Без капусти складно уявити не тільки російську, а й багато інших кухні світу. Корисний і смачний овоч ще й цілком доступний для будь-якого бюджету. А в пост капуста взагалі незамінна.
Давно хотіла приготувати капустяний шніцель, але все якось не наважувалася. Думала, це занадто просте і не дуже смачна страва. Однак цього разу відкрила кулінарну книгу з домашньої колекції і натрапила на рецепт шніцеля. Для мене це блюдо відкрилося по-новому і спокусило в першу чергу тим, що воно дієтичний.
Зважилася і зробила все, як сказано в рецепті. Результат нашу сім’ю дуже порадував. Навіть дочка, яка примхлива в їжі, їла блюдо з задоволенням. Тому сміливо рекомендую і вам приготувати шніцель з капусти. Подавати його краще за все зі сметаною або, як у моєму випадку, з соусом бешамель.
Складові:
- капуста білокачанна – 1 шт.
- яйця -2 шт.
- панірувальні сухарі
- мука
- рослинна олія
- сіль.
Як приготувати:
- Капусту промиваємо і вирізаємо качан.
- Відправляємо качан цілком в киплячу підсолену воду у велику каструлю бланшувати. Але в цьому способі приготування є недолік. Верхні листки стають м’якими, а внутрішні залишаються твердими. Тому слід поступово знімати їх у міру готовності. Перетравлювати не потрібно, важливо, щоб капуста ще злегка хрустіли. Якщо вийде зняти листя акуратно з сирої капусти, просто знімайте та надсилайте бланшувати. Так буде швидше. Але у мене листя ламаються, коли я відділяю їх сирими.
- Після варіння капусту потрібно остудити, щоб з нею було простіше працювати.
- Відокремлюємо листя і викладаємо їх трохи просохнути. Зрізаємо товсті прожилки, залишаючи лист цілим.
- Звертаємо кожен конвертиком як на фото.
- Обвалюють у борошні.
- Потім мачає в яйці з сіллю. Кількість яєць визначайте по ситуації. Відразу багато не вбивайте в тарілку, а поступово у міру потреби.
- І в кінці обвалюють майбутній шніцель в панірувальних сухарях. До речі, ось рецепт їх самостійного приготування http://na-vilke.ru/domashnie-panirovochnye-suxari.html.
- Відправляємо на розігріту сковороду з рослинним маслом і смажимо спочатку з одного боку до появи рум’яної скоринки.
- Перевертаємо вироби, і смажимо з іншого боку.
- Капустяний шніцель виходить красивим, рум’яним, хрустким і дуже смачним, особливо в гарячому або теплому вигляді.
Господині на замітку:
- Радує те, що це овочеве блюдо можна готувати цілий рік, адже капуста доступна завжди.
- Приготуйте до шніцелю соус Бешамель, і насолоджуйтеся незвичайним смаком цієї страви.
- Бланшувати капустяне листя можна не тільки в каструлі з водою, але і на пару в мультиварці або пароварці. Смажити шніцелі теж можна в мультиварці на режимі «Жарка».