Увага! 18+!
Стаття не призначена до прочитання неповнолітніми, так як має згадки про алкоголь. Закрийте, будь ласка, цю сторінку, якщо вам ще не виповнилося 18 років.
Успішно приготувавши пару настоянок, я вирішила продовжити експерименти з домашніми алкогольними напоями, тим більше що чоловіча половина моєї родини була тільки за. І на цей раз мені сподобалися персики, урожай яких в цьому році був особливо щедрим. А щоб відтінити солодкі нюанси цього фрукта, я вирішила використовувати кислий лимон і ароматну ваніль. В результаті у мене вийшла міцна кисло-солодка горілка щільної консистенції з легкою гіркуватістю.
Складові:
- 500 мл горілки 40 градусів
- 210 г персиків (3 шт)
- 2 ст.л. цукру
- 1/4 лимона
- 1/4 ч.л. ванілі
Як приготувати домашню персикову настоянку з лимоном на горілці
Спочатку за допомогою губки промиваємо наші фрукти, після чого розрізаємо персики по шву навпіл, прокручуємо частини в протилежних напрямках, поділяємо плоди, видаляємо кісточку і нарізаємо порівняно тонкими часточками. Також відрізаємо від лимона 2-3 середніх по товщині (до 0,5 см) кружечка.
Якщо скоринка у лимона занадто гірка або ви хочете прибрати цей відтінок зовсім, рекомендується видалити її гострим ножем. Крім того, для легкої кислинки вистачить і одного шматочка, а якщо є бажання зробити настоянку дійсно кисло-солодкого, використовуйте 2-3. Тут все залежить від самого лимона (сорт, стиглість, розмір), тому дійте за обставинами, адже кулінарія це, свого роду, мистецтво!
Далі укладаємо підготовлені фрукти в підходящу скляну банку і висипаємо всередину пару ложок білого цукру і трохи ванілі (якщо переборщити з ваніллю, персикова настоянка вийде гіркою, тому не перестарайтеся).
На наступному етапі заливаємо вміст банки чистою горілкою і щільно закручуємо її кришкою.
Ми залишаємо майбутню персикову настоянку з лимоном в теплі і темряві на 4 тижні, через які розкриваємо банку і проціджуємо напій через подвійний шар марлі. Також не забувайте в процесі настоювання періодично збовтувати настоянку.
Після проціджування отриману персикову настойку переливаємо в графин або пляшку і зберігаємо в холодильнику до найближчого свята або дружніх посиденьок. Головне пам’ятайте, щоб приємний вечір приніс насолоду, не захоплюйтеся дегустацією і подбайте про гарну закуску.
А також спробуйте ось ці рецепти:
- Вишнева настойка на спирту з чилі
- Гранатова настоянка на горілці
- Настоянка з вишні на горілці
Смачного!