Якщо вам хочеться чогось незвичайного і при цьому простого в приготуванні, приготуйте оладки з булгура з соусом з йогурту і аджики. Булгур є очищену від висівок, оброблену окропом, пропарену і висушену крупу з твердої пшениці. Він часто зустрічається в стравах країн Азії, Близького Сходу, Індії; прекрасно замінює рис і перловку, що не розварюється до кашоподібного стану.
Ці незвичайні, пікантні на смак оладки з булгура, можна подавати як гарнір, повноцінного другого блюда на обід або вечерю. Особливість оладок полягає в тому, що тісто для них замішується на суміші борошна і булгура. Оладки виходять дуже ситні і пишні, завдяки тому, що борошно для них використовується самопіднімальне, з розпушувачем. Із вказаної кількості інгредієнтів виходить дванадцять – чотирнадцять оладок. Подайте оладки з соусом з натурального йогурту і аджики. Поєднання солодкуватого родзинок з гострою аджикою і кислуватим йогуртом, надає оладок з булгура особливу пікантність.
Складові:
- булгур – 150 г
- борошно самопіднімальне з розпушувачем – 120 г
- пахта (сироватка) – 150 мл
- яйця – 3 шт.
- родзинки – 2 ст. л.
- мелений тмин – 1 щіпка
- рослинне масло для смаження
для соусу:
- натуральний грецький йогурт – 200 г
- лимонний сік – 1 ст. л.
- гостра аджика – 1 ч. л.
Рецепт приготування:
- Залийте булгур окропом. Для цього вам буде потрібно приблизно 280 мл окропу.
- Накрийте булгур кришкою і залиште на півгодини для набухання. Через тридцять хвилин булгур вбере всю рідину і розбухне. Ізюм теж залийте теплою водою і залиште для набухання.
- Тепер можна замішувати тісто для оладок. В якості основи для тесту використовується пахта або сироватка, рідина, яка залишається пості приготування сиру. Якщо ви не знайдете сколотини або сироватку, просто візьміть таку ж кількість молока. Збийте яйця з пахтою за допомогою віночка.
- Додайте самоподнімающейся борошна. Якщо у вас немає такої муки, просто змішайте звичайну муку з чайною ложкою розпушувача (харчової соди).
- Додайте в тісто розпарений булгур, родзинки, кмин. У мене був булгур з сушеними травами, тому я кмин не додавала.
- Перемішайте тісто.
- У сковороду налийте олію. Коли масло розігріється, викладіть тісто за допомогою столової ложки, злегка пріплюсніте оладки, щоб їх товщина однакова.
- Обсмажуйте оладки по дві хвилини з обох сторін.
- Готові оладки перекладіть на паперовий рушник, щоб воно ввібрало надлишки жиру.
- Для приготування соусу до оладок змішайте натуральний не солодкий грецький йогурт з аджикою і соком лимона, перемішайте. Гарячі оладки з булгура можна подавати до столу.
А ще приготуйте оладки з кабачків з часником, цей рецепт відомий багатьом.