проміжок, тому з того моменту використовую тільки сухі дріжджі, більше проколів не було.
Житній хліб, скільки б не намагалися його приготувати, виходить блідим і позбавленим смаку. Але і тут складно говорити про те, що винна піч, швидше за потрібне змінити рецепт.
Кекси виходять смачними, але не варто спочатку готувати цілу порцію, так як смак у всіх рецептів різний і тестові порції простіше пробувати в меншому розмірі, щоб потім не довелося шкодувати про витрачені продуктах.
Підсумовуючи, хочеться сказати, що за минулі роки я жодного разу не пошкодувала про покупку, так як смак домашнього хліба неможливо порівняти з тим, що продають в магазинах. Крім того, він набагато довше залишається свіжим. Сьогодні у продажу є більш сучасні моделі, наприклад, хлібопічка LG HB-2051BCJ. Тут технічний процес ступив так далеко, що хлібопічка може працювати протягом 10 хвилин після відключення електроенергії, що іноді дозволяє завершити випічку в разі раптового відключення світла. У цій моделі можна не тільки піч або варити варення, але навіть готувати масло, так що хлібопічка може стати багатофункціональним помічником господині, яка прагне нагодувати сім’ю свіжими стравами домашнього приготування.
Автор огляду хлібопічки LG і її господиня Helen Writer