Січень, як ніякий інший місяць багатий на різноманітні свята. І крім новорічних закусок, які в повній мірі представлені на нашому сайті, кожній господині доводиться думати і про меню на наступні дні. Наприклад, на Різдво. От саме на цей шанований усіма християнами свято ми і пропонуємо простий рецепт салату «Свіча». А головним інгредієнтом виступлять консервовані сардини, смак яких чудово підкреслить злегка солоний сулугуні, солодка кукурудза і пікантна червона ікра в якості прикраси.
Із зазначеного кількостей аінгредіентов виходить приблизно дві порції салату «Свіча». Можна подати його порційно на тарілках, а можна приготувати одну велику свічку на блюді.
Складові:
- 1 банка сардин
- 2 середні картоплі
- 2 яйця
- 100 г сулугуні
- 1/3 банки солодкої кукурудзи
- 3-4 ст.л. домашнього майонезу
- свіжий кріп і червона ікра для прикраси
- мелений перець
- велика сіль
Як приготувати салат «Свіча»
Перед початком збирання закуски необхідно відварити до готовності всю картоплю і курячі яйця, а також підготувати домашній майонез з найсвіжіших яєць, гірчиці, лимонного соку, спецій і ароматного рослинного масла. Отже, очищаємо картоплю і яйця від шкірки і шкаралупи і натираємо перший на крупній стороні терки.
Консервовані сардини разом з соком подрібнюємо звичайною виделкою і відразу ж переміщаємо в миску з картоплею. Крім того, вводимо солодку кукурудзу.
Тепер висипаємо всередину дрібні кубики солоного сулугуні (його можна замінити будь-яким сиром, але рекомендуємо зупинитися на подібних сортах, на зразок моцарели або жирної бринзи) і одного яйця (друге залишаємо для прикраси). Також додаємо кілька ложок майонезу по-домашньому, мелений (краще чорний) перець і крупну сіль за смаком. З останньої не переборщіть, пам’ятайте про сир і сардинах, в яких вона присутня в достатній кількості.
Добре змішуємо всі складові салату «Свічка» і викладаємо масу на відповідну плоску тарілку, в якій ми будемо подавати закуску, надавши їй форму свічки, що знаходиться в невеликому різдвяному вінку. Не забудьте протерти паперовими рушниками порожні місця тарілки, щоб закуска виглядала охайно.
На наступному етапі засипаємо нижню частину тертим білком другого яйця і покриваємо «вінок» свіжим і обов’язково промитим кропом.
Середню частину свічки прикрашаємо подрібненим жовтком, а на саме полум’я розміщуємо червону ікру, яка в світлі гірлянд почне переливатися і нагадає справжній вогонь. Ось і все, наш кулінарний процес закінчено. Зберігайте салат «Свіча» в холодильнику до подачі. Щасливого Нового року та Різдва! І, звичайно ж, смачного!
- 5 гарячих страв на Різдво
- кекс різдвяний
- Кутя з рису з волоськими горіхами і абрикосами