Молочна рисова каша з гарбузом в мультиварці – блюдо, яке я часто готую на сніданок. Адже це просто, смачно і дуже корисно.
Не знаю як вам, але мені дуже подобається молочна каша саме з рису і гарбуза. А ще більше мені подобається робити це блюдо в мультиварці. Приготування займає небагато часу і не потрібно стояти біля плити, переживаючи про те, що каша пригорить або вибіжить молоко. Немає необхідності перемішувати вміст каструлі.
Мультиварка все спрощує. Тому таку гарбузову кашу я готую тільки в ній. Дане блюдо для себе я відкрила вже давно і була дуже рада, що знайшла ідеальний рецепт. Тут добре підібрані пропорції, а значить консистенція дуже вдала.
Складові:
- гарбуз (м’якоть) – 300 г
- рис – 1,5 мультістакана
- молоко – 3 мультістакана
- вода – 2 мультістакана
- цукор за смаком – близько 2 ст.л.
- ванільний цукор – 1 пакетик
- вершкове масло – на смак.
Спосіб приготування
М’якоть гарбуза потрібно нарізати шматочками і укласти в чашу мультиварки. Залити невеликою кількістю води – буквально 4-5 ст.л. На самому початку приготування я змащую стінки чаші маслом вгорі, щоб в майбутньому молоко не втекло.
Включити режим «Гасіння» на 10 хвилин і закрити кришку. За цей час гарбуз стане м’якою. Тепер за бажанням її можна трохи придушити.
Рис всипати в чашу поверх гарбуза.
Додати за смаком цукровий пісок і ванільний цукор для аромату.
Влити воду. Краще якщо вона буде не холодною, а теплою, щоб не спровокувати різкий перепад температур, тому що чаша на даному етапі буде гарячою.
Тепер потрібно залити весь вміст ємності молоком. Включити режим «Каша» 40 хвилин. Взагалі в рецепті вказано час 1 годину, але у мене рисова каша з гарбузом ідеально готується за 40 хвилин.
Почувши сигнал, відкриваємо кришку. Можна перемішати кашу і додати вершкове масло.
- Блюдо готове до подачі. Якщо ви не плануєте відразу подавати кашу до столу, включіть режим підтримки тепла. І тоді каша буде чекати вас гарячою.
На замітку:
- Може стати в нагоді рецепт манної каші в мультиварці.
- Якщо вам не дуже подобається густа каша, як у мене, додайте більше молока або води.
- У кашу з гарбузом можна додавати на свій смак інші інгредієнти, наприклад, родзинки, горіхи, курагу або інші сухофрукти, корицю.
- При необхідності, якщо ви кудись йдете, можна помістити всі продукти в чашу і встановити відкладений старт, щоб по приходу отримати гаряче блюдо. Моя мультиварка Редмонд RMC-4502 дозволяє це зробити. Та й в інших гаджетах повинна бути подібна функція.
- Для підстраховки обов’язково змащуйте чашу вершковим маслом. Тоді молоко точно не втече. Це ж можна робити і з каструлями, коли плануєте зварити молочну страву на плиті.