Щоб нагодувати домашніх смачною вечерею або обідом, досить взяти курятину – безпрограшний варіант.
Кожен раз переконуюся, курка – чудовий продукт. Готується просто і швидко, та й на смак завжди виходить відмінною. Але не так давно натрапила на простий на вигляд рецепт, який мене просто підкорив, – курячі гомілки в соєвому соусі, тушковані з гарбузом.
Це щось неймовірне! Описати всю гаму смаку неможливо – солодкувата соковитий гарбуз, пікантні нотки спецій і часнику, особливий присмак соєвого соусу з’єднуються в такий букет, що втриматися від добавки навряд чи вийде.
Процес приготування можна навіть назвати стандартним – маринуємо, обсмажуємо і тушкуємо. За такою схемою готується багато м’ясних страв. Ну а завдяки мультиварці все проходить ще простіше.
складові
- курячі гомілки – 3 шт.
- соєвий соус – 5-6 ст. ложок
- сіль за смаком
- червоний мелений перець – 1/2 ч. л.
- орегано – 1/2 ч. л.
- розмарин – 1/2 ч. л.
- часник – 3 зубчики
- гарбуз – 150 г
- вода – 0,5 склянки.
Спосіб приготування:
Курячі гомілки миємо й підсушують. Укладаємо в глибоку миску.
Заливаємо соєвим соусом.
Посипаємо червоним меленим перцем і трохи подсаливаем. Якщо ви не любите гостре, то кількість перцю можна зменшити за своїм смаком.
Додаємо орегано і розмарин, перемішуємо. Ми залишаємо курку в маринаді на 30-40 хвилин. Цього часу цілком достатньо, щоб ніжне м’ясо просочилося ароматами спецій.
Поки гомілки маринуються, займемося гарбузом. Беремо відповідний шматочок, очищаємо від шкірки і насіння, споліскуємо, підсушують і нарізаємо невеликими шматочками.
У чашу мультиварки наливаємо рослинне масло і викладаємо гомілки, намагаючись, щоб маринаду потрапило трохи – соєвий соус при тривалому обсмажуванні може підгоріти. Включаємо режим «Жарка». Кришку не закриваємо!
Поки мультиварка нагрівається, чистимо часник і подрібнюємо його на дрібній тертці або за допомогою чеснокодавкі. Користуючись нагодою, хочу поділитися з вами способами зберігання часнику.
Курятину обсмажуємо, перевертаючи так, щоб апетитна скоринка з’явилася з усіх боків.
В часник додаємо воду і цю ароматну суміш виливаємо до м’яса. Раджу воду брати тільки скипіла, щоб внутрішнє покриття чаші мультиварки не постраждала від різкого температурного перепаду.
Туди ж одразу відправляємо і шматочки гарбуза. Міняємо режим на «Гасіння», закриваємо мульти і готуємо 20 хвилин.
- Подаємо страву відразу ж. При бажанні можна додати гарнір. Відмінно підійде картопляне пюре зі сметаною або салат зі свіжих овочів.