Ніжна маринована пелядь може використовуватися в якості доповнення до других страв, стати компонентом салатів або бутербродів. Спробуйте мій рецепт приготування, можливо, він стане вашим улюбленим.
Всі прекрасно знають, що риба смачна, корисна і живильна! Все це з легкістю можна сказати і про пеляді (або сирку). Це смачна риба з найніжнішим м’ясом, причому відрізняється своєю жирністю, чим більше вік риби, тим вона жирніше. Тому якщо бажаєте приготувати пісну рибку, то віддайте переваги невеликим особинам, а ось доросла особина вже побільше і з товстим прошарком жиру на черевці. Сьогодні хотілося б розповісти про маринованої пеляді. Цей рецепт досить калорійний, однак, дуже смачний. Не гірше маринованої скумбрії. В хорошому блюді повинна бути родзинка, а їх тут кілька. Маринувати пелядь будемо з лимоном, зеленим кропом і ріпчастою цибулею, уявляєте скільки ароматів! Ще й аромат спеції до того ж, одним словом – апетитно!
Інгредієнти для маринування риби:
- Пелядь (сирок) – 1 шт. (Близько 0,5 кг)
- кріп (зелень) – 4 – 5 гілочок
- лимон – 2 – 3 кружечка
- ріпчаста цибуля – 100 г
- набір спеції для маринування риби – 1 ч. л.
- лавровий лист – 1 шт.
- гвоздика – 2 бутона
- сіль – 1 ст.л.
- цукровий пісок – 1 ч. л.
- вода – 1,5 склянки
- оцтова есенція – 1 ч. л.
Як приготувати мариновану рибу
- Очищений ріпчасту цибулю наріжте тонкими півкільцями і покладіть в невелику миску, в якій будете маринувати рибу. Залиште трохи цибулі, щоб прокласти його між скибочками риби.
- Промийте гілочки кропу і наріжте лимон кружальцями або невеликими шматочками і викладіть поверх лука, залиште кілька гілочок і пару часточок лимона, щоб укласти їх зверху.
- Очищену рибу промийте і наріжте на порційні шматочки.
- Викладіть підготовлену рибу в підготовлену ємність, перекладаючи шматочки півкільцями цибулі.
- Поверх риби викладіть залишився лимон і гілочки кропу.
-
А ще у нас є смачний рецепт маринованого карася.
- Приготуйте маринад з кип’яченої води (холодної!). Додайте в воду приправу, лавровий лист, гвоздику, сіль і цукровий пісок.
- Влийте оцтову есенцію в маринад і все ретельно перемішайте.
- Готовим маринадом залийте рибу з кропом, цибулею і лимоном. Закрийте ємність кришкою і злегка струсіть. Поставте рибу в холодильник на 12 годин. Готову рибу викласти на тарілку, і полийте олією, подавайте на стіл з відвареною картоплею. Смачного!