П’яні фрукти в кавовому сиропі з мартіні – це незвичайний десерт, назва якого підкуповує, а смак просто заворожує і запам’ятовується надовго.
Хочу запропонувати дуже смачний, незвичайний, що викликає емоції десерт, що складається з смажених фруктів, з додаванням кавового сиропу і мартіні. Він ідеально підходить для святкового столу і для повсякденних сніданків і полуденків. Я, наприклад, люблю викладати «п’яні фрукти» поверх манною, вівсяної каші або оладок, перетворюючи тим самим нудне і прісне блюдо дивно смачне. Такий витончений десерт особливо подобається прекрасним дамам – кращого доповнення до шампанського і не придумаєш. Безсумнівним плюсом ласощі є простота і швидкість його приготування.
Складові:
- банан (великий) – 1 штука
- чорнослив свіжий – 10 штук
- виноград – 150 г
- сироп кавовий – 70 мл
- кокосова стружка – 2 ст.л.
- манна каша (готова) – 300 г
- масло вершкове – 40 г
для сиропу (вихід – 180 мл):
- цукор – 100 г
- вода – 80 мл
- кава розчинна – 2 ст.л.
- мартіні (вермут) – 50 мл.
приготування:
Банани почистити, нарізати. Не рекомендую брати дуже м’які і перезрілі плоди, інакше при тепловій обробці вони перетворяться в пюре.
Виноград, сливи помити. З сливи видалити кісточки, зробивши акуратно бічний надріз.
Масло розтопити. Викласти банани в розігріте масло в сковороду.
Обсмажити шматочки банана з двох сторін хвилини дві, щоб з’явилася легка золотава скоринка.
Додати виноград і сливи на сковороду. Обсмажити фрукти ще 4 хвилини на середньому вогні.
Поки смажаться фрукти на сковороді, можна приступити до приготування кавового сиропу. У каструлю всипати цукор, додати воду. Варити 3 хвилини після закипання.
В окремому посуді з’єднати вермут (мартіні) і розчинна кава.
Суміш мартіні (вермуту) і кава влити в сироп, розмішати. Варити цю суміш більше не потрібно.
Влити в обсмажені фрукти сироп.
Додати кокосову стружку.
Розмішати.
П’яні фрукти подати з манною кашею, сирним пудингом. Хочу звернути вашу увагу на те, що кавовий сироп з мартіні відмінно зберігається протягом двох-трьох місяців. Тому, якщо ви приготували його занадто багато, остудіть, перелийте в окрему пляшку, накрийте кришкою. Сироп зберігайте в холодильнику і використовуйте в міру потреби. Він прекрасно поєднується з російськими млинцями або з вершковим морозивом. Приємного насолоди смаком!
Господині на замітку:
- Замість вермуту в кавовий сироп можна додати трохи коньяку.
- Для приготування сиропу не використовуйте мелену каву, оскільки сироп матиме кавовий осад.
- Також вам буде цікавий цей рецепт приготування смажених фруктів.