Оладки – блюдо, яке завжди смачне і гарне, порадує кого завгодно з ранку, на полуденок або ввечері. А особливо якщо вони прямо з печі, та ще й корисні – з пшона, то це – відмінний початок дня! Ось уже шкварчить сковорода, «по тефальной темної гладі, немов хто намалював – розпливається оладки в обтічний овал». Зазолотиться оладки, наповнюючи кімнату солодким ароматом … І, ось рум’яна пірамідка гарячих оладок на столі. Нехай близькі насолодяться ситними, смачними і рум’яними оладками Вашого власного приготування. Апетитно і незвично!
Складові:
- пшоно шліфоване – 1 варильний пакетик (100 грам)
- цукор-пісок – 80 грам
- яйце куряче – 2 штуки
- борошно вищого сорту – близько 120 грам
- розпушувач для тіста – 1 ч. л.
- вершки 10% – 6 ст. л.
для смаження:
- масло рослинне – 30 мілілітрів.
приготування
- Пакетик з пшоном помістити в невелику каструлю, налити води, щоб вона повністю покривала пакетик, довести до кипіння і варити на середньому вогні до готовності пшона, близько 20 хвилин.
- Коли пшоно буде готово, вийняти пакетик з води, дати зайвій воді стекти. Розрізати пакетик, викласти зварене пшоно в глибоку чашку, злегка остудити.
- В окремій чашці збити яйця з цукровим піском до пухкої маси білого кольору. Додати збиті з цукром яйця до звареного пшона, добре вимішати.
- Борошно з’єднати з розпушувачем і просіяти в пшоняну масу, влити вершки і добре вимішати. Повинна вийти густа маса як на звичайні оладки.
- Дати постояти приготовленої масі хвилин 20.
- На великій сковороді розігріти на середньому вогні рослинна олія.
- На сковороду ложкою викладати невеликі порції пшоняної суміші для оладок, формуючи при її допомоги оладок. Смажити оладки з пшона до зарум’янювання з обох сторін. Оладок повинен пропектися всередині, але не підгоріти зовні.
- Готові оладки з пшона скласти на блюдо.
Господині на замітку:
- якщо у Вас немає пшона в виручених пакетиках, то візьміть просто пшоно, добре його промийте до чистої води, зваріть до готовності, відкиньте на друшляк, щоб стекла зайва рідина;
- оладки з пшона можна подати з варенням, медом або сметаною;
- в пшоняну суміш для оладок можна додати дрібно нарізане яблуко чи моркву;
- при покупці пшона зверніть увагу на дату розфасовки і термін придатності, тому що старе пшоно може гірчити.