Класичний весняний салат слов’янської кухні – це салат з редиски, зеленого пір’я цибулі і кропу. Мінімум калорій в дуеті з максимумом користі.
Салат з редису – перший весняний салат, який відкриває сезон зелені на нашому столі. Він соковитий, смачний і неймовірно багатий вітамінами, які так необхідні нашому організму. Крім своєї користі, таке блюдо ще й швидко готується, а також – дуже барвисто виглядає при подачі і радує око, тому і є ось уже стільки років найулюбленішим салатом для багатьох кулінарів. За бажанням в салат ви можете додавати відварені курячі яйця, свіжі огірки і консервовану кукурудзу. Або приготувати зовсім інший салат з морквою і редискою.
Складові:
- редис невеликий – 200 г
- зелена цибуля – 3-4 стебла
- листя зеленого салату – 3-4 шт.
- сіль – 3-4 щіпки
- кріп – 0,5 пучка
- соняшникова олія – 10-15 мл.
Спосіб приготування
- Редис промийте у воді і обріжте з кожного овоча хвостики і зверху, і знизу. Потім розріжте навпіл і поріжте скибочками, поміщаючи нарізку в миску. Якщо любите крупно нарізані овочі в салатах, то просто наріжте кожну редиску кружечками.
- Подрібніть за допомогою ножа стебла зеленої цибулі і додайте їх до нарізки редиски. Через брак зеленого можна додати звичайний ріпчаста цибуля, дрібно його нарізавши.
- Промиті листя зеленого салату і половину пучка кропу також подрібніть, і всипте до решти інгредієнтів. Всипте сіль і влийте олію, яке можете замінити на будь-яке інше на ваш смак: оливкова, кунжутне, кукурудзяна і т.д. Петрушку для цього салату краще всього не використовувати, так як вона перебиває легкий аромат свіжих овочів.
- Перемішайте між собою вміст миски і викладіть приготований салат в креманки або піали, подаючи його відразу ж на стіл. Заздалегідь такий салат я готувати не рекомендую, оскільки через кілька хвилин після того, як ви додасте масло і сіль, овочі пустять сік. Однак якщо вже дуже хочеться зробити заготовку завчасно, наріжте овочі та зелень, але не змащуйте маслом і не соліть. Зберігати заготовку краще в холодильнику не більше 3-4 годин, а заправити салат необхідно вже безпосередньо перед подачею.
Господині на замітку:
- Якщо вам не вистачає в салаті кислинки, додайте в нього 1-2 ч. Л. лимонного соку і перемішайте.
- Цей салат можна приготувати в пост.