Цей розкішний салат я готую не тільки на Новий рік, оскільки його, безсумнівно, ошатний вигляд відрізняється нейтральної тематикою. А значить чудово підійде на будь-яке застілля. Але, якщо ви вибираєте закуску на новорічні свята, зверніть увагу на представлений рецепт салату «Морська зірка». Тим більше зробити його досить просто, а крім червоної ікри, яка використовується для прикраси, інші продукти цілком доступні для будь-якого гаманця.
Я зупинилася на відвареної курочку, маринованому своїми руками цибулі, моркви, картоплі і курячому яйці. І, звичайно ж, пропоную приготувати домашній майонез без шкідливих добавок, якими грішать покупні аналоги. До речі, якщо у вас немає можливості використовувати недешеву червону ікру, її можна замінити дрібно рубаною червоною частиною крабових паличок. Тут все залежить від вашої кулінарної фантазії.
Приступаємо до приготування салату «Морська зірка»!
Складові:
- 210 г курячого філе (половина грудки)
- 2 невеликі картоплі
- 2 яйця
- 5 ч.л. червоної ікри
- 1 червона цибулина
- 1/2 середньої моркви
- 4 ст.л. домашнього майонезу
- 1 ст.л. оцту для марина
- 1 ст.л. рафінованої олії для маринаду
- мелений перець
- сіль
Як приготувати салат «Морська зірка»
Спочатку відварюємо картоплю, моркву, куряче філе і обидва яйця в достатній кількості води. Після вимкнення плити важливо повністю охолодити інгредієнти і тільки після цього ми приступаємо до складання закуски.
На першому етапі видаляємо у цибулини лушпиння, нарізаємо цибулю четвертинками кілець і переміщаємо їх в миску, куди вводимо оцет, велику сіль і масло без запаху.
Перемішуємо вміст миски і відставляємо замаринований цибулю в холодильник на 30 хвилин. Через зазначений час очищаємо моркву і картоплю від м’якої шкірки і крупно їх натираємо.
Крім того, ріжемо дрібними кубиками відварну курочку (при готуванні в бульйон рекомендую покласти лаврушку, сіль і горошинки перцю) і трьом на крупній стороні терки обидва готових яйця.
Викладаємо всі підготовлені складові закуски у великій мисці (картоплю, мариновану цибулю, моркву, яйця і курку).
Широкій лопаткою змішуємо продукти і додаємо велику сіль, пару ложок домашнього майонезу і мелений перець.
Знову перемішуємо інгредієнти для салату, після чого викладаємо масу на тарілку для подачі і формуємо морську зірку.
Щедро змащуємо поверхню заготовки з усіх боків майонезом, а зверху рівномірно розподіляємо ікру.
Відправляємо салат «Морська зірка» на полицю холодильника, де він і залишиться до подачі на святковий стіл. Гарного святкування і смачного!
Рецепти святкових страв:
- Салат «Сніговик»
- Салат «Ялинка»
- Салат «Різдвяний вінок»
- Єврейський салат на сирних зірочках
- Запечена качка з грушами
- Листковий салат з куркою і грибами
- запечена баранина
- Салат «Русский»
Смачного!