Не зовсім, звичайно, кульки. Щось овально-трикутної форми.
Але справа не в формі. А справа в тому, що, буває, залишається після вечері картопляне пюре. На наступний день в розігрітому вигляді це пюре багато в чому поступається свіжоприготованому. Тому, щоб надати вчорашньому продукту належний вигляд і покращений смак, беремо на озброєння ось цей рецепт.
Складові:
- картопляне пюре – 500 г;
- яйце куряче – 1 штука;
- манна крупа – 4 столові ложки;
- рослинне масло – 100 г.
Вважаємо, що картопляне пюре з нормальним вмістом солі є в наявності. Якщо пюре вчорашнє і з холодильника, то його слід злегка розігріти, наприклад в мікрохвильовій печі. І гарненько розім’яти ложкою або товкачиком. Додати манну крупу, вбити яйце і ретельно перемішати.
У розігріту сковороду налити рослинне масло на рівень близько 0,5 см. Взяти дві чайні ложки, з їх допомогою формувати овальні форми і викладати на сковорідку. Смажити на сильному вогні по 2 хвилини з кожного боку. Діяти треба швидко, встигати викладати, перевертати, знімати. Важливо не перетримати і отримати злегка підсмажену слабозолотістую корочку. Якщо масла в сковороді недостатньо, не забувайте підливати.
Викласти кульки з картопляного пюре спочатку на тарілку, покриту серветкою, щоб зайве масло вбралося в серветку.
Використовувати як гарнір. Готувала Господиня.