Окрошка на сироватці готується дуже просто. Взагалі окрошка є традиційною стравою слов’янської кухні. Названо воно від слова «кришити». Блюдо містить в собі безліч інгредієнтів, які дрібно нарізати і змішуються. А заливати їх можна як квасом, так і кисломолочними напоями, наприклад, сироваткою або кефіром. І те й інше дуже добре поєднується з нарізкою з овочів і м’яса.
До речі, багато господинь замінюють відварне м’ясо ковбасою. Це дозволяє в найкоротші терміни приготувати смачну окрошку. Однак, традиційно в окрошку кладуть саме м’ясо, причому різні його сорти. Годиться і відварна яловичина, і свинина, і курка. Я пропоную приготувати окрошку на сироватці з куркою.
Це освіжаючий літній блюдо допоможе пережити спеку і подарує справжню насолоду. Адже даний рецепт окрошки зібрав в собі найсмачніші інгредієнти, які ми дуже любимо їсти влітку. Це свіжі огірки, ваблять своїм освіжаючим ароматом. Також в окрошку кладуть картоплю, багато зелені, курячі відварені яйця і м’ясо.
Складові:
- куряче філе – 1 шт.
- яйця – 5-6 штук
- огірки – 3-4 шт.
- картопля – 3-4 шт.
- зелень (кріп, петрушка, зелена цибуля)
- сметана – 4 ст. ложки
- майонез – 2 ст. ложки
- гірчиця – 1 ст. ложка
- сіль за смаком.
приготування
- Отже, почнемо готувати окрошку. В першу чергу необхідно відварити яйця, картопля в шкірці, а також куряче філе. Огірки нарізаємо дрібними кубиками. Викладаємо їх у глибоку ємність.
- Відварені яйця чистимо від шкаралупи і нарізаємо. Змішуємо з огірками.
- Далі додаємо в ємність відвареної і нарізану картоплю. До речі, якщо у вас є мультиварка, то в ній дуже просто відварити курку і картоплю. У чашу налити воду і покласти філе. Варити на режимі «Варка» не менше години. А за 15-20 хвилин до закінчення приготування курки встановити зверху контейнер для варіння на пару. Викласти в нього нарізаний сиру картоплю і продовжити приготування на тому ж режимі. Це дуже зручно і не затратно по часу.
- Далі викладаємо рубану зелень. Це може бути будь-яка зелень на ваш смак. В даному випадку використовувався тільки кріп, але у великій кількості. Зелень в окрошка – один з головних інгредієнтів.
- Додаємо відварне м’ясо, нарізане кубиками.
- Перемішуємо нарізку.
- Тепер приготуємо заправку для окрошки. Для цього змішуємо в окремому посуді сметану, майонез і гірчицю. Тут уже кількість цих компонентів регулюємо за своїм смаком. Комусь подобається більше майонезу або гірчиці, хтось взагалі обходиться без цих інгредієнтів.
- Викладаємо заправку в нарізку.
- Перемішуємо, і в разі потреби додаємо сіль. Пробуємо, щоб вся ця маса мала насичений смак, який вам подобається.
- Ну а тепер заливаємо все охолодженої сироваткою. Ось такий простий, але дуже смачний вийшов рецепт окрошки. Пробуйте і ви.
- Поставте окрошку в холодильник на деякий час.
- Подавайте окрошку на сироватці з куркою холодної.