Рецепт салату з крохмальної локшини з додаванням моркви і прянощів буде цікавий любителям корейської кухні. Щоб його приготувати, не потрібно бути шеф-кухарем ресторану, досить прочитати наші рекомендації.
А Ви помічали, що, проходячи на ринку повз рядів, де продаються корейські салати і закуски, шлунок зрадницьки починає «співати» свою пісню, так сильно запах від численних ароматів спецій розбурхує нас. Але купувати ці салати, як би наш шлунок і не був «за» все ж вважаю небезпечним, адже невідомо хто, де і як ці салати готував! Я вважаю такі салати можна і самому приготувати вдома, наприклад, салат з локшини Ашлянфу і моркви. Доведеться тільки купити цю крохмальну локшину, яка продається в спеціалізованому відділі в будь-якому супермаркеті, а решту продуктів зазвичай завжди є вдома. Пару маніпуляцій і … Ваш шлунок задоволений! Кухня: Корейська.
Час приготування: близько 1 години.
Інгредієнти на 6 порцій:
- локшина Ашлянфу – 1 упаковка (170 г)
- морква великого розміру – 1 штука
- приправа для корейської моркви – 2-3 чайні ложки
- соєвий соус – 1 столова ложка
- оцет 6% – 1 столова ложка
- часник – 4-5 зубчиків
- сіль за смаком
- масло рослинне – 50 мл.
Рецепт приготування:
- Морква очистити, помити і натерти соломкою. Натерту моркву покласти в глибоку чашку, додати приправу для корейської моркви. Приправа для корейської моркви складається з суміші таких спецій: червоний мелений перець, мелений коріандр, чорний перець, сухий базилік. Можна сміливо брати набір приправ з рецепта морковча.
- Локшина Ашлянфу – плоска і широка локшина з крохмалю золотистої квасолі, що має яскраво-блискучу забарвлення, виробництва Китай.
- Закип’ятити воду в каструлі, посолити. У бурхливо киплячу воду в самий центр каструлі опустити, ні в якому разі не ламаючи, локшину Ашлянфу. У міру розм’якшення, вона сама повністю зануриться в воду. І хоч на упаковці написано варити 10 хвилин – це багато. Досить варити локшину Ашлянфу 5-6 хвилин на середньому вогні.
- Відварену локшину Ашлянфу відкинути на друшляк, а потім промити добре-добре холодною водою. Дати стекти воді, але не повністю, інакше готовий продукт не буде таким соковитим.
- Відварену і промиту локшину додати до натертої соломкою моркви зі спеціями. Додати соєвий соус, оцет і добре перемішати.
- Натерти часник на дрібній тертці або подрібнити Часничниці. Покласти часник в середину чашки з локшиною і морквою. У ополоник загострити рослинна олія (коли піде легкий димок, масло розжарилося). Розжарене масло виливаємо на подрібнений часник. Все добре перемішати, посолити при необхідності. Дати охолонути, при цьому кілька разів перемішати салат.
- Розкласти салат з локшини Ашлянфу і моркви по салатницю. Смачного!
-
Декілька порад:
- якщо Ви любитель гострого, то можна збільшити кількість приправи для корейської моркви;
- в салат можна додати брусочки або скибочки обсмаженої яловичини або курячого філе.