Восени багато овочів. Але ось похолодало. На пікнік зайвий раз не виберешся. А так хочеться печених на грилі овочів. Виправляємо ситуацію і готуємо в домашніх умовах.
складові
- баклажани – 2 штуки;
- гарбуз – 300 г;
- солодкий перець – 3 штуки;
- цибуля шалот – 4 головки;
- помідори – 4 штуки;
- часник – 2 зубчики;
- зелень петрушки, кропу;
- оливкова олія – 4 столові ложки;
- востершірскій соус – 1 чайна ложка;
- соус табаско – 1 крапля;
- невелика гілочка розмарину;
- сіль і перець за смаком.
Овочі вимити, обсушити. Гарбуз і баклажани нарізати брусочками. Помідори, солодкий перець і цибулю розрізати на чверті.
Овочі укласти на сухий лист і запікати в попередньо нагрітій до 180 градусів духовці 30 хвилин.
Тим часом часник видавити або натерти на дрібній тертці. Потім змішати з оливковою олією. Додати табаско, востершірскій соус і кілька голочок розмарину.
Хочете приготувати більш цікаву і оригінальну заправку? Підгляньте рецепт горіхового соусу.
Дрібно нарізати зелень петрушки і кропу.
Як там відчувають себе овочі в духовці? Чи готові.
Печені овочі перекласти в тарілки, приправити сіллю і меленим перцем, заправити приготованим соусом, посипати дрібно рубаною зеленню.
Смачного!