Давайте поекспериментуємо і приготуємо незвичайне повидло з яблук. Додамо всього пару "секретних" інгредієнтів, і вийде смачне яблучне повидло з волоським горіхами і лаймом.
Для мене осінь асоціюється з червоними яблуками, які заполонили прилавки базару. Величезні, середні, маленькі, переливаючись всіма відтінками червоного, ловлячи тепло своїми боками, вони немов прекрасний привіт від літа, яке ось зовсім недавно стрибало, але потім зникло десь … А давайте слова його в банку ?! Зваримо дуже смачне, ароматне яблучне повидло. Солодкість яблук змішується з кислинкою лайма і хрускотом горішків, а в підсумку такий апетитний гармонійний результат! І це буде не тільки оригінально, але і смачніше звичайного яблучного повидла.
Складові:
- яблука – 1,1 кг
- цукор – пісок – 600 г
- волоські горіхи (ядра) – 100 г
- лайм – ½ штуки
- коньяк – 2 столові ложки.
приготування:
- Яблука помити, нарізати невеликими шматочками, видаляючи насінну серцевину з хвостиками. Вийти близько 1 кілограма чистих яблук.
- Яблука перекрутити через м’ясорубку в глибоку емальовану чашку, в якій буде варитися варення.
- У вийшло яблучне пюре додати необхідну кількість цукру – піску, добре перемішати і залишити на мінімум години 3.
- Чашку з яблучним пюре і цукром поставити на повільний вогонь, довести до кипіння і, постійно помішуючи, варити 10 хвилин. Дати яблучної масі охолонути.
- Цедру лайма натерти на дрібній тертці, віджати за допомогою соковижималки для цитрусових сік.
- Ядра волоських горіхів при необхідності перебрати, очищаючи від перегородок. Волоські горіхи порубати на невеликі шматочки.
- У чашку з яблучною масою додати шматочки волоських горіхів, цедру лайма і влити сік лайма, перемішати і знову поставити чашку на повільний вогонь, довести до кипіння і, постійно помішуючи вміст чашки, варити 5 хвилин. Дати яблучної маси з шматочками волоських горіхів і цедрою лайма охолонути.
- У чашку з яблучною масою з шматочками волоських горіхів і цедрою лайма влити коньяк і, довівши повидло до кипіння, варити, помішуючи дерев’яною ложкою, 5 хвилин.
- Готове гаряче яблучне повидло розкласти по підготовлених заздалегідь і простерилизованнимбанкам, закрити чистими кришками, дати охолонути. На допомогу вам стаття, як стерилізувати банки.
Господині на замітку:
- Повидло краще варити невеликими порціями, максимум 1 кілограма яблук.
- Яблучне повидло зберігати в прохолодному місці.
- Можна поекспериментувати, взявши замість волоських горіхів, наприклад, мигдаль, арахіс або фундук.