Якщо ви не знаєте, яке м’ясне блюдо приготувати, щоб витратити мінімум часу і фінансів, я пораджу зробити курячу печінку, смажену зі спеціями. Подавати печінку можна з овочевим гарніром, вареними крупами або спагетті.
З усіх курячих субпродуктів, використовуваних в кулінарії, мою любов здобула тільки печінку, що володіє ніжним і приємним смаком. Особливо вона хороша, якщо її приготувати з духмяними спеціями, які, кожна граючи своє «соло», вдало розкривають смак печінки, огортаючи її своїм запашний ореолом. Коріандр надає пряний смак, суміш перців – гостроти, кориця – божевільний аромат, часник – пікантність. Скуштувавши перший шматочок смаженої курячої печінки з духмяними спеціями, ви викликніть: «Чому я раніше не впізнала цей рецепт ?!» Подайте її з овочами, з великими шматками домашнього хліба і насолоджуйтеся смачною стравою. Чудесних вам днів, наповнених осіннім теплом, сонцем і хорошим кулінарним настроєм!
Складові:
- печінка куряча – 700 г
для пряного масла:
- масло рослинне – 3 столові ложки
- оцет яблучний – 1 столова ложка
- суміш перців – 1 столова ложка
- кориця мелена – щіпка
- мелена гвоздика – щіпка
- каррі – ¼ чайної ложки
- мелений коріандр – ¼ чайної ложки
- сіль за смаком
- чорний мелений перець – за смаком.
приготування:
- Печінку добре помити, викласти в друшляк і залишити, щоб стекла зайва рідина.
- Цілий шматочок курячої печінки розрізати навпіл. Обов’язково переглянути кожен шматочок на наявність жовчі, яку треба видалити.
- Часник очистити, помити і натерти на дрібній тертці.
- Приготувати пряне масло. Для цього в контейнер відповідного розміру налити необхідну кількість рослинного масла і яблучного оцту. Потім додати дрібно натертий часник, мелену корицю, мелений коріандр, каррі і суміш перців, до складу якої входять червоний мелений перець, зелений мелений перець, білий мелений перець, солодкий мелений перець, запашний мелений перець, насіння гірчиці. Тепер залишилося посолити, поперчити чорним меленим перцем за смаком і перемішати.
До речі, щоб при зберіганні порожній закритий контейнер не набув неприємний запах, просто насипте в нього дрібку солі.
Готовність печінки перевірте зубочисткою, проткнув її шматок. Якщо витікає прозора, а не червона рідина, печінку готова.
Господині на замітку:
- Яблучний оцет можна замінити будь-яким іншим оцтом 6 – 9%, наприклад, апельсиновим.
- Можна смажену курячу печінку з духмяними спеціями посипати дрібно нарізаною зелень петрушки і кропу.