Цей простий кулінарний прийом демонструє, як легко і швидко очистити помідори від шкірки.
Для приготування деяких страв потрібні очищені від шкірки помідори. Оскільки я використовую цей прийом досить часто, то вирішила винести опис процесу в окрему статтю. Щоб кожен раз не повторюватися.
Отже, помідори вимити. За допомогою ножа зробити хрестоподібні надрізи з боку, протилежного кріпленню плодоніжки.
Підготувати крутий окріп. Наприклад, поставити каструлю з водою на вогонь, довести до кипіння. Потім вогонь зменшити. Нехай вода кипить злегка.
Підготувати іншу ємність з крижаною водою.
Опустити помідори в киплячу воду на 15-25 секунд. Точний час залежить від ступеня стиглості. Чим спелее помідори, тим менший час потрібно. Підбирається досвідченим шляхом. За один раз опускайте не більш як три помідор.
Ошпарені помідори витягти за допомогою шумівки і помістити в ємність з холодною водою до їх повного охолодження. Я додала в цю ємність кубики льоду, щоб помідори швидше охолоджувалися.
Тепер за допомогою ножа очистити помідори від шкіри, починаючи з місця хрестоподібного надрізу. Шкірочка повинна відходити легко. Якщо цього не відбувається, то ви неправильно підібрали час знаходження помідорів в окропі. Трохи збільшіть його для наступної партії.
Тепер можна використовувати обкоровані томати для приготування основного блюда.