складові
- свиняча вирізка – 400 г;
- бекон сирокопчені – 5-6 смужок;
- сіль, чорний мелений перець за смаком;
- оливкова олія – 1 столова ложка;
для соусу:
- волоські горіхи – 100 г;
- вершки 10% жирності – 1 склянка;
- сік половини лимона.
вирізку попередньо замаринувати цілим шматком. Посолити, поперчити, покласти в ємність, накрити харчовою плівкою і прибрати в холодильник на кілька годин.
Замариновану свинячу вирізку нарізати на шматки товщиною близько 4 см. Обернути кожен шматок смужкою бекону.
На прогрітій сковороді на оливковій олії швидко обсмажити з усіх боків медальйони. Перекласти їх у форму для запікання і поставити в попередньо нагрітий до 170 градусів духовку на 25 хвилин.
Поки свинячі медальйони запікаються, приготувати соус.
Горіхи подрібнити в блендері. Видавити сік з лимона.
Потім обсмажити їх на тій же сковороді, де обсмажували медальйони, протягом 5 хвилин, постійно помішуючи. Додати до горіхів сік лимона, ретельно перемішати. Потім влити вершки і, помішуючи, варити 2-3 хвилини до легкого загустіння.
Подавати медальйони з горіховим соусом і будь-яким овочевим салатом або гарніром. Також вам можуть бути цікаві інші страви зі свинячої вирізки – дивіться і вибирайте.