Піца з свининою та ананасами – блюдо, яке підійде і для свята, і для затишного сімейного вечері.
Піцу люблять буквально все – в ній поєднуються найсмачніші інгредієнти укупі з кетчупом, обрамлені запеченої сирної скоринкою. Для дітей піца – улюблене блюдо, яке вони можуть їсти як на обід, так і на сніданок або вечерю. Це італійське блюдо створюється з практично будь-яких продуктів, що завалялися в холодильнику. Вам залишиться лише приготувати дріжджове тісто і викласти поверх нього всі підготовлені інгредієнти.
Незважаючи на гадану складність в приготуванні, піца готується дуже швидко – 20-25 хвилин за умови, що тісто замісили заздалегідь. Можна скористатися готовим замороженим тестом, розморозивши його при кімнатній температурі.
Складові:
- відварна свинина – 150 г
- сухі дріжджі – 5 г
- тепла вода – 150 мл
- пшеничне борошно – 1-1,2 ст.
- консервовані ананаси – 50 г
- твердий сир – 50-70 г
- помідори черрі -2-3 шт.
- кетчуп і майонез – по 1 ст.л.
- сіль і чорний мелений перець за смаком
- рослинне масло для змащування форми
- маслини без кісточок для прикраси.
Спосіб приготування:
У теплу воду всипте сухі дріжджі і розведіть їх в ній.
Додайте 3-4 ст.л. борошна і замісити НЕ тугу опару. Накрийте ємність рушником і дайте їй дозріти протягом 30-40 хвилин.
По закінченню зазначеного часу ви побачите, що в опарі утворилися бульбашки повітря, і вона збільшилася в розмірах.
Додайте решту борошна, сіль за смаком і замісіть тісто.
Вимісити його як слід, щоб видалити всі пухирці повітря, і дайте підійти протягом 30-40 хвилин, також накривши рушником і помістивши в тепле місце.
Як тільки тісто підніметься – змастіть форму рослинним маслом, а потім і долоні рук. Розтягніть ними клубок тесту в формі, надаючи йому округлий вигляд.
З’єднайте разом кетчуп і майонез. Повапните сумішшю поверхню заготовки.
Наріжте відварну свинину і розкладіть її в хаотичному порядку по тесту. Замість свинини, як ви розумієте, можна використовувати будь-який інший вид відвареного м’яса, субпродукти або ковбасу.
Наступний шар – кубики консервованих ананасів.
Промийте кілька помідорів чері, розріжте навпіл і теж відправте на заготовку.
Маслини без кісточок наріжте кружальцями і викладіть зверху. Натріть на дрібній тертці твердий сир, розсипавши його по всій поверхні заготовки. Саме в такому вигляді помістіть піцу в духовку. Випікаємо приблизно 25-30 хвилин при 180С.
- Як тільки шар тіста пропечеться – виріб можна виймати з духовки.
- Готову піцу зі свининою і ананасами подавайте гарячою, поки ще не застиг сирний шар, розрізавши її на порційні шматочки і посипавши подрібненою зеленню. Приємного вам апетиту! Піцу зі свининою і в’яленими томатами приготуйте в наступний раз.