Ви коли-небудь їли «Французький» салат з буряком і картоплею фрі або чіпсами? Не повірите, але таке теж існує в сучасній кулінарії. Звучить це дивно, напевно, але французький салат з буряком – це смачно! Неймовірно, правда? Спробуйте приготувати салати з картоплею фрі або чіпсами, вам обов’язково припаде до смаку оригінальна закуска.
Салат французький з картоплею фрі
Трохи солінь, пікантність з гострими нотками і ніжне м’ясо птиці. Дуже незвично і несподівано для салату. Легкий рецепт, зібраний в кулінарне кільце для вишуканості подачі.
Перелік продуктів:
- 2 великих бульби картоплі;
- 250 грам солоних / маринованих огірочків;
- 200 грам корейської моркви;
- 300 грам курячого філе;
- 150-200 мл майонезу.
Французький салат з картоплею фрі:
- Філе очистити від плівки, промити і відварити в підсоленій воді.
- Очистити бульби картоплі, вимити й обсушити. Нарізати тонкими смужками – на виході повинна вийти соломка як в Макдональдсі.
- Розігріти на сковороді олію і опустити туди картоплю в кілька частин. Це робиться для того, щоб соломка добре прожарювалася з усіх чотирьох сторін.
- Як тільки частина приготувалася, висипати на серветки, щоб скло зайве масло. За бажанням можна посолити.
- Остигнуло м’ясо порвати на волокна вручну або порізати маленькими скибочками.
- Огірки нарізати дрібними кубиками і легенько віджати масу від зайвого соку.
- Корейську моркву подрібнити, якщо смуги занадто довгі.
- Збирати закуску шарами, кожен продукт змащуючи соусом: картопля, потім курку, потім огірки і моркву.
- При бажанні блюдо можна прикрасити маслинами, зеленню, шматочками перепелиних яєць або часточками черрі.
Рецепт корейської моркви:
- 500 г моркви;
- 50 мл оцту;
- 50 мл соняшникової олії;
- 35 грам цукрового піску;
- 2 грам чорного перцю;
- 2,5 грама солі;
- 1 грам коріандру;
- 3 зубчики часнику.
Як замаринувати морква:
- Морква вимити, очистити і обсушити.
- Подрібнити на спеціальній тертці або натерти на звичайній.
- Додати цукор з сіллю і добре віджати.
- Додати коріандр, оцет і чорний перець. Добре перемішати.
- У центр маси пустити часник через прес.
- Підігріти масло і вилити на часник.
- Перемішати всі компоненти і прибрати в холод на 1 годину, але краще на ніч.
Важливо: якщо для вас картопля, смажений в олії, є занадто калорійним компонентом салату, то можна підсмажити соломку в духовці. Для цього змішати масло зі спеціями і обваляти в ньому шматочки. Викласти на пергамент і запікати 20-30 хвилин в залежності від товщини соломки.
Салат французький рецепт з чіпсами
Овочевий салат з хрусткими нотками. Це щось новеньке в вашому меню, адже так? Ви навряд чи колись додавали чіпси в блюдо. Спробуйте наш французький салат і здивуєте свою сім’ю вишуканими ласощами.
Список інгредієнтів:
- 400 грам м’яса курки;
- 1 болгарський перець;
- 2 помідори;
- 180 грам кукурудзи;
- 1 цибулина;
- 30 грам зеленої цибулі;
- 50 грам чіпсів.
Французький салат з чіпсами рецепт:
- Філе очистити від плівки, промити і відварити в підсоленій воді. Коли м’ясо остигне, то його потрібно нарізати кубиками.
- Помідори вимити й обсушити. Гострим ножем нарізати на невеликі частини.
- Болгарський перець також вимити й обсушити, нарізати.
- Цибулину очистити від лушпиння і нашаткувати.
- Зелену цибулю вимити й обсушити. Дрібно нарубати топірцем.
- З’єднати в одному посуді м’ясо, томати, перець, цибулю. Заправити майонезом і перемішати.
- Зверху посипати кукурудзяними зернами.
- Прибрати салат в холодне місце на півгодини для просочення.
- Через півгодини викласти по колу страви чіпси, посипати зеленою цибулею і подавати до столу відразу.
Салат французький з чіпсами
Ексцентрична рецептура салату приведе вас у захват. Незвичайне на перший погляд поєднання продуктів в одній страві створює чудовий смак.
Перелік продуктів:
- 100 грам салатного листя;
- 1 копчене куряче філе;
- 8 перепелиних яєць;
- 50 грам французької гірчиці;
- 8 томатів черрі;
- 50 грам чіпсів;
- 50 грам майонезу.
Французький салат з чіпсами:
- Листя салату вимити й обсушити. Порвати на невеликі шматочки.
- Куряче філе вимити, нарізати кубиками невеликого розміру.
- Яйця необхідно відварити до твердого жовтка, коли охолонуть, то очистити від шкаралупи і нарізати шматочками.
- Гірчицю перемішати з майонезом до однорідного кольору.
- Якщо в якості чіпсів ви використовуєте спеціальні пластинки з картоплі, то їх необхідно подрібнити на більш дрібні шматочки.
- У мисці з’єднати м’ясо, листя салату, томати, яйця, додати трохи соусу.
- Приправити блюдо спеціями за смаком і перед подачею прикрасити чіпсами.
Салат французький рецепт
Дуже простий і легкий рецепт салату французький. З приготуванням впорається будь-який новачок. Найскладніший процес – обсмажування картоплі на маслі в розігрітій сковороді.
Перелік продуктів:
- 4 середніх картоплі;
- 150 гр. копченої ковбаски;
- 2 огірочка;
- 2 середніх помідора;
- 50 гр майонезу.
Як приготувати французький салат:
- Очистити картоплю від шкірки, вимити і нарізати соломкою. Потім промити масу і обсушити.
- Розігріти сковороду з маслом або фритюрницю. Обсмажувати шматочки картоплі до золотистої скоринки. Кожну партію відкидати на друшляк для того, щоб стік жир.
- Ковбаску тонко подрібнити.
- Огірочок вимити і нарізати брусочками.
- Томати вимити, обсушити. При бажанні можна бланшувати і нарізати шматочками.
- З’єднати картоплю фрі, огірки, томати, ковбасу, залити все майонезом і подавати гостям.
Рецепт французького салату
Тут слова будуть зайвими, цей салат-дип просто потрібно приготувати і з’їсти.
Перелік продуктів:
- 2 авокадо;
- 1 лайм;
- 20 мл олії оливи;
- 1 гілочка м’яти;
- кукурудзяні начос.
Легкий французький салат:
- Видавити сік лайма.
- Авокадо вимити, очистити і дрібно порізати.
- Помістити м’якоть авокадо в блендер і полити однією столовою ложкою соку лайма.
- Трохи приправити сіллю і додати подрібнену м’яту.
- Перебити всі в блендері до однорідної пасти.
- Викласти в піалу і подавати з чіпсами начос.
Як здавалося на початку, рецепти французьких салатів з чіпсами – дуже дивне поєднання, але зараз все стало на свої місця. Стало зрозуміло, що всі варіанти смачні, хоча і дуже незвичайні. Радуйте своїх близьких новими ідеями і смаками кожен день. Також готуйте і інші закуски, наприклад, салат з айсбергом, айсберг салат з креветками або айсберг з крабовими паличками.