Про те, що можна зробити м’ясний фарш в блендері, мені підказала подруга. Рада у нагоді, коли м’ясорубка несподівано вийшла з ладу.
М’ясний фарш – зручна штука, яка користується особливою популярністю у господинь. Існують сотні рецептів, що можна з нього приготувати: пельмені, котлети, голубці, манти … список можна продовжувати і продовжувати.
Простіше, звичайно, купити фарш в магазині, але я вам настійно це робити не рекомендую, краще купіть хороший шматок м’яса і, витративши зовсім небагато часу, приготуйте його самі. Приготування фаршу можна довіряти нікому! Зазвичай м’ясо подрібнюють м’ясорубкою, але як зробити фарш, якщо її немає ?! Сміливо використовуйте сучасний кухонний гаджет – блендер.
Як приготувати
М’ясо добре помити, обсушити, відкинути на друшляк, щоб стекла зайва рідина. Потім нарізати на невеликі брусочки, величиною десь 2 * 2 * 2 сантиметрів. М’ясо бажано має бути жилок, хрящів. Якщо такі є, то виріжте їх.
Нарізані шматочки м’яса скласти в чашку блендера, встановивши туди попередньо на вісь ніж – подрібнювач для м’яса. При установці пам’ятайте, що ніж дуже гострий, тому вставляйте його, тримаючи за пластмасовий хвостовик. Кількість завантажується в блендер м’яса залежить від його обсягу. Краще при приготуванні фаршу в блендері завантажувати шматочками м’яса на 1/2 його об’єму.
Чашку блендера закрити щільно кришкою-редуктором, поєднавши виступи на кришці з заглибленнями на чаші і повернувши її за годинниковою стрілкою до упору. В кришку-редуктор встановити моторний блок, який повернути за годинниковою стрілкою до упору. Встановити регулятором бажану швидкість подрібнення.
Якщо у вас в блендері є «турборежим», то при приготуванні фаршу краще використовувати його. Включити вилку в розетку. Натиснувши і утримуючи кнопку швидкості, подрібнити м’ясо. При рубці м’яса в блендері головне не перестаратися, щоб фарш не перетворився в кашу.
Після подрібнення вийняти штепсель з розетки, від’єднати моторний блок від кришки, повернувши його проти годинникової стрілки. Зняти кришку-редуктор, повернувши її проти годинникової стрілки. Дотримуючись обережності, витягти ніж-подрібнювач, тримаючи за пластмасовий хвостовик. І лише потім дістати приготований м’ясний фарш в чисту ємність – він готовий для подальшої обробки.
Господині на замітку:
Якщо у вас блендер НЕ погружной, то схема приготування фаршу залишається такою ж, але з урахуванням особливості конструкції гаджета. Головне – вибрати гострий ніж-насадку, виставити високу швидкість і не допускати зайвого подрібнення.
Класичний варіант фаршу – 50% яловичини і 50% свинини. Але і з будь-якого іншого м’яса виходить непогано. Для дієтичного харчування можна приготувати курячий або з м’яса кролика. Якщо ж ви не боїтеся зайвих калорій, сміливо додавайте до будь-якого м’яса шматочок свинячого сала – воно додасть ніжності і соковитості готових страв.
Разом з м’ясом в чашу блендера можна покласти цибулину, розрізану на 3-4 частини – практично у всіх рецептах з фаршем присутній цей овоч. Тоді не доведеться витрачати час на подрібнення «сльозогінного» лука.
Якщо приготували зайва кількість фаршу, то помістіть його в поліетиленовий пакет і покладіть в морозильник.
Пропоную переглянути відео з приготування смачного м’ясного фаршу з цибулею і яйцем, який ідеально підходить для котлет і багатьох інших страв: